December 14, 2012

:: its confirm..!!! ::




isnin dan selasa adalah waktu balik kerja,
paling azab sejak aku mengandung
dua dua hari aku kene ngadap jem yang panjang
mungkin oke kalau aku bukan di hujung kehamilan seperti sekarang
hari pertama belum sempat sampai rumah aku dah muntah kaw2 dalam kereta
sebab perot masuk angin kot
aku tak boleh lambat makan
kalau lambat confirm muntah punya
nasib baik ada cardigan tertinggal dalam kereta
kalau tak memang abes la kusyen kereta tu
hari kedua pon sama
tapi oke sikit dan tak sempat muntah la pon
tapi kaki semua cramp
rasa macam nak nangis je
tapi tabah kan juge la kan
hasilnya hari selasa, aku susah nak bangun pagi
dan apa lagi.. mc la kan
tak larat la..

macam yang aku janji kat entry bawah
semalam aku check up @ 13dec
jadi nya..kedudukan baby masih lagi transverse
maknanya, confirm lah aku masuk wad 23dec ni
dan di bedah 24dec
mungkin tuhan memang belum mahu beri aku peluang untuk normal
atau pon tuhan itu tahu,
yang aku memang masih trauma dengan pengalaman lalu
ah..apa apa pon, aku redha je lah
kalau kata lah sebelum 24th ni baby nak keluar normal
aku hadap saje lah
doa kan yang terbaik la ye kawan kawan
tapi, yang kelakar nya
kalau last week aku check up, baby punye kepala belah kanan
kali ni kepala dia belah kiri pula
hahahaha.. dia memang dengar mummy cakap suruh pusing
tapi just tukar kedudukan kepala je..posisi nye tetap sama
melintang juge
suke hati kau lah nak..!!!
yang penting semua selamat la nanti. insyallah

aku rasa hari ni aku last day kerja kot
minggu depan untuk orang Johor ada lagi 4 hari bekerja
sebab 20dec tu public holiday
so aku dah apply 1 hari cuti (annual leave-balance cuti)
dan aku terpaksa ambil 3 hari unpaid leave
aku dah cakap dengan incik bos
tapi bos mintak aku datang kerja isnin ni
tapi bila aku check balik,
isnin ni aku ada last check up kat klinik
entah lah ye
tengok la nanti macam mana
nak kerja ke tak isnin
tapi .. alahai.. banyak nye gaji kene potong..
tapi aku memang dah terpakse cuti awal
aku rasa da tak mampu nak drive da
ni..duduk lama2 kat kerusi pon aku asek cramp je
nak  pergi toilet pon jalan macam semut
soooo...tabah je la tengok gaji kene potong tu
nanti nak claim dengan incik husband
hahahahahah

dan oh yeee
untuk tahun kedua
tak dapat lah aku nak join perjumpaan permbahagian harta pada 1jan2013
aku dah amanah kan bos aku untuk ambil kan surat bonus aku
owwhh .. entah berapa bulan la rezeki bonus tahun ni
harap2 lebih lah dari tahun lepas
hik hik hik
eh... ape ape pon..syukraaannn...!!!

nanti..insyallah
kalau line internet kat rumah tu elok
aku akan keep on update ye?
jangan sampai lupe kan aku yee
terima kasih sebab selalu beri kata kata semangat untuk aku
tak kira la siapa pon kalian
aku selalu hargai itu
take care bloggers..!!!

nak buat ucapan maaf maafan,
tapi nanti lah dulu ye
nanti dah nak beranak baru aku ucap
hahahahahaha
ape pon,
aku sayang kalian..!!!

adioooss...
^-^

8 comments:

janna said...

kuat
jaga diri
sampai ketemu nanti
cant wait!!

Es hash ei Ka Ei en said...

claim claim jgn xclaim ..
bonus nanti masyukkkkk..

cuba ko ckp betol² dgn baby .. pusing ikut mana yg sepatutnya..

agaknya dia confuse tadek specific tmpt ko nak dia berhenti pusing.. heheheh

anyway.. teruskan berdoa moga semua berjln lancar. Solat hajat pon ok juga kan..

*aku dah maafkn ko. huahuahuahu*

-icha03- said...

janna & chem
terima kasih sayang2 ku
:)

FITRYNA ◕‿◕ said...

Go cik go :)
Mesty semua oke je :)
Mntk3 baby tu pusing buat keajaiban nnt :P

SayaBudakPemalas said...

Doakan semuanya dipermudahkan ;)
In sya Allah <3

.::WaNiE::. said...

moga semuanya selamat

nanti whatsapp gambar baby hehehe

eiya said...


kalau ini yg dah tertulis
kita redha yg penting selamat
keduanya..amin
t.care ;)

Ella said...

strong girl you are