September 17, 2008

:: kenangan kenangan ::

semalam
mase tgk citer kaisara
tingat pulak kawan kawan mase sekolah
dulu, masa aku sekolah rendah
aku baek dengan 3 org
aku, ct, aznah, ida
tapi, bila masuk sekolah menengah
aznah & ida pegi sekolah asrama penoh
sebab diorg dpt 4A
aku ngan ct pulak masuk sekolah biase biase
sebab kitorg dpt 2A2B

lepas tu terus putus hubungan
yang aku tau, aznah lps tu masuk utm
ida lak masuk um (kot lah)
ct lak x abes sekolah, tp msh amek spm
aku lak pegi unitar

baru baru ni
aku dgr ida dah kawen
tapi, dia x jmpot pon
pd hal umah dkt kg sebelah jek
ct lak dah ade 4 org anak (kot lah)
dia kawen ms kitorg tgh sibok2 prepare nk spm
aznah lak, aku x tau dia buat ape
aku dgr dia keje kat sime darby
kat sini sini jek


tapi. yg aku pelik
diorg ni sume kat kampung aku jek
tapi. nape ekk aku x terpikir pon nk jmp diorg
aku dh lupe diorg ke?
aku x rindu diorg ke ?
no tepon aznah, baru jek aku dpt
terjumpe makcik dia kat tesco ari tuh
sungguh. aku x sangke dia msh igt aku
name penoh lagi
dia kasi no aznah
tapi, smpai skrg...aku x telefon pon


aku rase
aku dh lupe diorg kot
entah lah
tapi, aku rase nnt aku nk kontek aznah la
aku tamo kontek ida
aku kecik ati
sebab dia x jmpot aku mase dia kawen
dgn ct lak, dh lame aku kecik ati
sbb dia x pegang jnji
kate mau blajar same2
mau pegi U same2
tapi, awal2 dia dh benti sekolah
smpai skrg, klu jmp dia
aku juz lambai tangan
ape pon, ttp doa dia hepi



nnt. klu ade2 info terbaru
aku kasi tau
heh

11 comments:

blur " ~ " specky o_O said...

xbek camtu... [-x

yg lepas biarla berlalu bukak buku baru 8->

^^CoMeL^^ said...

cha..
yg ct tue ko maapkan jek la eh..
jodoh dia awai..
klu tak mesti dia pegang janji tue kan
*wink*

Anonymous said...

dot nk tau cite pasal dowang x..

aznah ~ dia nih dah jd pelakon. tp x brape nk glemer la..dia sll blakon drama2 jek..tu pun jdk mak2 la.. name komersial dia.. Aznah Hamid.

ida ~ dia ni plak dah keje.. dia plak dah gemok pun.. tp ttp ader bf..bf dia lg kecik dr dia.. kalo x silap nixx name bf dia.. skang nih name dia pun dah ditukar kpd idazgirl..hauahuhaua

ct ~ dia ni skang dah berjaya..dah terkenal. dah ader pangkat.. Dato' lg.. dia mmg dah kawen..mmg dah ader anak..tp bkn anak dia..tu seme anak somi dia (dia kawen ngan duda). kalo x silap somi dia pun dato gak.. Dato' K name somi dia.. dia ialah Ct Nurhaliza.

aku ~ dia nih skang keje kt Gelang Patah. keje ngan century. dah maken comey..dah makin cantik.. seowg yg penyayang, penyabar, menghiburkan, pandai masak. dll..
dah ader kekaseh juge..dan name baru dia ialah Cedot..

Oyin said...

erk!! bkn ker nama kekaseh "aku" tu, Cekudut ker???

(o_0) said...

pandai masak :|

dah maken terer ke weh...

muahaha ko satu kg.. aku satu flat ni ha.. jrg jumpe.. ctct lagik la pule..

tp aku wendu kwn sekolah aku sorg ni ..linda namenye dok tgkt 8 tu je.. skg tgh sarat.. aku nk sgt jpe dia ..nk tnye bile due.. aritu jpe xsempat tnye la :(

eh dak kuwus yg xcute.. ni bkn linda nanuwil atau pon linda AF ataupon linda rafar .. jgn nk buat cite plak b-(

kunang-kunang said...

olyn
mmg sdg mau lupe kan
tp
mau jmp tu
mcm ssh sgt

mels
mungkin laa

b
sume silap
buweeekkk ...
dak "aku" tu
mane pndai masak
malu jek
*tutup mulut b*

oyin
"cedot" tu name aku laa
family dia sume dh pgl aku cedot
hahahaha

chem
dh dkt tu
pegi la jmp
hishhhh

Anonymous said...

chem ~ mmg bukan linda tu seme..tp linda tuh ttp jek dah glemer skang..dia pun plako gak..tp satu filem jek..filem KL Menjerit kalo x silap..name dia linda martopo..hauhauhau

(o_0) said...

muahahaha..

cHa ko g jpe dlu b-(

dak kuwus [cam panggil aku je :| ] .. maken mereng eh pas dok puduraya 3jam lamenye .. ishkk bahaye.. jauhkn virus anda dr kwn sy [-x

kunang-kunang said...

chem & b
lantak korang laa
hahahhaa

.::WaNiE::. said...

aku pun tak contact kawan2 skolah dulu

tapi bila ada kenduri ada sesapa punye abg ke punye adik ke kawen..mesti jemput punye..time kenduri kitaorg jumpe la

hmm..rindu lar

kunang-kunang said...

kan?
rindu ek
haaaihhhh