September 24, 2008

:: kejadian semalam ::


semalam kan halfday
emergency leave
kol 12 lebih gitu aku dh blah dari opis
pagi pagi ni smpai
ade bungkusan kat atas meja
dari si wanie kecik tuh
tengs...!!!!
sedap & cantek
sedap tu cekelat hershey's tu
yg cantik tu kad tu
dan yg kiyut tu ole ole dari terengganu tu
*hugsz*

________________________________________

semalam
amek emergency leave
sebab dapat call, kedai makcik aku kene rempuh dgn lori
memula macam x terniat pon nk amek cuti
tapi, bile 2nd call kate, makcik aku dh otw ke hosp
tu yg terus amek EL tu


terus ke hospital
alhamdulillah dia tade ape ape
cuma saket belakang la
sebab dia tersepit antara mesin2 jahit dia


kat situ juge ade driver lori yg langgar tuh
mcm sial perangai
dah la x nk mintak maaf ke ape
leh marah marah lak bile org tny mcm mane nk setel
dengan bini dia sekali mcm sial
dia ingat dia lawa ke ?
klu nk sokong suami skali pon
x kn la mende salah pon nk sokong
sekurang-kurang nye mntk maaf
susah sangat ke ??
naseb, makcik aku takde ape ape
yang kesian org kedai sebelah la
siap masuk bwh lori lagi
sekarang ni x sedar lagi
tu pon, driver bodo tu xnk pegi tgk
bole ke mcm tuh ?


aku suruh makcik aku doa kan
driver bodo tu ngan bini dia x selamat
driver bodo tu x tahu ke ?
doa doa org teraniaya ni selalu nye di makbul kn Tuhan
bodo punye org


dan, rasenye aku senasib chem la thn ni
tade baju raye
sebab, makcik aku ni la yg tukang jahit nye
dah kalau, kedai dia kene rempuh cantu
nk jahit pebendenye
redha je laaa
lagi pon... klu tade bj raye, bole raye peeeee
kan chem kan?????






kesian kan kedai makcik aku
dah la dia janda, sara idup dgn menjahit
sekali jadi gini pulak
tapi, aku kagum ngan makcik aku
dia kuat. skit pon dia x nanges
mase aku smpai hosp tu, dia nmpk aku
dia gelak beso. siap marah apsl cuti
haaaihhhhhh
kalau aku la..... mesti dh nanges nanges

22 comments:

wanie said...

)(*^*%*&( punye driver lori..kalau dah driver lori tu driver lori lar jgak..kurang ajar..dah tutup periuk nasi orang nak kurang ajar lagi hish..

xkan lar kedai makcik ko tu yg langgar dia kan kan? mintak gantirugi kedai tu cha

eh cha, pagi tadi ko dpt pagi td ko makan..eh ko xpose ek cha..hahahahha

Anonymous said...

dot..sape jek yg kasi hadiah2 tu selain dr cokelat dak kecik tuh..??

jeles nih..jeles nih..

seb baek la kt johor..kalo kl..haihhh..aku x tahu la pe yg bakal drebar lori tuh trime dr aku..

sesungguhnya aku berpose..

gUrGuRlZ said...

YA Allah...teruknya akak lori tue...haiyaaaa....dah la salah..tak mahu mengaku pulak tue..

meh kita tumbuk dia laju2 meh...

CritiCalThinKer said...

gempita betol dah ha keadaan kedainyer..

blur " ~ " specky o_O said...

meremang bulu roma aku tgk gmbrtu :-ss

gile terok kedai tu :-ss

lg2 ko citer ade org masok bwh lori :-ss

cane la leh telajak camtu skali :-ss

Dyana Halim said...

mabuk ke hape pemandu lori tuh? kalo gerai, mungkin leh terima..tp ni kdai..kdai yg mmg nmpk dr kejauhan..camne leh lepas lesen memandu ni..

cha, kekaseh kat kl kn?celah mane ek..smlm mcm nmpk someone iras kekaseh cha.. hehe~~mybe salah kot..ngee~

^^CoMeL^^ said...

ishh...
sampai camtu teruk dia langgar..
leh tk minta maaf..
mmg bodo punye owg..

mmg sah2 pemandu lori tue salah..
hrmm...
kasik saman jek ini owg
*bengang*

kunang-kunang said...

wanie
driver tu weng agaknye
tu yg jd gitu
*psstt...
aku cuti la ari ni
hahah

b
tu sume dari wanie laa
mane ade dpt dr org len
igt dot ni artis ke
haa?? haa??
tu la, seb bek b tade ekk
klu taaakkkk....
ye..ye..
selamat berpuasa

zura
mcm kuat jek nk tumbuk org
eleehhh

critical
tu la psl..
giler punye kritikal
kan? kan?

olyn
x tahu la apsl
giler agaknye
haaaihhh
sian makcik aku

dyana
tu laa...
heran jek cane dia dpt lesen
geram tul
lelagi igt psl gado smlm
mcm nk tarek2 jek rmbot bini dia
huh...!!!
nmpk mcm muke kekaseh ?
kat mane tuh?
jam berape?
hihihih

mels
tunggu je la ape hukumannye
cha pon x tau nih
huhuhuh

eLiyaShaKa said...

ur makcik erk? ni masuk berita tv3 kan...isk nasib baik tak apa2 tau..harap2 kawan dia pun ok :D

(o_0) said...

yeahhhh kita serupa ..xdek bj raya ... ngeeeee ye ye still leh raya what... huhuhuhu..

eh back to topic asal.. simpati for ur aunty.. semoga drebar tu dpt balasan nyeee muaahahahahah >:)

^^CoMeL^^ said...

baper byk kerugian cha??

dah la nk raye nih..
eeeee...
geram sungguh!!

mochitsuki said...

erm.. da tukar hp pd sony ke?
rasanye cam kamera hp sony jek..
hehehe..

Dyana Halim said...

kat gombak..
dlm pkul 5 ke 6 mcm tuh..
kat stesen minyak..
rasenye la..
hehe~~
salah owang kot..
;P

kunang-kunang said...

eliya
ye laa
kuar tv3 ekk
glemer dah kdai tuh
hihihi
aniwei
makcik kate, org tuh dh sedar

chem
bj lame la jwb nye
huhuhuh
moge2, driver tu lak kene rempuh
hahahah >:)

mels
x pasti lg
arap2 x byk laa
tu laa..
mau raye nih

chi
tu pakai hp kazen aku
yg sony mcm ko punye
hihihih

dyana
hiihihi
nnt cha tny dia
okeh...!!!!

kunang-kunang said...

dyana
dia kate bukan dia laa
sebab
smlm cha ade 3g ngan dia
dia kat bengkel ptg2 tuh
pelanduk 2 serupe kot
hihiihih

bAby_bEe said...

cha ~ saba2 :*

tanya la ngan drebar tu apa punca die macam tu.. kalau die tak puas ati sangat, suh p repot polis la b-( bajek die power sangat b-( kudut lagi power L-)


power ke kudut tuh =))


:D

illafira said...

laa.. mak cik cha ke.. br bc kat paper td.. trk gak ms tgk kat paper tue.. pape pun alhamdullillah sbb dia selamat.

cmomoc said...

sian..rumahnye ek...

kunang-kunang said...

bee
sedang sabar la nih
huhuhuh
kudut power ekk ??
memang pon
hahahha

illa
a'ah, makcik cha la tuh
tu la, seb bek dia tde ape2

abg mok
bukan umah la
kedai laa
hihihihi

chik Star said...

eyh icha.
kejadian nih der msok berite kn.?
haa tol la as der tgk.
ala xsngke nih kedai makcik icha.
naseb baik makcik xpaper kn.?

wah2 !!
bnyk santek muke driver tuh
dh rempoh kedai org nk kerek pulak.!
mbok ker ?
saman jer cha.

Dyana Halim said...

hahaha~~okei2..
mungkin muke same..
;)

bAbybEe said...

cha ~ kudut power la sebab die dapat memikat hati kamu :D