January 3, 2012

:: hari di tunggu tunggu ::

cerita pasal semalam
hik hik hik
meeting mula pada pukul 10 pagi
muka masing masing semua ada yang gelisah
ada yang excited
ada juga yang confident

sebelum tarikh semalam
macam macam spekulasi sudah dengar
ada kata bonus tahun ni sikit lah
ada kata bonus tahun ini di potong 2 kali la
(dipotong oleh HQ)
jadi, masing masing hati jadi tak keruan
hahahahahha

realitinya
tidak lah teruk sangat jumlah bonus tahun ini
bos + staff paling lama dapat 8 bulan
kemudiannya; 7.5 bulan
kemudiannya; 6.5 bulan
kemudiannya; 5.5 bulan
kemudiannya 4.5 bulan
kemudiannya 3.5 bulan
dan yang terpaling sedikit ialah 2.5 bulan
aku ? rahsiaaa laaahhhh
hahahahahah

perasan tak, banyak ada 0.5 di situ?
itu lah bonus yang sudah di potong
sebenarnya; semua dapat genap
tapi terpaksa di tolak setengah bulan oleh HQ
kecuali bos bos itu genap sebab
big boss guna duit sendiri untuk beri tambahan 0.5 bulan
untung la bos bos
huh!!
tahu tak punca di tolak?
gara gara untung yang di sumbang oleh branch Johor tak capai target
kurang 1.5 juta
oohhhhh...sedih
but still, Johor branch yang paling tertinggi

apa pon, aku bersyukur sangat
sebab tak sangka dengan jumlah yang aku dapat
masa mula mula bukak surat tu
rasa sebak. rasa nak nanges
terus capai telefon; sms bos dan asst bos
ucap terima kasih
dan juga, dah lama tak nampak jumlah macam tu
rasa bercampu-baur
alhamdulillah rezeki anak. rezeki suami
inilah pengorbanan berjauhan dengan suami
laju laju juga suruh incik suami order barang idaman dia tuh
tapi, sombong pula. tak mahu
tak mahu sudah.. huh



syukur.syukur
tiada apa lagi yang boleh aku ucap selain syukur
terima kasih tak terhingga pada Tuhan
sudi beri aku sedikit rezeki ini
Alhamdulillah
oke. sila layan gambar
^-^



"sessi melantak"

"Sessi potong kek"

"sessi posing & bergossip"
(dua dua akak cun ini dapat 8 bulan hokaayyy??)

"sessi posing lagi"

"sessi mengambil surat bonus & increment-gugup i"

"posing lagi & sessi Datuk memberi sepatah dua kata"

"posing lagi sebelum Datuk masuk"



________________________________

untuk pengetahuan semua
semalam aku kerja
ye. aku kerja di tahun baru
JOHOR tak pernah cuti 1 januari ye
harap maklum
^-^

15 comments:

Es hash ei Ka Ei en said...

ALHAMDULILLAH

wahhhhhhhhhhhhhhhhh
aku teka 5.5 eh???
masyukkkkkk!!

tahniah n aku epy sgt utk ko.
moga rezeki ini dpt bantu korg bertiga.

pegi turun kl nanti belanja org batang kali sana. beli mak n pak mertua adiah. bkn sogokan.
moga diorg lihat hasilnya dan lbh meredhai niat korg.

*eiya* said...

Syukur rezeki anak n family ko..
Sure ko senyum sampai ke telingaa
Gilo kann sape xbesh dapat bonus..

-icha03- said...

chem
tak kan lah 5 bulan
gile ke?
aku tak cukup setahun pon keje
bawah lagi la weh
hahahahha

insyallah
akan di beri sedikit ganjaran
ewaaahhh

aya
kan kan kan
tak habis lagi senyum
tidur pon tengok surat
hahahahah

budakpemalas said...

Simpan sikit utk belanja turun KL bulan 2 nanti.

;))

Es hash ei Ka Ei en said...

ala mana tau..
ko kan kria org lama gak kannn..
heheh

syoknya la keje situ...
ada keje kosong??? tetiba kan nk jd warga JOHO..

owhh sana keje eh new year. serius tak igt.

aNaS said...

ade keje kosong tak?nak..branch KL la tapi ;)

-icha03- said...

dyana
eh?
hahah
insyallah

chem
xde maknenyeeee
hahahahah
kau jgn la tgl TM
sini x best satu bende,
takde ceramah2 agama mcm TM
huhuhuhu

ana
ade. port klang
mahu?
tapiii
still tak bole lawan bonus JB
hahahahah

Emynz said...

congratsss chaaaaai..
nanti bulan 3 turun kl dak? intan nak geget katenyer :))

Es hash ei Ka Ei en said...

korg boleh buat la cha..
pakat ramai²
sebab komuniti korg kecil sng lg nk handle.
panggil ustaz ajar mengaji ke..

cuba la ko cari sorg akak yg ko rasa boleh ko cdgkan n suruh dia lead hehehehhe

*aku syukur aku keje TM. kalau pikir jeles dgn rezeki org mmg xkan berkesudahankan.. hidup ni kita dpt A kita kurang B org lain dpt B dia kurang A.. mcm tu la sampai mati. *

-icha03- said...

mynz
adooihh...
bulan 3 kee??
alaaa..mcm x blk kl je..
sbb kn bln 4 nk ke sabah
kene saving deehh...
tp tgk nnt mcm mane
dah ade date??

chem
ermm .. takpe,
nanti aku try cadangkan
dpt pgl ustz azhar idrus !!!
canteeekkkk

betol betol betol
tak semua bende kite dapat
memang tak kan..!!
jadi, bersyukur laa...!!!
;)

janna said...

aku tao.aku tao ko dpt bapeee.haaaaa.simpan rhsia bak upah.lalalalala.

ehh taon depan aku apply keje kat tmpat ko tao.ehh ape lak taon depan kan?da 2012 la neh.hahahahaha.

ade kosong?hehehee.

-icha03- said...

sudah lah kau
sanggup ke nak tinggal ehem ehem tuh?
ciiiiitttttttttt
pooooooooodah...!!!

^ cake mania ^ said...

akk bonus mesti meletop ni..
wah jeles kt..
haha..

apa2 jgn lupa wat simpanan utk masa depan ye..
hehe..

^_*

Emynz said...

yeker..takpe ah centu. date dah ade , ade kat kl dari 14/3 - 20/3. sebenanryer landing 9/3 tapi terus direct balik kg . then mebbe on 14 ade kat kl dah.

janna said...

demi sesuap nasik aku sanggop redah lautan api.demi bonus 8 bulan akan aku tggl sume nyer di belakang.hahahahahaha.