January 13, 2013

:: tahun baru ::




asek layan sedih
asek layan stress
lupe pula nak share berita gembira
macam biasa laaahh
awal tahun ni
cerita bonus la kan
ape lagi cerita yang menarik
hihihih

bonus tahun ni merupakan tahun kedua aku dapat
kalau tahun lepas aku cuma dapat based on pro-rated
tapi tahun ni dah dapat full salary
oh..nikmat

sebelum dapat bonus, bos aku selalu hint kat aku
dia fight kan untuk teettt bulan
kembang kuncup hidung
kot betol dapat apa yang dia fight tu memang la seronok
tapi aku tak nak lah berharap sangat
kadang tak dapat pon

masa 1 jan 2013 tu
memandangkan aku bercuti maternity
aku asek ber wassap dengan budak2 ofis
hari tu macam tahun tahun sebelum nya,
semua staff dok dalam bilik meeting mengadap big bos
memang kau tak boleh nak sembunyik
berapa bulan kau dapat
sebab setiap orang akan di umumkan
melainkan increment, itu adalah rahsia la
kalau kau dapat banyak, kembang lah hidung kau
kalau kau dapat sikit, agak mengecil la badan kau
hahahah
tapi.. peduli kan lah
rezeki masing masing
periuk nasi masing masing
dan bos masing masing
kalau kuat bos department kau fight untuk kau
banyak la kau dapat
kalau kau dapat bos yang ala ala je
alahai ciput la kau dapat

aku yang dok kat umah pon debar debar tunggu
aku sasar kan kurang sebulan dari yang bos fight kan
dalam pukul 10 lebih gitu aku dah start tanye..
"berapa??"
hihihi
nanti diorg jawab "beluummmm.."
hahahaha..tak sabar betol orang yang dok rumah ni
dalam kol 12 gitu baru diorg jawab
"akak dapat teettt bulan"
darab punya darab.. ahh .. alhamdulillah
syukran..!!
seperti yang aku sasar kan la
berbaloi la.. aku belum 2 tahun pon kerja
bersyukur sangat dah
terus sms bos. say thanks
bos cakap "aku fight kan apa yang aku rasa kau layak"
ewaah...tenkiu bos!!



informer aku masa miting 1jan2013
hiihihih
oh i miss u ollsss... 


banyak tol plan nk abes kan duit
hahahahahahha
tapi yang penting, setel kan segala hutang piutang
kemudian saving anak anak 
saving sendirik
reward untuk incik suami tercinta
kalau xde baby affan,
mungkin aku dah plan untuk bercuti lagi
tapi sebab affan masih kecil sangat
soo....plan bercuti di tunda la
tunggu affan dah 2-3 tahun nanti
tapi, aku macam ada cita cita nak bercuti berdua dengan incik suami
ade sesiape sudi nak babysit dua orang putera tu???
haahahhahahahah

hurrrmm... terima kasih tuhan di atas rezeki yang di beri
tak tahu lah tahun depan ada lagi ke tidak
aku pon tak pasti, jodoh aku masih ada di JB atau tidak
niat aku sejak mengandung hari tu,
mau kembali bersama suami
tidak kira la di mana
jb atau pon kl
yang penting bersama
secepat yang mungkin kalau boleh
tengok la nanti macam mana
di mana rezeki kami sekeluarga

4 comments:

Emynz said...


waaaahhh mashyukkk... aku tak sabar bulan 5 ngeh ngeh ngeh nak pau pau da paw...sesuka jek kan

NURUL JAMIAN said...

masyukkkkkkkkkkkk hehehe

Es hash ei Ka Ei en said...

nenonenonenoneno..

masyukkkkk

tahniah..

pesanan terakhir : berbelanja dgn berkhemah.

.::WaNiE::. said...

weh

update blog
hahahahaha