sekarang sudah jadi isteri,
sekarang sudah jadi 'mummy",
tiada apa yang lebih membahagiakan,
dari perasaan ini.
Tuhan;
tolong aku, pinjam kan aku ini semua,
untuk SELAMANYA.
Terima kasih singah blog akak.. ok pasal kek karamel tu kalau nak tambah adunan utk karamelnya.. gandakan susu dan telur aje gula tak payah sebab rasanya dah cukup manis.. tapi kalau nak tebal lagi macam 3 x ganda tambahlah sikit gula..
masa membakar tetap sama.. ikut cara yg akak ajar tu.. insyaallah jadi.. tapi pastikan oven tak di buka semasa kek sedang di bakar
Bila dah masak biar kek sejuk dulu pas tu terbalikkan loyang atas pingan yang kita suka dan simpan dalam peti ais sampai karamel betul2 sejuk dan dia akan tertanggal sendiri daripada loyang..
Jangan keluarkan kek dari loyang masa kek panas lagi.. sebab karamelnya tak cukup keras lagi..
4 comments:
Nice, selamat pengantin baru buat ank buah hehez
suka dia punya mekap masa pakai bj kaler merah cantik :D
tanteknye penganten..
kek pon cantek..
apepon selamat penganten baru buat ct =)
Salam Icha...
Terima kasih singah blog akak..
ok pasal kek karamel tu kalau nak tambah adunan utk karamelnya.. gandakan susu dan telur aje gula tak payah sebab rasanya dah cukup manis.. tapi kalau nak tebal lagi macam 3 x ganda tambahlah sikit gula..
masa membakar tetap sama.. ikut cara yg akak ajar tu.. insyaallah jadi.. tapi pastikan oven tak di buka semasa kek sedang di bakar
Bila dah masak biar kek sejuk dulu pas tu terbalikkan loyang atas pingan yang kita suka dan simpan dalam peti ais sampai karamel betul2 sejuk dan dia akan tertanggal sendiri daripada loyang..
Jangan keluarkan kek dari loyang masa kek panas lagi.. sebab karamelnya tak cukup keras lagi..
Post a Comment