May 19, 2011

:: cuba untuk tersenyum ::



banyak sangat benda jadi sepanjang minggu lepas
aku tak tahu nak coret apa di sini
semacam buntu
semacam kekeringan idea

dan oh ye, suami aku datang minggu lepas
dia sampai sabtu awal pagi, pukul 1 lebih mungkin
disambut dengan deraian airmata oleh emak aku
haaihhh
dia stay bersama kami hingga hari selasa (wesak day)
lama. dapat la mengubat hati aku yang sedang dalam kesedihan

tak banyak yang kami buat
nak buat apa apa aktiviti pon semacam tak semangat
nak gelak pon macam palsu
cuma sempat bersuka ria dengan aryan di dalam kolam
hahahaha
dia saje la yang ade; untuk buat kami tersenyum
dia saje la yang ade; untuk buat kami lupe tentang ujian ini
terima kasih sayang
sebab tak pernah berhenti untuk menghiburkan kami

sebenarnya aku tiada rasa untuk update apa apa
tapi aku mesti update juga
sebab hanye ruang ini yang ade,
untuk suami aku tahu perkembangan kami

sayang, memadai ke entry hari ini?
gua harap cukup. ye?


_____________________________








*ini di stesyen bas. mahu hantar suami pulang
moge kite bersua lagi, nanti
jage diri
jage hati
gua cinta lu
moge ini tidak lama
^-^

1 comments:

IbuAmirAmirah ;P said...

Icha,

Sabar ye (memang berkata lagi mudah dari org mengalaminya kan...) Allah duga nak uji kasih sayang kita padaNYA tu..supaya kita memohon padaNYA...

Moga DIA sentiasa berika icha kekuatan hati menghadapi semua ini..