September 29, 2011

:: Roost Cafe ::




hari tu, lepas sessi ber-photoshoot aku ajak incik suami, ella dan paiz keluar
sebab esok nya(ahad) diorang sudah mau pulang
jadi, mahu bawak orang rompin (ella) jalan2 JB la
nanti kang, kateeee.. "JB xde tempat bestt laaa.."
benci oke?

aku ni rajin mengugel. lagi2 pasal tempat2 yang cool
dah lama juga aku gugel pasal jln dhoby kt JB ni
kalau dulu, orang kenal jln dhoby sebab nyah bersepah kat situ
memang terkenal la if kate nak pegi Jln Dhoby, "elleehh..nak usha pondan la tuuu"
tapi sekarang ni, aku terkejut tengok perubahan jln dhoby
(nanti korang gugel la sendiri ye?)
sekarang ni aku nak cerita pasal cafe yang cool kat situ
aku tahu pon dari ehsan gugel
hihihihhi
aku teruja nak pegi situ sebab aku tengok kedai tu penoh dengan barang2 lama
pada aku, sangat la cool sebab susah nak jumpa cafe macam tu
kebanyakannya semua nak tunjuk perabot yang paling cantik dan paling standard

okay, nama cafe tu ROOST CAFE
kalau tak puas hati dengan pic sini, sile gugel
aku ade sikit je pic
dan oleh kerana kegagalan incik incik suami,
untuk bawa DSLR mereka yang mantap itu
(sindir ni..sindir)
jadiiii, pic kami kami tu hanya dari ehsan blekberi puan ella
pic2 lain itu aku rembat di gugel. harap maklum

dan oh ye, pasal menu memang agak kurang la
bukan tak sedap
tapi kurang pilihan...
but untuk try try tempat & suasana baru pada aku,
memang sangat oke laa..
santai jek kat situ...
serius.
korang kene cuba if datang JB
dan if yang memang dah duduk kat JB ni,
ape lagi? pegi la try...
^-^



"ihsan incik google"

"ihsan incik google"

"puan ella & incik paiz"


"bekas air yang sangat cumil"


"cool kan??"


"kami-in green"

_______________________________________

banyak lagi kedai yang best kat situ
tapi sebab dah lewat
dengan aryan yang sudah mau tidur
dan puan ella yang sedang ngandung
tidak elok rasa nye kalau nak pulang lewat sangat
lagi lagi rumah aku yang agak hujung dunia itu..
hihihihihihih
nanti ada masa aku usha lagi apa yang best kat situ
okee
^-^

10 comments:

Ella debab said...

tampo tampo incik somi...deshummm!!!~tebaboooo!!~

ko tak rase mantap ke kalo dpt bergambo depan kedai tu beb? perhhh..leleh air liur aku...pakse paiz turun JB lagi, kali ni aku nk nek bus...takut nek kete :| :))

-icha03- said...

weh
derhaka nanti
hahahaha

kaaaaaaaaaaaaaaannnnn
cun kaaaaaaaaaannnnn
huhuhuhuh
jom datang lagi
tp kite ronda sane dari siang laaa
baru best
leh lama skit
aryan tinggal :|
bole kot
muahaahhahahahahah

naik AirAsia laa..
muuraaahhhh
hahahahahha

budakpemalas said...

kedai mkn mcm kedai jual cenderahati je.. hehe~

nnt nk dtg JB, cha jd tourist guide ek? ;)

-icha03- said...

boleeeeeeeeeee
jooooooooommmm ...
hihihihi ...
;)

e!ya said...

klasik ko kedainyer..wah ko rajen dah update..leh la aku jenguk2 selaluu.

-icha03- said...

aya,
nak kembali rajin la ni
hahahahahhaah
klasik wehh..
nnt if dtg jb, singgal la situ
ye..ye..

Anonymous said...

korang jgn terpedaya ngan "RAJEN" tu.. aku dah melaluinya.. huh!!!

(o_0) said...

wahh best niehhh apa menu dia weh???

CuppyCakeMommy said...

Educational Toys promotion at my blog now..come and cekidout the fun!

or add us in fb
intelligent.toys@yahoo.com

-icha03- said...

incik,
sokong la skit
hahahahhaha

chem
macam2 ada
cuma tak byk pilihan...

cuppycakemommy
sempat pulak iklan
huhuhuh