August 25, 2009

:: mari berpuasa ::


aku MC 2 hari
jumaat & isnin
aku muntah dan pening yang teruk
tak larat & tiada daya rasa nya nak ke ofis
Alhamdulillah, budak ofis aku paham
harap dia betul betul paham la

di sebabkan aku cuti semalam,

so ada la peluang masak untuk encik suami
heh
siapa siapa yang betul betul kenal aku
mesti tahu yang aku memang tak pandai masak pon
pandai sikit tapi memang tak sedap la =)
semalam tiba tiba terliur nak makan nasi ayam penyet
terpaksa la menghabis kredit aku untuk sms akak kat JB
heh
Senang jek rupa nya :)
sambal pon jadik

masa aku tengah tumbuk tumbuk sambal
family aku sibuk sms
mengacau saje
akak aku kate semua excited bila tahu aku masak
tak senonoh betol
pada hal sebelum ni aku selalu jek masak
hari hari lagi untuk encik suami
saje je la tuh

yang paling penting encik suami suka
dia kata sedap
dia kata suruh aku duduk rumah saje
bole masak selalu untuk dia
aku nak jek, best wooo duduk umah
lelagi dengan aku tengah pregnant ni
memang malas nak pergi kerja
seronok tengok dia makan semalam
terima kasih ye, sebab lu suke gua masak semalam
*peluk kuat kuat*


aku add pic ni atas permintaan chem
psl resipi tu, nanti2 la aku email kat ko
malu la :">
erkk..dah ade incik BF ?
wawawawawa
x citeeeee pon

ape menu hari ni yee
ermmm ...



_______________________________





.::WaNiE::. said...
weh abg ipar ko kenapa.
jangan rindu2 kampung sangat..
kan ke best spending time with somi
rehat bebanyak okeh
August 25, 2009 9:05 AM



abang aku saket asma
doc kate memang takde harapan
tapi aku harap dia akan terus sehat
spending time dengan encik somi
memang la best. tersangat best
walau kadang kadang ada gado skit
ada rasa tak puas hati sikit
ada masam muka sikit
tapi dia tetap suami tercumil
cuma rasa rindu pada orang orang di kampung
tetap padu dalam hati
kadang kadang aku nangis sendiri
kadang kadang aku rindu sangat dengan mak & bapak
kadang kadang aku rasa sunyi sangat sebab dah biasa riuh di kampung

pernah satu hari, encik suami kejut aku
aku tengah nanges nanges sedu sedu
aku mimpi bapak aku
entah kenapa aku rasa sayu betul
dan aku tak sedar pon yang aku nanges
ujung minggu tu juge encik suami ajak pulang JB


dan entah kenapa, masa on the way nak pegi rumah mertua
aku nangis dengan rasa sayu yang amat
aku rasa lain sebab hari pertama puasa bukan dengan family aku sendiri
(dan aku pasti rasa lagi sayu masa hari raya pertama nanti)
aku tahu, encik suami terasa hati
cuma aku arap dia paham apa yang aku rasa
baru 3 bulan aku tinggal kan kampung
dan aku rasa 3 bulan tu belum cukup
untuk aku hakis rasa rindu pada mereka
dia pujuk aku, ingat kan yang kita akan pulang kampung jumaat nanti
aku tahu. aku angguk berkali-kali tanpa suara
tapi air mata tetap laju
aku cuma rindu
rindu dengan suasana sambutan puasa tuh
rindu dengan kecoh nya bersahur
kecoh nye berbuka
berebut-rebut masa makan
dan aku nangis lagi bila
akak aku sms
"kitorang nak pegi surau. terawih. ko terawih tak? "
"kitorang nak pegi bazaar, ko buke ape? "
rindu.
tu je yang aku boleh kata

*kesat air mata*



haaaihhh kekaseh,
gua mintak maaf kalau lu selalu terase hati bile gua nangis
tapi percaye lah
gua selalu happy dengan lu
walau sejak gua pregnant ni
gua berubah. banyak. gua tahu
tapi rasa gua. cinta gua. selalu untuk lu

kite hadap benda ni sama sama ye?

12 comments:

mochitsuki said...

meh dtg.. rumah mak mertua aku..
hehehe..
makan rebut2..
pi bazaar sesak2..
*xniat nak wat ko trasa*

(o_0) said...

woit .. ahahahaha sensitip betol la cik isteri ni.. ekeke..

weh weh mana da ko punya menu.. kasik ltk ah sini cam chi n wanie letak.. nk tgok nyum nyum.. hah lg satu tlg ye tlk resipi.. aku mo tiru.. akukn suka tiru ekekeke..

kena bljr msk ...huwaaaaa.. incik bf sy kuat mkn..

-icha03- said...

chi;
xpe...
paham ;)

chem
dah sane...
resipi..nanti2 la yee..
haah
ape cite incik bf??
kasi tau .. lekas..

^^AnGGun^^ said...

icha
haaa tuh la sikalang chem udah ade incik Bf!
ehehehehe not bad gak retu mels tgk..
*siul*

waNNa said...

cha..take care..:)

tu jek..haha

(o_0) said...

ngee.. tu la ko aku nk bgtau je dc .. nk bgtau je mc < --x de kena mengena =))

aritu mse ko ym aku dah nk bgtau .. dc lg..huwaaaaa..

nnt aku cite dlm blog la ye *sipu² malu nieh*

mels herpppp... syhhh jgn bgtau dlu.. hakhakhak

*wahhh dah ade pic.. ayam tu ko tak penyek kan ker.. ekekeke.. nmpk enak sekali.. ko buat la lagi pastu ajak aku dtg mkn lak.. nyum nyum nyum .. resepi jgn lpe email ye *

waNNa said...

ko ni cikin sume sedap

mochitsuki said...

weih.. adakah tu..
tempe goreng??
yummmy...

(o_0) said...

tempe la tu.. kalo ayam penyet mmg kena ade tempe .. huhuhu tp aku bab ayam penyet ni aku suke sambal dia.. nyum nyum

mochitsuki said...

aku xpernah lg makan ayam penyet..
*bagi aku resepi cha*
kot2 air tangan menjadi..
hahaha

.::WaNiE::. said...

chaaa, ko jangan la asyik nangis jek. be strong ok..aku tau ko sensitif time2 ni, try to control your emotion ok..

.::WaNiE::. said...

ha lagi satu, nak resipi weh huhuhu