August 7, 2008

:: situasi di sini. opis baru ::

persekitaran aku yang baru. sangat selesa. sangat best
ini bangunan sendirik. kene jage sendirik. kene betul2 jage
sebabnye. company berhabis juta juta untuk buat bangunan ini
jadinye. kalau ade apa2 kerosakan, mesti la kene tanggung sendirik
ape aku cakap. aku pon x tahu
yang penting. jgn sebab buat bangunan ni
bonus thn dpn dapat ciput sudah la
tapi. aku pasti. mesti punya. dapat ciput
klu thn ni dapat 4 bulan. aku rase thn dpn dpt 2 bln je kot
tapi. tolong la boss. jangan la. duet bonus tu aku mau buat kawen
bos kan baek ?? kan bos ??
bos kan tau kan saye nk kawen kan ?
bos kn ensem kan ? bos nmpk sgt ensem bile memandu ferrari
yg bos park hari hari depan pintu masuk ni
ape la sangat klu bos menten kn saje bonus 4 bln tu
menten xpe. tp tolong la bos. jangan kurang
oke bos ?
*doa laju laju*

kat sini. aku btol2 kene jage tingkah laku
sebab nye, bila bila mase big boss dtg
dan kalau la terkantoi dengan tingkah laku aku yg x bape nk btol
ade can aku kene marah dgn akak secretary
imej kene jage

situasi 1

department aku tingkat paling bwh
aku akn slalu ke admin & finance dept untuk serah dokumen
tiap hari aku kene ke dept2 tu paling kurang 3 kali
admin di tingkat 2 dan finance di tingkat 3
dan bayangkan, aku tidak bole pakai selipar
maknanye, aku kene terkedek kedek naek turun tangga
dengan kasut tumit tinggi aku

aku :: akak. bole tak kite pakai selipar dlm opis
akak secretary :: ehhhh ... x bole... nnt klu bos nmpk cane

haaaihhhh .... tiap2 hari aku rase pinggang mau patah
aku cuma bole pakai selipar dlm dept aku jek
aku mane biase pakai kasut tu lama2
aku sungguh x vouge. kan kurus???

situasi 2

department operation, hanye aku seorang perempuan
dan ada 11 org lelaki termasuk bos aku
dan, tiap hari klu aku mau ke tandas
aku kene lalu depan meja2 diorg
dan korang bayang kan
klu tandas tu ade orang. dan aku x bole masuk
aku, kalau mau membuang, dan klu aku x bole masuk
aku akan resah gelisah yg x bole di selindung
dan hari ini, aku kene berak2 (maaf.bahse kasar)
dah msk 5 kali ke toilet
dan bila aku x dpt masuk, sebab toilet penuh
aku akan terkapit kapit. tergedik gedik
dan paling ketara aku akn jln ke hulur hilir
dan dengan perangai aku tuh

lelaki :: ko apsl shida?? ke hulur ..ke hilir ??
aku :: kite nk berak laa.. sape kat dlm ni

(smbel muke aku kerut2 tahan napas dan ketuk2 pintu tandas)
satu opis dok gelak2 sakat aku
siyes aku peluh2 ni tahan. sebab toilet masih penoh
bodo. sape ntah kat dlm tuh
hey kurus. buruk ekk perangai si gumuk ni ??
jangan malu yeee .. huhuhuhu

situasi 3

aku rase. kat sini. aku antara staff yg otai la
bukan saje otai tapi sudah berumur
27 tahun ni . kire berumur la kan ?
dan bila bercampur dgn adek adek
aku rase sgt segan
tapi. segan aku tu hilang
bila satu hari. aku berbual dlm van

aku :: aisya umor berape
aisya :: 22 kak
aku :: aduhaaiii ... jelesnye kat umo korang
aisya :: kenape ? akak berape ?
aku :: 27 ni...dah tua sangat
aisya :: leeeeeerrrr... .27 keee?? kite igt, ats kite setahun jek

(maknenye. aku tade la nmpk tua sgt. kan ?? )
perbualan tu buat aku lega. dah x rase ape bile campo dgn adek adek
hey kurus...klu jln dgn ko, nmpk tak aku ni lg tua dari kau?
huhuhuhuhuh

situasi 4

kat sini. aku masih jek belom bizi
dah la belum bizi, pastu intenet tdk begitu oke
bukan x oke laa.. tapi byk web yg kene block
jadinye, aku sedikit bosan
klu kat opis lame, aku leh gelak kuat2. cerita kuat2
tapi, kat sini tidak bole begitu sgt
jadi, bertambah la bosan
naseb baek, adek IT ni, dia baek
dia sangat baek smpai donwload kan aku cerita cerita
walaupon banyak cerita yg aku dh tgk
tapi bole laaa.. layan kan saje
dan hampir setiap hari
aku tonton cerita "armageddon"
filem & lagu faveret aku seumur hidup
dan tiap kali tgk, tiap kali tu aku nanges
oke la kan...dari tade ape. tade la aku bosan sgt

keseluruhannye. hepi jek keje tmpt baru
tapi, aku ttp jek rindu dgn suasana kat opis lama
mmg x same, x kn same punye
aku rindu diorg semua
sangat sangat rindu
moge diorg ttp jek hepi2 kat sane

dan untuk kurus
terima kasih
sebab rajen call aku
takde la aku bosan sgt
walaupon kau call. cuma kate

"heeyy gemuk. aku rindu kau la bodo..!!!

giler kasar. tapi sekurang-kurang nye aku tau
dia rindu aku
dan aku x pnh anggap tu kurang ajar
aku anggap, tu sangat kiyut
sebab x penah pon org laen ckp gitu kat aku
x romantik pon xpe
as long as, dia dapat sentuh hati aku

"hey kurus...aku pon rindu ko la bodoh..!!!"

17 comments:

(o_0) said...

berimaginasi jup L-)

nmpk bos ko dgn ferari nye 8->..sblh tu tetibe ade aku :| kwang kwang kwangggggg

nmpk ko kepit² dgn muka :-& ... aduiiyaiii.. dpn dak laki lak tu.. ya adoiiiiiiiii

tgh tgok ko nguap² .. sambil nanges tgok amargedon :| ..

ishk ishk ishk ..

dah abes imaginasi

-----------------------

weh dah kem slm blm kat bos ko tu :">

kalo aku dpt dia kompen aku ckp dia .. 'u tlg bg staff u pakai selipar dlm office u pls .. '

muahahahahha.. best kn aku kannnn??

so pe lg?? g ah kem slm sne b-(

Anonymous said...

chem
x hagak2 ni
lempang kang
huhuhuhuh
antara byk2 situasi
aku cuma mau gerak sane sini
pakai selipar jek
tu yg penting
letih weehh ...

muahhahahaah

-icha-

blur " ~ " specky o_O said...

aku kalo pki kasut tumit tggi...mesti asek nak tepelecok jek :-j

ko xgumuk la :-w sape jek kate ko gumuk meh aku luku die :-w mementang die kering [-(

*pssttt...kem slm bos ko yg pki ferrari tu yek..mtk pjm satu ari :p

Anonymous said...

olyn
tahu x pe
sbb tu,
koleksi kasut tinggi aku x byk
cuma 2
yg laen2
suma kasut2 merepek
hahaha

gumuk tu,
panggilan manje laa
huhuhhu
*pipi merah*

nk kemslm ??
mau berdpn dgn dia pon aku segan
lagi mau bual2..
dia itu
ade aura
kau tahu ??
hahahah

-icha-

(o_0) said...

cha aku tgh pakai selipar ni..

nmpk tak ni .. lalalala..

muahahahhaha =))

aku lg penat taw..

kalo takat trun nek lif or tga leh thn lg..

ni trun naik bukit :(( nk g building sblh .. pakai heels huwaaaa... kekdg tempuh ujan n panas terik .. :-<

kan ke best kalo ade fly over cam bangunan klcc tu 8->

Anonymous said...

chem,
*tarek selipar kau. buang jauh2*

pastu
bile hujan
ko angkat kaen tinggi2 kan ??
miang nih..
miang...

hahahahah

-icha-

ciKenit said...

tua tua jangan sebut ar...
sensitip.
baru 27 dah tua.
kalu 29 hape?
kerepot ye??
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
cha jahat!!
*campak selipar lam jamban pastu kunci*
=))

Anonymous said...

ciki,
opppssss
maap..maap...
tiade niat oke
untuk diri sendirik saje

tp..
ttp jek comel
kan? kan ?


-icha-

penyet said...

adoii lawak tullaa icha :))
agus leh bayangkan kalo situasi icha tgh tahan mau berak.. adoii leh gelak guling aku kat sane.. sib bek laa=))=))

muke mesti berpeloh2 tahan =))=))

power la ayat ko kurus.. leh kasa2 gtu kat gemokk mau blaja la =))=))

Anonymous said...

agus,
peloh ??
itu sdh pasti
aircond pon x jln
rase len macam jek
hahahahha

power eeekk ayat kurus tuh
tu laaa..
tu yg wat jatuh hati tu
agus nk blaja ape ??
kang ngamuk lak nisa
huhuhhuh

-icha-

ghost said...

oitt...
camne aku nk jmpa ko nk pass kad ni weih??...
sms x berbalas...
nk call x dpt.. aduyaiiii

wanie said...

adoiiyai tak dpt aku bayangkan kalau piyed caner jek nak pi toilet :p

Anonymous said...

ghost,
smlm kn dh dpt
hahahah
nnt pndai2 la ko pass kan
woookeeeyyy
tade kad aku x dtg
lalallala

wanie,
tau xpeee
huhuhuhhu :p


-icha-

(o_0) said...

cane ko tau nieh :-w

aku angkat kaen sikit je ..tu pon time dak laki lalu :">

muahahahahah..

Agus :o nk bljr :| .. aku pon leh aja dol b-( .. sng je tu .. ko nk n tak buat je :-" ade BRAN ke weh nk berkasar sme NISA :-" ade yg kena tido lua sebulan =))

.::WaNiE::. said...

hahah cha, selit lar memana adooii office aku siap letak sofa tepi toilet ppn..kalau time tu nak masuk pun segan..haha tengok line clear ke tak

penyet said...

sebok lak ko ni shem.. nak aja aku konon [-(


KURUssssssssss!! gua respek la same lu :)):))

Anonymous said...

chem,
aku tau laaa
hahahahha
tu la chem
aku takot agus kene tdo luar jek
larat ke ??
hahahah

wanie,
belakon skit arrr
agak2 tade org jek
trus masuk
huhuhuhuh

agus,
hihihihih
pee jek laa.. :p


-icha-