February 1, 2012

:: she's going to get married..!! ::




ada orang tanya ini pada aku;

"masa mula mula cik kawin,
how u blend in duduk with cik aswad family?

then cik aswad kan ada adik beradik lelaki kan
then cik pernah tak rasa like a competition,
like between u and bini diorang?
or rasa macam mak cik aswad lagi favourite yang laen dari cik..
or pernah tak cik rasa takot;
family cik aswad, his relatives cant accept you?

dan jawapan aku;

at the first place; bohong kalau cik cakap yang cik tak risau
macam macam perasaan ada
bole ke bergaul. bole ke bercampur. bole ke get along
dan cik rasa, semua orang pon akan rasa benda ni
nak masuk dalam "new circle"
ini bukan mudah

apa yang cik buat,
jadi saja diri sendiri!
cik tak pandai masak. cik admit
awal awal cik dah bagitahu
tapi, tak pandai masak bukan bermakna kita tak boleh ke dapur
cik akan selalu tolong tolong di dapur
buat apa yang patot
dan juga, kita kena belajar la
tak boleh la tak pandai, then buat bodoh
belajar masak itu perlu
beri suami makan masakan kita itu juga perlu
perlahan -lahan. nanti mesti boleh.
dont wori

ermm ...
untuk jadi menantu yang paling disayangi
or
menjadi menantu yang "favourite"
or
menjadi menantu yang paling bagus
to me; itu tidak perlu
yang penting, kita ikhlas
ikhlas dalam apa saje yang kita buat
dan trust me; menjadi favourite atau menjadi "terpaaaaling"
bukan best pooonnn ....
lebih baik kita bersederhana saja
yang sedang sedang saja
ikhlas. pegang itu

_________________________________

to my dearest ct;
lebih kurang lagi 48 jam ct nak jadi isteri
and you are soooo young!!!
are you ready?

semoga bersedia dari segala segi
menjadi isteri itu bukan mudah
but then;
just enjoy your new title!
enjoy your new life!
love it..!!!!
kalau tak memang semua pon akan jadi sukar
cik harap ct bole face ini semua
selalu lah berbincang dengan suami
tak bole decide sendiri sendiri
timbang rasa. toleransi. hormat menghormati
jangan jadi isteri yang selalu meminta-minta
jangan jadi isteri yang tidak tahu berdikari
jadi lah isteri yang selalu menyenangkan hati suami
jadi lah isteri yang selalu membanggakan suami

i love u
and i always do
take care my little girl
^-^


____________________________

gambar gambar kenangan
kita berdua
^-^









___________________________________


buat entry khas macam budak tu nak pegi mana
gelabah la makcik dia ni
hahahahahah
bukan apa, sebab ini budak muda dan masih manja lagi
risau aku dia nak kahwin
tapi ape pon,
ini keputusan yang sangat bagus
bila rasa diri sudah bersedia,
just go ahead!
lagi cepat, lagi bagus
dan mungkin ini yang terbaik
ini memang sudah tertulis
Tuhan sudah atur ini semua
gud luck!
gud luck!
and
congrat..!!!

see u tomorrow..!!!!
and also...your cameraman is in town...!!!
saje je nak kasi kite gelabah semalam
hahahahahahha
get ready baby
gimme nice nice nice pose...!!!!
hahahahahahha
^-^

4 comments:

Emynz said...

nanti kalo dia ade anak mesti naik pangkat tok cha? :))
anyway congrats kat dia eh :D

aliasyraf said...

hehhe..kakak ct da mau kawen,,,,,congrats kakak,,,
untuk cik dada nyer,,takpe kakak maseh ade untuk cikkkk ,,hahah :)

-icha03- said...

mynz
aku dah ade 9 orang cucu sedare..
dah bergelar nenek suda
huk huk huk
tak reti aku nak gelar kan diri nenek
adoiiihhhhhh

alia
balik laaaa....
rinduuuu!!!

kesah si musang said...

cik dadanyerrr..
ak pon masih ad utk ko.. hik3...

- cik julienye :)