July 25, 2012

:: Top 10 rude Malaysian habits ::




*klik untuk tumbesaran*


heboh cerita pasal ini sejak semalam
keluar dekat paper "NST"
dan aku rasa kebanyakannya semua tersangat lah betul
huh

No 1
ini memang tersangatlah selalu jadi
paling aku sakit hati kalau orang jenis mencucuk kat belakang
kadang tu kita tahu kereta kita lembap
tapi kadang tu lane sebelah kita tak dapat nak masuk
jadinya, sabar lah
ini tak..siap main lampu lagi..
ikot kan sakit hati nak jeeeee brek mengejut
baru padan muka
tapi leceh pula nanti
kan?

No 2
ini yang paling aku selalu nampak
"jangan buang sampah di sini"
tapi.. dekat situ lah orang ramai2 buang sampah
haram betol..
huh

No 3
ini aku tak pernah kena la
tapi orang orang yang jenis rembat parking ni
tersangat lah kurang ajar
harus kene pancit kan tayar
hik hik hik

No 4
ini aku selalu kene dulu masa kat KL
selalu tak dapat tempat duduk walau perut aku dah membusung
buat buat tidur..buat buat baca buku
melampau sangat!
yang lelaki tu aku memang tak harap la.
kadang tu memang tak de hati perut
yang perempuan tu pon sama juga
entah mana letak perikemanusiaan ntah
haaiihhh

No 5
ini pon selalu la kan dulu dulu
tapi aku jarang jumpa keadaan yang terlalu sesak dalam train
yang aku pernah jumpa,
masa naik komuter dari KL central ke Batang Kali
maaaaaaaaaaakkk aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhh
memang aku tak dapat bayangkan la
nasib baik aku turun kat hujung dunia
dah sah sah tak ada orang
kalau aku turun awal
mau aku tak turun
perrrghhhhhhhh
aku tak dapat bayangkan orang yang hadap situasi tu hari hari
kesiaaaaaaaaaaaaaaannnnnn
sebab nya, semua pon dah kelam kabut nak masuk
jadi nya, orang yang nak keluar memang bergaduh la nak turun
hu huh uhu huh uh

No 6
ini selalu orang nak berlagak je
cakap nak iye iye..
cakap nak kuat kuat
sampai satu dunia dengar
cerita, dia lah yang paling gempak 
ceesssss

No 7
Ini aku tak pernah kena
tapi selalu juga la nampak orang lain kena
memang agak kurang sopan la
kalau kau dah nampak ada orang belakang kau nak guna pintu yang sama
kau tunggu la kejap
lagi lagi kalau orang belakang kau tu, mengandung ke, pegang anak ke
haaihhh

No 8
ini memang penyakit orang kita
susah nak ucap terima kasih
dah la tu muka masam pula
senyum kan sedekah
kan kan kan kan kan 

No 9
yang ini...
errhmmmm..
kadang kadang aku buat gak laaaa
no komen
hik hik hik 

No 10
ini memang la kaaaaaaaaaaannnnnn
malas mau cakap...
huuuuuuuuhhh...!!!!!!


_____________________________________________


mari lah kita sama sama berubah 
untuk jadi rakyat yang lebih baik
yeeeee??
ewaaaaaaaaaahhhh
^-^



10 comments:

.::WaNiE::. said...

aku paling tk faham org yg buat2 tak perasan ada org pregnant / org buta

buta betul hati tu

Emynz said...

trolley tu kalo yang kene masuk coins tu baru tak nampak bersepah sepah an hahah...no 4 tu pun mmg pun, kadang nampak tapi buat muke cam bebal huh

mochitsuki said...

naseb job aku xmacam job dulu.
job aku da beralih ke cre..
customer relation.. so relate dgn persekitaran..
dari situ aku belajar byk perkara..
dari a sampai z..
servis cust tip top supaya dpt kredit dr perodua..
dapat pi trip ke vietnam atau memana saje..
tq my job..
*eh xpasalkan..*

sbnrnye admin aku wat lagi..
fail cokelat tetap jek ada.. haih..
rasa cam nak bakor pon ade..
tapi.. bile time greet cust..
bukakkan pintu..
lomah den.. haaha.. kono senyum lagi tu

-icha03- said...

wanie
tu la psl
paling tak paham
saket betul ati aku tgk kan
haaihhh

mynz
betol betol

chi
letih nye nk layan karenah org
ek??

mochitsuki said...

itula.. penat sgt kau..
kekadang rasa xmo keje da..
nak duk umah..
jaga anak..
:'(

e!ya said...

untuk no.3 dah 2..3kali laki aku bengang..mujur laa sampai xgado..sedap jer masuk parking tanpa rase bersalah..

Es hash ei Ka Ei en said...

benda tu semua complete pakej in KL..
huahuahua semua tu pernah aku alami/nampak..

key el key el..

aku respek sorg pakcik ni.. guard dgn cimb bank bangsar.. ko pnh pergi tak cha yg sebelah mahboob

dia ni.. org masuk dia ckp silakan.. org keluar dia ckp terima kasih dtg lagi..

tanpa hentiiiiiiiiiii

just imagine dlm 15 minit aku disitu.. ramai org keluar masuk.. dia tak pernah berhenti ucapakan 2 ayat tu.

aku sgt kagum dgn pakcik guard tu. moga murahlah rezekinya. amin.

-icha03- said...

chi
sabar yee
banyak kn sabar..
banyak kan senyuuumm ..
:)
jadi suri rumah sepenuh masa
mmg impian setiap pompuan kot
huk huk huk

aya
klu no 3 tu jd kat laki aku
konpom bergado weh
hahahahah

chem
org keje jujur
mcm tu la kan..
huhuhu
aku dulu keje kt kedai kakak aku,
jage kaunter
pon mcm x larat nk ucap terima kasih selalu
hahahahah

mochitsuki said...

suppose keje aku..
ada dalam list jaga tu..
tapi aku malas.
hahaha

-icha03- said...

melampau.
huh!!!