December 3, 2012

:: setelah berhari ::



lama betul tinggal kan ruang ni
harap tidak di lupakan
^-^


tentang kandungan

genap 9 bulan sudah
sedang menanti saat saat kelahiran
sedang tidak larat untuk bawak badan
apatah lagi perot yang sudah ke bawah sangat
rasa macam ada benda nak jatuh
masih memandu ke ofis yang kadang kala sangat menyesakkan
pinggang (belakang) rasa macam nak cabut saje, kalau boleh
tidur mengiring ke kanan tak kena
mengiring ke kiri tak kena
telentang lagi lah tak boleh
lagi lagi aryan yang tiap malam tidur nak cari perot aku
sambil cakap "ayaannngg"
oh, sangat comel itu budak
tiap tiap malam berdoa moge semua dipercepatkan
bukan nak mengeluh sangat
bukan juge nak menyesal dengan semua
cuma nya, badan tak terlarat
rasa macam dah tak mampu untuk berjalan
andai punya duit banyak,
memang aku apply "unpaid leave" sampai bersalin nanti
tapi tapi.. aduhaaaiii ...
tabah saje la

berat badan semakin naik
jangan tanya berapa kilogram aku sekarang
hahahaha
niat asal untuk berjaga-jaga tentang berat, gagal
totally FAIL
selera makan maken bertambah sejak akhir akhir
alhamdulillah; result minum air gula hari tu oke oke saje
takde kencing manis. cuma aku yang makan berlebih
tak ingat langsung dengan mangsa perang Gaza
heh

tolong juga doa kan aku ye ?
moge semua dipermudahkan
moge semua dipercepatkan
moge bayi ku sehat tubuh badan
moge aku juge selamat
wah.. nak pergi masuk labour room ni macam nak pergi berperang
insyallah. moge tuhan sentiasa membantu aku

tentang aryan

macam yang kalian tahu
aryan agak lambat cakap
masuk dua tahun pon dia masih tidak boleh bercakap
apatah lagi untuk membuat satu ayat
aku tak pernah peduli orang nak cakap apa
yang penting aku tahu, dia tidak bisu dan dia tidak pekak
cuma dia lambat sedikit
tapi sejak akhir akhir ni
dia sudah bole ikut tiap perkataan yang kami sebut
sebab itu sebolehnya,
aku tak benarkan orang sekeliling cakap yang bukan2 depan dia
laju saje mulut dia ikot
alhamdulillah, dia dah kenal A-Z
dia sudah kenal 1-10
cuma aku masih belum ajar dia mengeja
dan aku juge belum ajar dia alif - ya
budak budak sekarang ni bijak bijak
kalau kau as a parent lambat
anak kau la yang kesian
ketinggalan
ada juga rakan aku yang sudah hantar anak ke pre-school seawal 3 tahun
aku juga berpikir-pikir; tahun depan aryan sudah 3 tahun
tapi tengok lah nanti macam mana
semua masih dalam rancangan
belum pasti
sejuk hati aku tiap kali nenek dia cakap;
"harap adik dia nanti macam aryan juge"
"senang nak jaga"
insyallah ye nenek. moge begitu lah
aryan juga maken hari maken manja
tidur nak berkepit
nanti aku kene tanya dia; nak nyanyi lagu ape..
kalau dia kate "i u" (patot nye i luv u)
itu makna nya dia nak aku nyanyi lagu barney tu
"i luv u, u luv me, we are happy family....."
kalau dia kate "allah"
itu maknanye dia nak aku nyanyi zikir "solla' alaikallah"
kalau dia kate "ke" (patot nye twinkle)
haa..itu pulak dia nak lagu "twinkle twinkle little star"
gedik ini budak...
hahahah
kalau aku salah nyanyi, nanti dia angkat tangan sambil cakap
"no..no..no..."

entah macam mana dah ade adek nanti
larat ke aku nak nyanyi nyanyi untuk dia
masih manja ke dia?
haaihh ..
harap sayang aku tidak terbelah dua
moge adil untuk kedua nya
insyallah
^-^

tentang aku

banyak sangat benda jadi lately
macam macam masalah datang bertubi-tubi
takde yang tak melibatkan duit
semua duit. semua duit
jujur sejujurnya
aku memang sangat stress sejak akhir akhir ni

yang melibatkan perasaan aku
yang melibatkan emosi aku
alahaaaiiii 
rasa macam tak tertanggung
selalu pura pura untuk jadi kuat
tapi kadang rasa dah tak boleh
rasa macam mahu jatuh
rasa macam nak menyesal dengan semua benda
tapi, untuk apa?
nak tak nak, kena terus kan juga..
bertabahlah
orang lain entah lagi kuat agaknya ujian nya
kan?
Tuhan baru duga sikit sudah mengeluh
^-^

tentang dia

beruntung punya dia yang cukup sabar
sabar dengan segalanya
entah sampai bila tak tahu la
berharap moge sabar tetap ada sampai bila bila

dan juga
berharap moge dia ada saat aku melahirkan
berharap dia ada untuk sama sama sambut bayi kedua
^-^

tentang kami

tak sabar nak tahu
entah apa cerita kami pada tahun depan
macam mana sekalipon
aku berharap tahun depan kami ber-empat kembali sebumbung
aku sudah tidak kesah di mana pon kami
di bumi KL, di bumi JB
atau di mana la sekalipon
yang penting bersama
itu aim aku untuk tahun depan
yang lain tidak penting
aku mahu hias bilik yang cantik untuk anak anak aku
aku mahu kembali jadi seorang isteri,
yang menjaga makan pakai suaminya
aku mahu melakukan rutin aku sebagai seorang mummy dan isteri
semuanya
hapir 2 tahun aku tinggal kan semua nya

dan yang penting
aku sudah letih menjadi wonder women
aku mahu kembali jadi seorang perempuan;
 yang sedikit sebanyak bergantung pada suaminya

dan aku rindu untuk bersenda gurau di hujung minggu
aku rindu untuk berbelanja barang dapur bersama
aku rindu untuk bersantai bersama
aku rindu untuk melakukan segalanya bersama
aku sudah terlalu rindu
cukup lah
aku rasa sudah cukup


moge segalanya cepat berlalu
^-^
insyallah

10 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

Semoga dipermudahkan semuanya,
Semoga sentiasa dalam rahmat Allah.
Semoga famili kecil akak dapat bersatu.
Memang kagum dengan mummy n wife yg jauh dari hasben.
Be strong okeh..

Tak sabar tunggu baby baru

.::WaNiE::. said...

sangat lama tak update blog !


moga semuanya selamat insyaallah

ameen.

-icha03- said...

tq naem
;)

-icha03- said...

wanie
bz sgt
plus ati tak tenteram nk update
hahaha
tenkiu yee
;)

e!ya said...

Insyaallah segalanya akan dpermudahkan..aminn
akhir2 trimester sme mommy b'perasaan sama, nak jer bby cepat kluar kan..aku ritu pon gitu, tiap2 hr dok tye baby bila mau kluar huhuhuhu..

pissttt da taw bby apa? rahsia erk?

Es hash ei Ka Ei en said...

ada yg tertinggal ni..

mana gmbr latestttt..
adakah seperti mengandungkan aryan yg dulu.

kalo dulu ko xkeje.
xpe la segan blh nyuruk dlm rumah.

tapi skrg tetap jugalah kena ke opis.
hehehehe..

aku pon debar² ni.. tunggu ko deliver n adik aku juga. dedua dah macam belon menanti saat untuk meletop eh..

setiap ujian ada hikmahnya kan.
yg sngnye ko family ko disisi.
sentiasa ada yg membantu.

semoga selamat melahirkan.

NURUL JAMIAN said...

jaga diri cha time2 mcm ni memang payah nak tido kan tak selesa. bertabahlah ye

Anonymous said...

ade 2 kesalahan ditemui :-

a) *genan* 9 bulan sudah
Sepatotnya - genap

b) kalau dia kate "ke" (patot nye twinkle)
sepatotnya - "kel"

Segala Pembetulan diaudit oleh
- Oh My Blog -

alia nabila said...

rinduuuuu sangat..harap makcik ku kuat...jage diri cik..untuk ngaryan..be a good boy ye adek ku..rindu :')

-icha03- said...

aya
kan..
tu la pasal
emosi maken tak stabil
bby ape?
rahsia laaa
hahahaha

chem
tak nak ah tunjuk pic d latest
gile besooooo ni
ahahhaahhahaha
tq atas doa nye
;)

nurul
tenkiu yeee
:)

incik
sebok aahhh

alia
rindu jugeee
cpt blk..!!!