April 22, 2011

:: kesah aryan ::


isnin ari tu @ 18 april 2011
semua nya macam biasa
amek aryan kat babysitter
lepas tu, bawak dia jalan jalan kat koridor
memang semua nampak macam biasa
tapi tiba tiba je malam tu dia muntah muntah dan badan panas
bawak pegi klinik @ pusrawi
sampai esok nya @ selasa keadaan sama
muntah entah berapa kali, cirit sepah sepah
aryan terkulai je. tidur sepanjang masa
belas betul aku tengok keadaan dia
tak dengar suara dia menjerit membebel
tak nampak dia mengemas kat dapur
dan tak nampak dia sibok2 nak pergi toilet
baring saje
makan tak mahu. minum susu muntah balik

rabu @ 20 april 2011
tengok dia masih macam tu. cirit tetap tak baik
then bawak dia ke pusrawi lagi
doc kate kene masuk air
aduhaaii :(
rasa jantung kene rentap
tapi untuk cepat baik, tabah kan je la hati aku
tapi aku yakin putera aku kuat
sebab dia nanges masa kene cucuk tu saje
lepas siap semua, dia terus tido sampai nak buka jarum semula

sampai ke hari ini, dia masih tak larat
aku cuma harap cirit dia berhenti dan selera makan dia kembali
tak sampai hati tengok muka dia cengkung
peluk dia rasa tulang
dukung dia tak rasa apa
alahai :(

aku cuti jaga dia dari 19 - 21 april
hari ini aku kena juga kerja sebab ari ni last day
aku tinggal aryan dekat umah mertua
"sorry mak, kalau aryan berak sepah sepah"
hik hik hik

"Aryan, lekas sembuh ye sayang
tak sampai hati betul tengok awak macam ni
runtun hati mummy, sedih hati daddy
cepat sembuh. cepat kembali debot. cepat kembali bising
sunyi la rumah tak dengar suara awak
mummy tahu awak kuat
daddy tahu awak tabah
get well soon ye sayang ?
*hug & kiss*

4 comments:

chik star said...

aryan cepat sembuh yek !

(o_0) said...

aunty doa semoga aryan cepat sembuh.. kembali aktif ye !!!!

*geram dgn uncle zam ni xbg tau aryan sakit :-w..siap dia *

♥naematulsaadahismail♥ said...

cepat sembuh aryan .
boleh lari laju pasni ...

Intan said...

dia kena rotta virus ker?