June 2, 2009

:: hidup baru ::

oke. internet boleh access
jadi, aku akan boleh update selalu
________________________


keluarga baru, rumah baru, persekitaran baru
aku tak mahu cerita pasal aku berpisah dengan family aku hari tuh
sebab nanti aku nanges
berat nak lepas kan keluarga sendiri
tapi aku ingat pesan sorang kakak kat tempat keje lama
dia kate, nak tinggal kan family atas sebab suami,
tak baik sedih sedih
tak elok dia kata.
jadi, aku akan selalu tahan rasa
sebab aku mahu jadi isteri yang soleh dan berdikari
aku tak mahu asyik asyik nangis layan rasa
rasa yang memang tak kan pernah habis ni
yang penting aku tahu,
mereka di sana akan selalu ingat aku
sampai bila bila


keluarga baru lebih kurang mcm keluarga di kampung
aku ada adik adik ipar yang fun
emak mertua yang sporting
bapa mertua yang menyenangkan
juga adik beradik lain yang best
harap dengan ada nya mereka boleh buat aku lupa rasa sedih

oh ye..hampir terlupa
aku sudah punya suami
suami aku gila. dia sangat gila
pastu dia bodo. buwekkk
haaihhh
terima kasih sebab selalu sabar dengan perangai aku
aku yang asyik asyik nak nanges
asyik asyik mengeluh
asyik asyik kate .. "cukup ke ni?? "
huhuuhuh
sangat indah rasanya, sebab dia selalu ada
sangat indah bila aku bangun, dan ada dia di sebelah
terima kasih sayang
terima kasih atas segalanye
moge kau tak kan pernah berubah
walo kau dah gemuk sedikit
tapi aku tetap jek sayang
my teddy bear..!!!!


malas nk cerita pasal keje baru
sebab aku blur
nanti aku cerita lagi
sebab mau lunch dengan my dear chem
tata all
doakan aku ye
moge semua baik baik saje

7 comments:

Anonymous said...

herpppp..tabaek kate somi gitu..x cium bau syurga nnti..huahuahau

(o_0) said...

ciom bau tiak je.. masyumm kan cha.. muahahahahah..

cian ko lunch kena panas² .. xpe len kali lunch sblh building ko plak..

tp aku xpnh ah lunch situ.. ngee nak try leh ajer..

Anonymous said...

aku bukannye alim sgt bab2 agama ni tp kita dah berumahtangga ni kene jaga tuturkata kita especially utk gulahati kita..walaupun nadanye berbau gurau senda tp dlm hati siapa tahu kan..ucaplah kata2 manis, humor buat pasangan kita..
sorry for my word if make ur heart hurt..

-icha03- said...

babe
tabaek nih..

chem
nk mkn secret recipe lak la pasni
hahaha

incik anony
yerr...yer...
tapi
suami saye lebih tau..
:)

Anonymous said...

untuk komen no.3..

sy sbg somi redha dgn kate2 itu.. malah bkn saje redha.. tp sy mmg suke.. sbb sy tahu pe yg dia maksudkan.. :) *angkat2 kenig kat sik istri*

Anonymous said...

salam sis..

x dpt jumpe sblm skk resign ritu..
sory again.. kt kelam kabut ritu sbb friday kt cuti.. x dpt nak peluk cium akk.. wawawaa...
pasti akk merajuk lg dgn kt kan??
kasi kt address br akk.. nti kt send something.. huhu..

rindu sgt kat akk..
moga bahagia disamping suami tercinta.. kt doakan kebahagiaan akk kat sana..
jgn lupakn kt tau..

miss u..

(~_~) // ct

(o_0) said...

ye ye kita g secret recipe.. pastu g san fransisco.. pastu jauh skit kita g kl central.. sana lg memcm leh mkn.. pastu jauh lg kita g MV.. muahahah tu cfirm xsmpt mkn.. sbb sebok window shopping... ngeee