July 28, 2008

~Hari Yang Indah~

lihat pada gambar
pandangan pertama mungkin
tak kan percaya
hanya akan ketawa
hanya akan tersenyum
seribu makna

tapi
jika diteliti
diamati.. berkali-kali
adakah maseh tersimpul
senyum itu
tawa itu

atau mungkin
diam terpaku
lidah terkelu
diam seribu
waktu!!!

itulah kehidupan
yang cube ku ungkapkan
kepada si polan
yang hanya pandai
menilai luaran
tanpa menilai
isi dalaman

dan aku
ttp disini
hanya menanti
tiba dinihari
untuk ku buktikan
nilai diri ini

walau tak semahal
sebuah firdausi
tapi tak juga
semurah
lidah yang hanya bijak
mengata..
mengeji..
tanpa cube
mendekati
untuk mengenali
ape yang tersembunyi
di sebalik
kunang-kunang ini

6 comments:

Anonymous said...

masih sedih ?
masih terase ?

pedulikan..!!

di sini ttp saje sayang
di sini ttp saje yakin
kau ttp terbaik dlm hati
kau ttp terindah dlm hati

*kite close blog ini.
mau ?
sedih hati
sbb asek2 kamu di kata


-pwincess kamu-

Oyin said...

ermm...
xyah ler close blog ni...

cha...
abaikn jer mende yg wat saket ati...
kn kudut tu ada...yg leh wat kita senyum dpn mata...
ngape mau lg pndang blakang yg wat kita saket...
*saket tengkuk cha nnti muahahaha*


yg ngata kudut tu pn biar jer...
cha jer tau ati kudut...
cha yg knal kudut...
xmo pk bkn2 oke ;)

Dyana Halim said...

Icha & Kunang2...

Org akan sentiasa mengata.
Org akan sentiasa mengata melihat kita senang.
Org akan sentiasa mengganggu melihat kita bahagia.

Lumrah kehidupan.
Semua itu dugaan & cubaan kehidupan.

Abaikan kata2 negatif dr org2 yg negatif.

Buktikan pd mereka yang korang were meant for each other.

InsyaAllah.

Eventho kita tak knal, i pray for ur happiness. Always. ;)

(o_0) said...

entry ni aku xphm 8-}

tp entry ats aku phm..
iyalah ape mo amek peduli kata org ..
boleh saket jiwa.. yg penting HATI kita saje.. peduli kan org len..

*tp jgn lak xpedulik aku [-x*

aniwei.. aku terigt satu tika..aku burak sme seseorg.. mse kat futsal .. mse kejadian wawad transform bibir jd bibir ningbaizura..mse tu sorg teman vf ckp sme aku.. cne la cHa leh minat sme wawad ni.. sape je tgok wawad pasti akn kata.. dia ni kebudakan.. over .. bla bla bla.. aku pndg wawad dr jauh dan aku pdg teman yg berbicara.. 'aah mmg dia ni over dan kebdkn..pelik aku cne la plak cha blh sangkut sme wawad.. '

tp dlm ati aku berpk dan berkata.. mmg wawad kebudakn .. wawad kdg kala over.. tapi..aku sng dgn itu.. walau dia begitu kdg kala dia prihatin.. dia tegas.. aku sng dgn itu juga.. dan sbb itu aku masih mahu terima dia sbgai kwn.. aku xboleh abaikn dia sbgai kwn..walau kehadiran dia masih baru dlm pershbtn kita semua.. dia jujur.. itu dia yg sbnr.. walau dia sll buli aku.. dan aku hampir stress.. tp aku sng juga kdg kala dgn itu semua...dan yg plg aku hargai ttg wawad.. dia berjaya buat teman aku gembira .. berjaya rawat luka teman aku yg satu ini.. TERIMA KASIH YE ASWAD PUTERA !!!

bknkah lbh baik menerima org yg jujur dr org yg pura blakon di dpn mata spt angle tp blkg spt devil?

'hey kamu yg tlh membuat onar dlm percintaan kedua² kwn aku ini.. kamu tgh bercintakn?? kamu lihat org yg kamu cinta.. baik sgt kah?? bagus sgtkah?? .. CINTA itu sgt subjektif.. kalo tdk puas ati.. kalo mahu menegur.. ckp dgn elok.. kamu persoalkn cinta hati seseorg.. kalo org persoalkn cinta hati kamu.. pasti kamu melenting jugakan???!!..

noktah~!!

al-momok said...

rules no 1

to love

rules no 2

to love

rules no 3

to love...


love until u don't want to make love.

~ ehheheh ~

Mr_Aries said...

this is life lil bro, be urself dan aku sokong.. sentiasa, aku kenal ini wawad.. walau tak serapat mana. Aku kenal family dia, happening cam dia jugak. Jgn menyesal atas apa yg kita buat tapi cuma teruskan akan apa yg telah kita mulakan. :)