August 25, 2011

:: menjelang syawal ::

beberapa hari je lagi nak sambut raya
oke, aku kene update sekarang sebab esok keje half day
malam esok nak berangkat ke ibukota
sabtu nye sudah di 90-10-06 dan mahu kemas kemas rumah
malam tu mahu berdeting bersama encik suami yang aku rindu tu
lepas buka bergerak ke rumah mertua di batang kali
dan nanti nya, aku memang tiada masa nak update
jadi nya, biar lah aku update sekarang, selagi ada masa
kan?
nanti takde lah kamu orang rindu sangat. heh

okeh, jujurnya; kalau aku ada kuasa aku mahu hilang kan minggu depan
aku macam tiada rasa untuk sambut raya
(walau baju raya sudah beli untuk kami bertiga)
bukan sebab tahun ini giliran beraya di rumah mertua
kalau tahun pertama mungkin ada la sedih
tapi ini sudah tahun ke tiga aku beraya sebagai isteri
jadi nya, sudah boleh terima sedikit sedikit
cuma rasa untuk beraya memang sudah tiada
banyak sangat benda jadi. banyak sangat hal nya
maken nak dekat hari raya, maken aku sedih
macam oh, "kenapa kita kene beraye? "

apa makna nya beraya kalau hati sedang sedih?
apa maknanya beraya kalau dalam hati punya rasa benci
apa maknanya beraya kalau hati memang tiada rasa ?
dan apa maknanya beraya kalau tak dapat di rai bersama orang yang kita sayang

cuma sebab tahun ini, aryan dah boleh pakai baju melayu
cuma sebab tahun ini, aryan dah boleh pakai songkok
dan untuk tahun ini, aku dapat pakai baju sepasang bertiga
dan tiap kali aku tengok baju raya tu, rasa sebak sangat
tak tahu kenapa
semua sebab aryan, lain tiada
dan oh ye, sebab beraya bersama mertua,
setelah hampir 3 bulan tidak berjumpa
huhuhuhu. rindu kat semua

harapan aku;
semoga segala apa yang tersimpul dapat di hurai sebelum hari mulia
semoga aku tidak terlalu sedih di hari itu
dan semoga keluarga di JB dapat meraikan hari raya dengan meriah,
walau kita kita sedang bersedih
dan semoga, kesayangan di sana; TABAH
dan semoga mereka tahu, walau mungkin kami bergembira,
tapi ingatan kami tetap pada kalian
itu saje. aku tidak perlu yang lain

kepada kamu kamu; selamat hari raya aku ucapkan
in advance!!!
kalau ada tersalah kata aku di sini
kalau ada tersinggung hati kalian
harap di maafkan
semoga berbahagia di hari lebaran
^-^

5 comments:

(o_0) said...

wehh ko join ke yg kat viva home tu??? adeh ehh?? bestnyeee !! dpt ah 'beraya' dgn ko n lps rindu kat aryan :x..

Tujuan raya adlh utk meraikan kemenangan kita berperang dgn hawa nafsu kita. meraikan tanda perubahan yg kita lakukan pd diri kita. meraikan berakhirnya bulan bonus yg Allah bg pd kita.

DAN semestinya kita meraikan dgn family tercinta. Kalau ko pon ko xdek smgt nk beraya .. ko kuatkan smgt utk beraya atas perjuangan yg ko dah buat.

si DIA DIA tu yg disana tu mesti tlh insaf dan amek peluang beribadah sehabisnya dlm bln ramadhan ni juga. yakinlah yg Allah akan mengampunkan mereka dan memberi sirna kpd mereka.

DAN yakinlah atas doa yg ko pohon spjg Ramadhan ini akan dimakbul Allah. insyaallah.

-icha03- said...

kau ade juge??
waaaaaaaaaaahhhh ...
insyallah.. jumpa kite nnt...

ye laa.. aku arap mereka tabah laa
moge tuhan makbulkan doa aku
sebab, aku mintak semua di percepatkan..
mane tau kan chem?
tuhan percepatkan ...
tiada yang mustahil dengan izin Dia..
kan??

(o_0) said...

smlm faiz br ym ajak..
dia mmg ada janji nk belanja..
aku igtkan xjd ..
hehehe..

yerpp btl tu!!
kita TAK AKAN PERNAH tahu apa yg Allah rancangkan untuk kita.
Asal kita tak lupa dia setiap saat nafas kita, Insyaallah DIA akan tunaikan apa yg kita hajati. Kadang kala dlm bentuk yg kita tak jangka langsung.

jgn terkejut nanti tetiba mereka itu nanti jd seorg yg disegani dimata masyarakat. Siapa tahukan. Allah je yg tahu.

budakpemalas said...

cha,

Raya utk meraikan yg kita dah sempurna sebulan berpuasa..Jadi,xyah beriya sgt beraya..cukupla sekadar bersederhana..

doa yg baik2 utk cha sekeluarga ;)

peluk cium kat aryan <3

-icha03- said...

chem,
sungguh tak sabar nk jumpe kalian
huhuhuh :'(
nak kongsi cerita
jangan nanges suda
haahhaah

dyana,
tenkiu so much..!!!