January 6, 2010

:: debar debar ::

hari tu
2 jan 2010
perut aku rase saket yang amat
aku tak tahu nk cakap tu rase saket yang macam mane
nak kate saket nak beranak
aku pon tak pasti
sebab aku belom penah beranak pon
tapi saket dia laen la
aku tak pernah rasa pon saket macam tuh
pulak masa tu aku kat umah mertua
kesian mak aku tuh
kelam kabut dia
adek2 semua pon risau
yang aku pulak memang dah tak bole duduk
berpeluh dah satu badan
tapi aku tahu belom mase untuk aku bersalin kot
baru 30 minggu
tapi tuhan punya kuasa kan
mane la tahu

lepas tu, encik suami terus bawak aku pegi hospital ampang
dia bawak laju tak hengat
lelagi mase kat ulu yam tuh
ngeri aku
lelagi pulak masa kat ulu yam tu la saket aku menjadi-jadi
sampai je hospital, dia dah tak saket pulak
tapi kejap2 saket tu datang la
tak pasal2 aku kene masuk labor room
adoi laaa...seram nyee
debar2 jantung aku
macam tu ke rase orang nak bersalin?
risau pon ade

tapi lepas kene check semua
doc kate takde ape2
mungkin sebab aku kerap batuk
(actually aku demam mase tuh)
tu yang buat perut aku saket
alhamdulillah
aku pon tak bersedia lagi untuk bersalin
banyak lagi bende yang tak setel
heh
haaihh...baby aku neh
buat gempak je laa

sekarang dah masuk 31 minggu
lebih kurang lagi 6 - 7 minggu dia keluar
harap2 semua berjalan lancar
insyallah :)

13 comments:

^^AnGGun^^ said...

haa saje jek la tu bebi wat gempak..
nak tgk daddy n mummy dia gelabah tak hengat kot..
hehehehe..nakai eh dia..amboih

naseb baek doc kata tak pe2 ye..
jaga kesehatan ye cha..
muga semuanye nnt selamat n jalan lancar..ameen..

(o_0) said...

hahahahaha... tu la mkn lg aiskrem kan dah batuk... b-(

aNaS said...

pandai baby ko belakon ek..hehehe..
dah 31 mgu eh, bestnye..dh tak lama lg nak deliver..aku yg br 27 mgu ni pun dh excited dh, lgi2 bila nengok brg2 yg dh dibeli..hehehe..

oit, take care elok2..dh bersalin jgn lupe sms aku..

Anonymous said...

itu cikuding mmg mao kene picit2 lorrr.. *gelak2 setan*

Intan said...

baby wat suprise lak [-(

kasi kelam kabut ayah dia =))

penyet said...

lawak tul cite ni hahaha
tu la lenkali tyn la yg lebe berpengalaman wakakaka
icha pesal sampai ke ampang ek?
selayang kan dekat?

don't rashing2 la.. kalo sakit perut tu.. lagi 12 jam baru bersalin.. xyah klamkabut :P

sekali batuk jerk apadaaa...

-icha03- said...

mels
tu laa..
dia tak tau kitorg ni dh gelabah
hahaha

chem
mane tau neeeeeeehh ?

ana
aku pon dah x saba nk tg dia kluar
tp pd ms same..
takot pon ade..
ko pon jage diri...
nnt aku soh laki aku sms ko..

cik somi
dh kuar kang kite picit2 dia
hahah

intan
dh la bpk dia tgh tdo ms tuh
kah kah kah

agus
eleehh .. cha dgn fam mertua la ms tuh
diorg lg berpengalaman..
lg pon saket tu mmg saket sgt..
lelaki ckp sng laa...
cuba rs tgk...
haaaaaaa....
mst gelabah juge....

sbb akak ipar cha ari tuh,
32 minggu dh bersalin ..
ptg tu dia siap shoping2 lg..
mlm jek dh kuar2 air..
x pyh tg 12 jam..
kejap jek pastu baby kuar..
kuasa Tuhan, bukan bole kire jam2..
paham ???
:p

(o_0) said...

tau dah :-"

"cik somi
dh kuar kang kite picit2 dia
hahah"

lg lmbt la anak ko kua .. muaahahahahaha

-icha03- said...

chem
aku lempang kang...

(o_0) said...

cian aku dah la xdpt mkn dgn ko.. nk kena lempang lak.. huwaaaaaaaaaaa..

weh aku lapa... :((

dr td kunyah kacang dgn kepek :-&

lmbt ah cheque nk mari.. adehhh tak leh pi keje lua lg nie..

lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

-icha03- said...

pdn muke ko...
aku pegi gak menara td..
tp...tapau jek..
saje terase nk mkn sane..
ko la sombong..
nyampah aku...

FlOr!sTG!rL said...

huhu teringat ank pertama kita kene mcm cha gak..sakit mcm tk bernyawa jer :P...tp standbye jer ah mana tau kot2 terkuar awal :P

Daddy and ibu to Alia Kaiyisah said...

braxton hicks tu kot cha. biasa la dah nak masuk minggu2 akhir memang selalu akan rasa mcm tu. harap2 baby keluar on time la. kesian dia kalau keluar awal sangat.