September 23, 2008

:: back up itu tidak perlu ::

pernah tak dengar back up dlm satu relationship ?
pernah ?
aku tahu pasal itu
tapi sikit pon x pernah terpikir pasal tu
tapi, semalam ade org cadangkn aku pasal tu



tujuan asal, dia kate mau kenal kn aku dengan abg ipar dia
abg ipar dia yg aku tak pernah kenal pon
nampak pon tidak
tak alih alih jek mau kenal kan dgn aku
dia kate, keliling dia tade pon pompan yg dia rase sesuai
dia cuma nmpk aku. dia kate aku calon terbaek
aku ulang. calon terbaek



aku gelak besar
klu dia depan aku, aku ketok ketok kepale dia
bagi dia sedar
aku ckp dia
dah kalau, aku mau kenal kenal dgn abg ipar dia tu
abes, kekaseh aku tu, nk jadi ape ?
buat perhiasan ke? ha ? ha ?
tu yang dia kate, buat back up
kot kot ape ape jadi
dh ade back up



bole ke macam tuh ?
pade aku. itu sangat kurang ajar
kalau sepanjang hubungan, kite akan pikir
"kot kot jadi ape ape"
aku yakin. bende tu pasti akan jadi
kau setuju ?
bukan maksud aku, kite kene letak harapan yg sangat tinggi
bukan la mcm tu
sebab kalau tuhan kate, tu bukan jodoh kite
tu memang la bukan jodoh kite. kau tetap kene lepas dia
walau kau sayang dia separuh nyawa
cuma itu lah, sekurang-kurang nye kite selalu bersangke baek
doa. itu penting
berharap, tiada ape ape yang akan jadi
berharap, insyallah dia mmg jodoh kite
tapi, klu memang terputus jua
makne nya, dia bukan jodoh kite
mungkin tuhan dah tetap kn seseorang untuk kite


lagi pon, tak perlu la back up - back up segale
kalau satu hari, kau tiade jodoh dengan kekaseh kau
insyallah, akan ade seseorang yg datang sebagai ganti
Tuhan tu x kejam. Tuhan kan maha adil
cuma kite kene sabar
selalu lah meminta dari Dia
Insyallah, dia akan beri yang terbaek
kalau tidak pon,
anggap saje, pasti ada hikmah di sebalik kejadian




berbalik pasal mau kenal kenal kan
dia kate, nanti nanti kalau aku mau
kalau aku sudi, kasi tau saje
dia akan atur kan pertemuan
dalam hati aku. dalam otak aku
aku cuma bayang kan kekaseh yg sedang senyum cumil
mane mungkin aku tukar senyuman tu dengan yg laen
walau aku tau, belum tentu dia itu jodoh aku
tapi, aku mau tetap kan hati
sebab, itu la yang aku selalu minta dari di atas sana
mohon, tetap kan hati aku dan dia. tidak berpaling


kepade teman aku itu
aku minta maaf. aku tolak baik baik
aku minta dia cari calon yang laen
aku hargai kata kata dia yg anggap aku terbaek.
tapi aku bukan yang terbaek. pasti ade yang lain




untuk kekaseh
hati sudah tetap untuk engkau isi
insyallah. tiada yang lain. tidak berpaling
engkau tetap terbaek. dlm hati aku




aniwei... kite kan pasangan yg cumil
mane mungkin aku lepas engkau
hahahahah
*polok polok*



____________________________________



cumil tak? cumil tak?
hahahahahah

12 comments:

ciKenit said...

hehe.
pasangan cumil ye?
setuju!
kami pule...
pasangan gojes.
tahu?
:">

erk! blom pasangan...
blom pasangan...
hahaha...
:p

Oyin said...

cha jer yg cumil...
kudut tu xder lsg k [-x

cha sbut psl back-up bru aku tingat...
org ada jugak pesan cmtu kt aku...
tp rasenyer x payah lh kn...
lgpn aku mna gheti nk back-up2 nih...satu aku syg...satu tu jer lh yg aku stia...
x baek kn...

cinta said...

Hehe~
Ur welcome babe, Muax!~

(o_0) said...

back up file pon aku xpnh buat kalo rog soh :|

^^CoMeL^^ said...

sgt cumil itu gamba...
yg mcumilkn gmba tu cha..
bukan kudut[-(

tak payah back-up back-up neh..
tah pape jek org tue..
cha...setia pada yg satu tao:*

.::WaNiE::. said...

huh kat part mana yg cumil gitau aku gitau aku

ko jek yg cumil cha..ahhaa

gUrGuRlZ said...

haiyaaaa...itu org tak tahu ka..sudah wujud itu kekaseh dalam hati kamu akak??
huhuuhuh

bAby_bEe said...

cha ~ betol kata mereka.. kamu memang sumil.. tapi kamu saja :))

buat pasangan kamu ~ tidak sama sekali,.. akan ku kenang kenangan bersama2 kat boling leisure mall tuh :-w

kunang-kunang said...

ciki
gojes ekk ??
wawawawa....
x sabo nye nk tg dh jd pasangan
bile? bile?

yin
dia pon cumil la
tabaek nih..!!
ko mmg baek
aku tau :p

cinta
muaaxxx...!!!

chem
pemalas ni..!!

mels
dia lg cumil la
x tau kee??
cha sll setia la
insyallah selalu

wanie
tabaek ni
hahahaha

zura
dia tau
tapi saje mau try

bee
dendam nmpk ??
hahahahah
jahat2 pon ttp jek dia cumil
kan? kan?

Anonymous said...

elehhh..mntg2 kowang seme kwn2 dak gumuk nih..kowang ktuk2 aku eh..
xper2..tgu kowang seme.. tgu saje aku dajal kalian jika ketemu nnti..

*gelak2 setan*

Anonymous said...

lg satu..pesan kt kwn dot tuh..
kalo gf dia ke, istri dia ke, hatta..dia sendri, adek badek dia @ mak bapak dia yg kene cantu cane..??

kate kt dia.. lu pk la sendri.. assalamualaikum..

kunang-kunang said...

b
diorg saje jek tuh
malu la tuh nk ckp
yg b tu cumil juge
hahahahaha
tp, ape pon org kater
b ttp jek paling cumil dlm hati dot
oke? oke?
*polok kuat2*

b
ni tade ape hal laa
dot dh tolak elok2 kat dia
dia pon phm jek
oke ;)
*polok lg kuat*