December 27, 2010

:: keinginan ::

dulu
masa aku lepas bersalin
lepas aku abes pantang
aku takde keje
aku dok umah
layan aryan, urus rumahtangga, rehat manjang
aku takde duet
atau sejujur nya, kami takde duet
heh
sebolehnya,
aku elak dari pergi ke mall
aku pernah nanges dekat longgokan baju2 baby
nanges sebab aku xde duet nak beli
bukan laki aku xnk kasi
tapi, aku x sampai hati mau minta dia
xpe ah,
aku selalu bisik kat aryan;
"sayang, mummy n daddy tak cukup duet"
"aryan pakai je la apa yang ade oke"
"maaf,kami x mampu"
"maaf, anak mummy kene pakai baju sendat2"
"nnt, kalau mummy dah keje, dah boleh bantu daddy,
mummy beli bj untuk aryan tiap2 bulan ye"
aku bisik itu almost every month
kesian si debot aku tuh
dah la dia cpt membesar
hik hik hik

alhamdulillah, aryan jarang meragam
tidak kesah guna diapers yang murah
tidak heran minum susu yang murah
walau aku tau susu murah itu rendah kualiti nye
tapi, kami tidak mampu
terima kasih anakku, kerana memahami kami
maha besar allah
aryan sehat & cergas sampai sekarang
dan aku arap
Tuhan lindungi dia selamanye
terima kasih, Tuhan

sekarang.bile aku dah keje.dah ade duet sendirik
selain aku ketepikan hampir separuh wang untuk bantu suami
aku ketepikan juge sedikit, err...sikit ke??
hahahh
beli baju untuk aryan
kadang kadang cik suami bising juga
tapi, ah.. ini untuk anak aku
bukan untuk sape pon
kan?
hihihih

macam ni rupenye bile kite dapat beli sesuatu untuk anak
rasa nye hingga ke langit
dan macam ni juge rupenye
bila kite x dapat beli sesuatu untuk anak
rasa nye seperti terhempas ke batu
aku sedang cuba untuk ingat
dulu dulu mase aku kecik,
ade ke aku mintak ape2 dengan mak bapak aku
huhuhuh
kesian diorg kalau x dapat penuhi keinginan aku
mesti diorg sedey
:(

moral :: jadi anak, jangan asek meminta-minta
^0^

3 comments:

Anonymous said...

mcm malu jek entry nih...

(o_0) said...

malu??

eh eh.. ala lupe aje nk sms.. (marah la .. aku pon dah malu nk tulis 'jgn marah' ngeee) aku sudah sms opismate aku.. dia ckp ada 2 la dia selalu pegi .. satu kedai kat area giant tmn permata.. kat mrr2 hulu klang sana tu.. nama kedai tu BAGUS.. satu lg xyah pegi la.. kat shah alam sana..

yg kedai kat chowkit tu kan mak aku ckp kekdg tghari br bukak.. entah la.. konpius gak aku apesal xbukak2. isk!

chik star said...

cha as ingat kisah as dulu. serupa cha jugak, tpi time tu as pregy. semue yg kite nk beli terhad. selalu je nangees,

sekrg alhamdulillah.
:D