August 21, 2009

:: selamat berpuasa ::

hari ni 21 Aug, makna nya dah hampir sebulan aku tinggal kan blog ni
bukan tak rindu nak menulis
bukan tak ingat dengan kawan2 blog
tapi dengan situasi sekarang
aku memang tiada mood untuk coret apa2

sekarang aku baru tau
manusia paling kuat di dunia tu
adalah perempuan
heh
sebab, kalau tak kuat hati ini
memang tak sanggup rasa nya nak bertahan
letih nya, sukar nya, tension nya masa mengandung
sensitif yang berganda-ganda
rasa malas yang tak terbendung
rasa tak larat yang kadang2 membawa aku nangis sorang2
rindu keluarga kat kampung
bebanan kerja
semua jadi satu
cuma berharap encik suami selalu sabar
selalu tenang menghadapi saat2 emosi aku yang sedang tidak menentu ni<>
banyak sebenar nya yang berlaku sepanjang sebulan ni
abang ipar aku, tenat di singapura
aku sendiri tak pasti, aku sempat lihat dia atau tidak
dengar suara akak menangis di telefon
dengar suara anak saudara nangis di telefon
hati siapa yang tak sedih
cuma menaruh harapan agar dia cepat sembuh
agar ada peluang untuk aku jumpa dia
kalau memang umur dia tak panjang, moga aku sempat cium tangan dia
terlalu banyak bantuan dia pada aku
memang akan aku kenang sampai mati
moga ct & seluruh family tabah ye
insyallah, ada kesempatan kita pasti jumpa


__________________________________


owh ye, esok sudah puasa
kadang2 rasa syahdu sebab teringat keluarga di kampung
pertama kali berjauhan dengan diorang
buat hati rasa sayu
teringat kalau masa ni, mesti tengah sibuk rancang nak masak apa
heh
alaaa... sudah la
sekarang sudah jadi isteri
keutamaan perlu dengan suami
petang ni akan pulang ke rumah mertua
bersahur dan berbuka di sana la

aku tidak sabar menunggu minggu depan
Insyallah mahu pulang JB
rasa hati dah sampai ke sana
cuma badan di sini

sabar laaaa hati ;


______________________________


mahu tahu pasal baby aku?
*senyum lebar*




11 weeks pregnant

"Your fetus now looks like a baby,
with tiny but fully formed fingers and toes.
As his body grows
and becomes more developed and functional,
he'll start twisting and
turning like an acrobat,
cushioned and protected by your amniotic fluid.
You, on the other hand,
are probably feeling less like a gymnast every day.
Leg cramps, which can sometimes
be a sign of calcium deficiency,
and heartburn
(caused by pregnancy hormones that
relax the valve which separates the oesophagus from the stomach)
may be annoying you during the day
and keeping you up at night.
Just remember,
all this suffering is temporary -
and it's all in a good cause -
you're having a baby!"
___________________________________

oke da.
aku nak siap2
nak pegi umah mertua
nanti ada mood aku coret lagi
doa kan aku dan baby selamat dan sihat selalu
selamat berpuasa kepada semua!!
maaf kalau ada kata2 yang menyakitkan hati
see yaa..!!
^-^

4 comments:

mochitsuki said...

hehehe.. suda diapdet..
setelah aku suh ke..
atau ikhlas ni..
hehehe..

jaga diri bebaek k..
sesama memaafkan..
:p
rindu aa ngan ko..
walaupon da dekat..
tetap jek xleh jumpe..

^^AnGGun^^ said...

yeyeye!!
akhirnya apdet gak blog ye..

kangen bangett sama kamo lorh
jaga diri baek ye..
selamat berpuasa ye cha..

nnt kasik tepek pic kamo yang latest yeah..

(o_0) said...

chi ko dtg ah sini.. hakhakhakhak.. dtg opis kitorg.. ekekekee.. sbbnye ko ade transport.. kitorg xdek..hahahaha..

slmt berpuasa tuan umah yg tak pose =))

.::WaNiE::. said...

weh abg ipar ko kenapa.

jangan rindu2 kampung sangat..kan ke best spending time with somi rehat bebanyak okeh