May 15, 2012

:: cerita di bulan april ::



nak cerita pasal bulan april
macam yang aku pernah cerita kat sini tahun lepas
aku dapat booking tiket ke sabah untuk tahun ini
memang berbaloi sebab murah sangat tiket
terima kasih Air Asia
sebab kalau AA ni takde,
jangan arap la orang orang macam aku ni nak naik kapal terbang
lambai dari bawah je la
actually, chem dah beli dulu tiket
dan rancang punya rancang, dapat la pegi same date with chem
dia gerak pagi, kami gerak petang
dia sampai tengah hari, kami sampai malam

18/04/2012
 aku dan aryan gerak ke KL
aryan semakin oke dalam bas
aku tiada masalah nak handle dia dalam bas

19/04/2012
pukul 3 petang gitu kami gerak dari bandar tun razak
memang memang disaster sebab memang kelam kabut
berangin je dengan si incik suami
sebab asek cakap sempat..sempat...
dan check in beg. tu yang buat lambat tu
tensii.....!!!!
6 lebih kami pon fly
selalu naik flight dari jb ke kl, malam
so aryan tak dapat tengok view
this time, puas la dia tengok keadaan di awangan sebab siang
2 jam dalam flight. aryan rengek skit
dalam pukul 9 lebih gitu kami jejak di sabah
ofismate incik suami fetch
terus check in di Promenade Service Apartment
tersangat lah selesa
bilik kami bersebelahan dengan bilik incik chem & incik zam
makan, kemas beg untuk aktiviti esok pagi, dan terus tidur

20/04/2012
siap siap. ngemas ngemas untuk gerak ke kundasang
aku mula mula jatuh cinta dengan kundasang lepas baca satu blog
seriusly jatuh cinta pandang pertama
lagi lagi di dairy farm tu
subhanallah, cantik sangat ciptaan tuhan
dengan langit membiru, cuaca yang sejuk, saujana mata memandang
dan tujuan utama aku ke sabah memang untuk ke kundasang
pukul 10.30 pagi, transport datang
kami berempat memilih avanza dengan bayaran rm200 = 24hr
dari KK ke kundasang kami gerak sendiri dengan berpandukan GPS
untung sebab incik chem sangat pandai membaca GPS
dan incik suami memandu
aku dan zam rilex rilex aja
hahahhahahahahahhahah

lebih kurang pukul 12 lebih kalau tak silap
kami sampai ke Mount Kinabalu Park
ronda ronda situ. snap. pose. kemudian gerak
mula mula agak gelabah sebab if tengok GPS,
kami sebenarnya sudah terlepas Dairy Farm Mesilau tu
nasib baek incik suami ringan mulut bertanya
sebab kat situ banyak tour guide, dan dapat arah tuju yang sebenar
alhamdulillah, kami tidak terlepas
aku dah cakap, aku tak kira, terlepas ke ape, aku nak pegi juga
nasib baik tak. hihiihihihihi 
senang je jalan nak ke sana. semua ikot signboard
tak jauh dari mount kinabalu park kami sampai ke dairy farm
hati aku melonjak-lonjak
bersyukur sangat sebab sampai dengan selamat
dalam hati tak sangka dapat jejak ke sana
memang benar bagai di cerita
saujana sungguh suasana di sana. rilex. cool. santai
dan oh ye, susu lembu nye begitu sedap dan fresh


:: mount kinabalu park ::


:: kundasang ::










:: dairy farm @ mesilau ::

lepas berposing bagai di dairy farm
mau check in sudah. sebab letih dan takot nanti sudah gelap
sebelum tu singgah di memorial war 
tapi aku tak turun sebab aryan nak tidur 
so aku stay dalam kereta tidur kan aryan
plus, aku tak minat sangat history ni. hahahahah
tak lama pon diorang kat sana, lepas tu terus ke Jresidence
Dari awal aku booking tiket AA ni aku dah usha usha Jresidence ni
view dia cantik
dan akhirnya dapat pon stay situ
satu malam rm80 sebab weekdays :)
masa nak ke jresidence memang buat hati macam nak tercabut
sebab curam yang teramat la curam
kalau aku yang drive mesti failed. seram
alhamdulillah, selamat parking :)
situ, memang tersangat lah sejuk. sangat!!!
air panas ada, tapi macam tak panas je. terasa sangat sejuk nye
aku risau aryan lelah je. so aku siap siap bagi dia makan ubat dulu
sebab aku tengok dia da selsema + hidung berair
sebab dalam hutan, sebab ade budak kecik
jadi kami tidak berlama di luar
posing posing dalam bilik. layan aryan. tengok cd
lepas tu tidur dalam kesejukan.
dan entah macam mana dalam pukul 2 lebih, black out
memang gelap gelita. hati aku tak tenteram
sepanjang tu aku tak bole tidur pon
risau. kepala hutak macam macam
aku message Jresidence kt FB
diorg cakap electricity punye prob (lbh krg TNB) la
sampai ke siang blackout
dan satu bende aku pikir ialah air panas tarak
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




:: jresidence ::


21/04/2012
pagi nya tu memang kena bangun awal la kan
pukul 8 pagi kene gerak sebab nak pulang kereta pukul 1030pagi
aku lap2 kan aryan
ade orang tak mandi..lalalalalalla
aku gigih kan juga untuk mandi
tapi mak aaaaaaaiihhhhh..sejuk hingga ke tulang.... 
kemas kemas kemas...
pastu gerak... :)

sampai bawah, sempat singgah makan dulu
untuk sarapan
lepas tu memang ngam ngam la kami anta transport
so tiada extra charges. alhamdulillah. timing cantik
dan ngam ngam kami sampai, ade orang tanya pasal island hopping
macam di rancang pula. 
jadi nya kami memang tidak buang masa. 
setel urusan transport, kami terus gerak untuk aktiviti island hopping
kami ambil 2 pulau saje; pulau manukan & pulau mamutik (rm30 seorang)

dua dua pulau tersangat lah indah
aryan sibuk nak mandi di pulau pertama
dia kan memang pantang nampak air
jenuh aku layan dia. abes basah semua
aku memang tak bawak baju spare sbb tak plan nak mandi pon
tapi aryan punya pasal terpaksa la berbasah
melalak-lalak tak nak naik 
tapi naik juge sebab cuaca panas sangat
aku risau dia demam nanti plus daddy dia dah bebel non-stop
eleeeehhh ..... 
dalam bot, nak ke pulau kedua aryan dah pengsan, letih la tuh... 
kat pulau kedua kitorg tak amek masa lama
dalam satu jam saje lepas tu pulang... 
sampai je hotel, semua terbongkang. keletihan




:: berlatar belakang gunung kinabalu ::


:: pulau  mamutik & pulau manukan ::

malam tu, sebab last day kami mau makan makan 
open table dan makan besar di pasar filipina
memang murah dan sedap
terima kasih chem dan suami sebab sudi belanje kami
setel semua, pulang dan tiduuurrrr......

22/04/2012
hari kepulangan ke semenanjung
bangun pagi. kemas kemas
nak keluar jalan jalan dulu before check out
tapi tak lama la sebab checkout pukul 12 tengah hari
flight kami berbeza
chem pukul 1 lebih kalau tak silap
dan flight kami 3 lebih
kami gerak ke airport sama sama
sebab beza time tak banyak
chem & zam check in dulu
then aku n incik suami lepak dulu di luar
aryan tidur tak sedar kan diri
sampai kami mau check in baru dia bangun
alhamdulillah semua berjalan lancar
dan alhamdulillah kami selamat sampai di rumah 
:)


:: posing di airport ::

___________________________________________

seronok. itu saje yang aku boleh gambarkan
walau kami pergi tidak jauh
walau kami pergi tidak bawa balik apa apa sourvenir
walau kami pergi setelah kumpul duit sedikit demi sedikit
dan sebab ini semua dari hasil lelah kami
jadinya, keseronokan sangat la terasa
seronok dapat gembira kan aryan
seronok dapat berbulan madu selepas 3 tahun berkahwin
dan ia memang seronok

kepada sesiapa yang tidak pernah bercuti
percayalah, satu hari nanti masa kalian akan tiba
tak kira lah di mana pon
yang penting, kumpul lah sikit sikit
insyallah, dapat juga nanti
^-^

terima kasih pada chem & zam yang banyak membantu
yang tidak berkira, tidak banyak songeh, yang terlalu baik bagi aku
kalian berdua sangat secocok sebab;
 sama sama punya hati yang baik pada orang lain
aku selalu mendoakan kebahagiaan kalian
dan semoga tuhan beri kalian rezeki yan tidak putus
dan juga moge satu hari nanti kalian dikurniakan zuriat 
semoga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa; insyallah
^-^

untuk setahun dua ini, aktivit bercuti terpaksa di hentikan
atas sebab sebab yang tidak dapat dinyatakan di sini
dan atas sebab, kami mahu saving lebih sikit untuk pergi lebih jauh
ewaaaaahhh. insyallah
selamat bercuti u olllsssssssssssss
Air Asia dah buka tiket Free Seat kan
sooo .. selamat bercuti 2013 
^-^

6 comments:

Anonymous said...

open *tebal* dan makan besar di pasar filipina

*typo lagi* huh!!

Emynz said...

cantik kan mamutik, kat sini ah aritu aku tersepak landak laut mase snorkling bwahahha

e!ya said...

besh holiday korg nieh..semua tpt merasa pegi..aku ritu pegi sabah xsemua tpt pegi..huk2...tp 3thn yg lps laa hehe..

Es hash ei Ka Ei en said...

slh tu aya.. mana lak semua tmpt..

ada lagi la... kena pegi lagi ni kan chaaa.. hahahahaha

syoknyeee rindu lah!

-icha03- said...

hisshh
sibok jeee
huh

mynz
amboiihhh
penderaan haiwan btol la ko ni
hahahahah

aya
tak semua pon dpt pegi
nak singgah kudat x dpt
nk tgk rumah terbalik x dpt
hihihih

chem
kau pegi la dulu..
aku kemudian
tak kan kau nak tunggu aku kot
hahahahha

yes. rindu!!

Es hash ei Ka Ei en said...

hahaha xpe la aku tunggu kot je la.. eheheheh