April 11, 2011

:: setel satu hal ::




hari ini 11april, aku dah letak surat resign
lebih kurang 6 bulan aku di sini, di bangsar
kerja tak stress, memang santai
sebab itu aku macam bosan
semua pon memang bole cakap
"best la kau, leh online hari hari"
"untung la, tak semak kepala"
"seronok la kerja goyang kaki, tak payah pikir apa apa"
ingat aku tak kecik hati ke?
ingat aku tak sedih ke?
aku bukan budak budak la
aku bukan budak lepas spm, cari kerja yang santai
cari kerja yang selamat. yang rilex
aku sedih sebab aku rasa tak diperlukan pon kat sini
aku rasa terpinggir sebab di beri tugas yang hanya membantu
aku rasa down sebab aku tak ada satu tugas tetap untuk aku
tugas aku adalah; bantu sane sikit, bantu sini sikit
haaihhh :(
entah apa nak jadi dengan life aku?

oh ye, mesti kamu kamu tertanye aku nak pergi mane lepas ni
ini; nanti lain hari aku cerita. oke?
aku janji. aku mesti cerita
banyak perkara perlu di selesaikan
banyak sangat









and; the hardest part of this is LIVING YOU..!!!!




oke dah
sambung di lain entry
doa kan saje yang baik baik untuk aku. ye?

6 comments:

budakpemalas said...

keje kite pun same je.
takde specific keje.
dh nk 5 thn nk kompeni ni. (campur tolak berenti setahun)
adeh.

doakn sumenye ok je utk cha.
insyaAllah rezeki ada di mana2 ;)

(o_0) said...

tu la bila buat keje yg biasa je.. yg rutin je.. bosan sbnrnye.. plus lelagi kalo ada degree.. mesti la nk kerja yg mencabar. kita kena cabar diri kita utk jd org berjaya.. kena cr peluang dan ruang untuk kita kembangkan minda. insyaallah niat ikhlas nak cr rezeki nk bantu family pasti allah tlg kita.

tinie said...

jejalan kat blog cha..
betul kata shem..
hmm moga tempat baru ni lebih mencabar tp tetap mendamaikan..hehe.. all da best cha.. :)

penyet said...

ohh dah nak berenti ka.. moge keputusan awak tepat!

e!ya said...

wahh dah dpt keja baru erk..congrats..pasnie leh appy2 d'tpt baru n hope post tue ko suka sgt yer..baru semangat mau keja kan..

chik star said...

as pon ade rase nk berhenti.
suasana kerja dh tak best.
tp kene jgak pikit hal lain..
hum