October 3, 2012

:: oooppssssss ::








masuk kali ni, dah tiga kali dah benda sama jadi
saket betul hati. saket betul jiwa
entah lah kenapa, benda yang mudah pon boleh silap
dan aku yakin, aku dah cek dah before proceed
salah juga
arrrghhhhhhh
seriusly, rasa nak maki
tapi cuba tabahkan hati
lagipon, nak maki sape? maki diri sendiri? tak berbaloi
bukan salah orang lain. salah sendiri kot
yang aku tak paham, kenapa benda ni asek jadi je

cerita nya macam ni
aku dari department OPERATION
almost every week,
department FINANCE akan bagi aku invoice untuk kurier
contoh : at the same time dia akan bagi aku 2 invoice
company A & company B
dan aku, kena masukkan invoice dalam sampul surat
dan akan kurier kan ke each company
masalah aku ialah
dah tiga kali aku buat silap di mana
invoice A aku kurier ke company B
invoice B aku kurier ke company A

masalah besar nya ialah
kadang kadang ada perbezaan charges untuk each company
sooo, kalau benda ni jadi kantoi la kan?
company A boleh tahu berapa harga company B dapat
dan sebaliknya
arrgghhhhh .... stress betul la
lagi stress kalau, department MARKETING pulak dapat tahu
lagi lah kecoh
kalau ini antara aku dan Finance
masih boleh di runding lah
tapi kalau sampai ke MARKETING
memang haru biru laaaa
ade chance nama naik kat meeting HOD nanti
sudah lah meeting HOD tu aku attend
stupid..!! stupid..!!

ada antara kalian yang handle part kurier kurier ?
ada cara macam mana nak elak benda ni jadi ?
aku punya plan, lepas ni aku tak nak buat da
aku nak suruh clerk ni buat
then aku cek
dah confirm semua baru proceed
aku macam dah trauma ni
fuuuuuuuuuuhhhhh
tolong..tolong....!!!!

4 comments:

.::WaNiE::. said...

fuuuuuuuuu

masalah besar ni sbenarnya

tp kat ofis aku pun salu jadi jgk..tp aku xterlibat la hehehe

suruh la org lain buat beb. ko maybe kepala byk sgt fikir tu

Es hash ei Ka Ei en said...

lex lex..

tenang..

kes gini biasa berlaku.
mmg terrible la ..

utk langkah berjaga² next time, better bg staff bwh buat then ko check.

aku every year mengepos cheque dkt 15 state. sampai dah nk gam kepala sampul surat tu aku still waswas betol ke cheque yg sepatutnya masuk kat sampul yg beralamat sepatutnya.

so masa nk buat keje tu banyakn berdoa ye. bismillahitawakaltu alallah. kepada Allah kita bertawakal.

-icha03- said...

wanie
betol beb
seram...
tu la..
aku xnk buat lagi da
takoootttt

chem
fuuuhhh
klu aku mcm ko
lagi seriau
aku pon xde la byk mcm tu
plg byk pon 4 company jeee

tu la aku geram
rase mcm dah cek smlm,
before gam sampul tu
tapi...
jadiiii jugeee...
aahhhh ....
aniwei,
tenkiu 4 d advise...
ye la kan..
byk kn doa...
insyallah...
;)

♥naematulsaadahismail♥ said...

Ada org marah x kak?
Nx time dabel cek;) agaknya kamkabut kot time tu

Fuhhh..
Teringat masa naem keje kilang dulu, server dorang crash n i didnt make any backup...
Terus terminate satu sistem utk branch singapore...