May 6, 2011

:: hari ke 4 di century ::

kerja baru ni agak berat sebenar nya tanggungjawab aku
semua pon terkejut tengok aku masuk balik
yang macam tak puas hati pon ade
macam assistant manager aku cakap
"kau datang balik dengan position yang lain,
kau kene terima yang akan ade ramai yang tak suka,
ramai yang berkata, pertikaikan,
tapi aku nak kau buat bodo je
kau buat je keje kau elok2. PERFORM..!! "

lepas tu kene jumpa manager HR
then manager Finance
lepas tu, manager Operation (aku report dekat dia)
so, kebanyakannya yang otai2 semua dah naik pangkat
seronok tengok
expectation diorg agak tinggi pada aku
sebab manager Finance tu kate, since aku pergi
department lama aku memang agak kelam kabut
so banyak sangat bende nak kene fix balik
aku cuma harap aku boleh
dan aku juga harap, staff lain beri kerjasama
dan terlebih penting aku harap, aku tak dibenci

dan oh ye, tempat kerja aku sekarang teramat la jauh
sangat jauh
aku perlu keluar rumah 6.45 am (tak bole lewat)
dan aku akan sampai rumah pukul 7.45pm (lebih kurang)
perjalanan memang memang meletihkan
walau aku drive, tapi sangat letih
jem yang kadang kadang menyakitkan hati
macam hari ni, aku kene tinggal van da
sebab sangkut jem bodoh
aku cakap bodoh sebab pegi bikin jalan pagi2 buat ape?
tak bodoh ke tuh?
orang nak pegi keje la bodo...!!!!
perjalanan aku lebih kurang 200km pergi balik
dah mcm nak pegi KL da
hahahhaha

tapi macam yang aku cakap dengan suami aku
tuhan dah beri rezeki lebih
tapi tuhan mahu duga juge
so, hadap je la
aku yakin aku bole tanggung ini semua
dan insyallah layanan aku pada aryan tak akan berubah
penat macam mana pon, aku mesti layan dia juga
kita tak bole nak komplen sangat la kan
kalau semua pon nak senang, nak mudah, jadik anak raja la kan
lagipon, hidup tanpa dugaan, bukan kehidupan la namanya. kan?

ape pon, semoga aku terus kuat dan tabah
aku nak keluar rehat ni
dah lama x keluar rehat hari jumaat lama2
2 tahun kerja KL dengan company ching peng
so, tak rasa la rehat 2jam
huuhuhhu
tata all

4 comments:

afdni said...

perghhh.. aku hengat aku dah cukop jauh.. ko nyer tmpt keje lagik jauh ler dada.. huhuhuhu.. nway best of luck yer.. hopefully sumernyer dipermudahkan.. ameennnn..

nnt kalo balek kl roger2 yer..

(o_0) said...

mcm tu la hidup kn.. bsr periuk bsr la kerak.. then bsr la gak dugaannye..

tu la ujian.. xdek benda kita dpt dgn mudah. hatta rasuluallah pon di uji macam² apatah kita..

selamat ye!!

Sweetalk2u said...

ko kje kt gelang patah ke cha?

PENYET said...

BARU ARI NI TAU ICHA SUDAH TIADA DI SISI KAMI.. MOGA ALLAH MELINDUNGI MU.