July 30, 2012

:: raya raya ::

mari cerita apa jadi minggu lepas

satu; sd card aku corrupt
sedih + geram + kecewa
ada beratus-ratus keping gambar dalam tu
ada berpuluh-puluh video dalam tu
dan yang aku terlebih ralat adalah video video comel aryan
aku guna henpon tu since aryan umur setahun
paham paham je la dalam umur macam tu
macam2 ragam si aryan ni
haihh.. memang la tak dapat di ulang lagi
yang tinggal cuma beberapa je la dalam facebook
aku tak tahu nak buat apa
aku rasa macam nak patahkan terus sd card tu
nak buat apa pon kan lepas reformat ?
memang lah still boleh guna, tapi dah kosong
now aku pakai sd card yang baru yang lebih kecil - 2g
kalau dulu 8g punya
sampai hari ini or mungkin sampai bila bila aku rasa ralat
pada hal incik suami dah banyak kali pesan
copy semua file2 (gambar & video) letak dalam lappy
tapi itu la, aku anggap remeh je
last last jadi gini, padan muka la
kalau ada siapa siapa yang ada idea atau cara ?
boleh la share ye?
sebab aku memang belum usik apa apa pon card tu




tenseeeeeennnn .. !!!!!!


dua; shopping raya
tema tahun ini merah
memandangkan incik suami tak balik lagi da minggu minggu hadapan
dan time raya nanti baru pulang ke JB,
makanya, aku penuhkan hujung minggu lepas dengan bershopping
nanti kalau aku dah sorang2 mana larat nak berjalan
plus malas!
jadinya, semua sudah selesai minggu lepas
macam biasa, lebih kepada barang aryan saja
alahai..hari raya kan untuk budak budak
kan kan kan
yang tua tak payah la iye2 sangat
so far okay la. semua under budget
tidak lebih masih ada baki
kena cari lagi 2-3 helai tshirt aryan
seluar sudah cukup rasanya

itu saja lah rasanya
lain tiada. ahh badan masih rasa letih 
kaki masih rasa sakit
alhamdulillah masih gagah berpuasa
hahahahahah
kamu kamu?
sudah soping?
share?

^-^

*tiada gambar sebab tak bole nak snap
stupid sd card!
arrghhhh..!!!

9 comments:

.::WaNiE::. said...

tulah :P lain kali back up (cakap org aku pun malas)


dulu penah terdelete gambo, tak sempat save, pastu aku google software yg boleh recover balik gambar yg sudah didelete, dan mmg dia ada balik


tp ko punye corrupted kan? tak taulah

Es hash ei Ka Ei en said...

cari je software recovery.
it's really help
tp nk dpt software tu mmg kekadang tension.semua nk bayor..

wahhh sakan aryan..
merah eh...

ella said...

aku penah buat, link recovery tu cik somi yg tolong carikkan sebabnye aku kan dungu sket bab2 mengugel ni, hasilnye sgt memuaskan .. tapi tak sume dpt recovery .. oke la dari ilang sume kan :)

-icha03- said...

wanie
terima kasih atas idea nye
huh!!
:p

chem
oh. bole ek?
oke..nanti aku suroh wawad buat
merah mak ngah...!!!
hik hik hik

ella
oke.
nnt aku suroh incik laki aku,
call incik laki kau
hahahahah
trimas!!

Emynz said...

Shoppin tapi bukan sbb raya, shoppin sbb summer sales , tiheeh.

alahai memang ralat kan kalo ilang.
dulu aku pun malas nak buat backup , bile dah corrupt, baru padan ngan muke sendiri..

aku gune ni aritue. trial pack jek tapi ok ah nak retrieve yg ilang tu keh keeh, give it a try

http://www.easeus.com/download.htm

Es hash ei Ka Ei en said...

nk recovery ni kalo card tu xpernah di format kira xla teruk sgt ..

sekali recovery dah blh jumpa..
tp kalo da format byk kali tu..
ada can la xjumpa dan ada can la pening sbb dia recovered byk giler file yg lama²..

aku dulu kena retrive blk keje bos aku dlm thumdrive.. seksanyaaaa sbb byk giler file..


*tp aku tetap gak xamek pengajaran dr nya hehehehe.. mls beno nk buat back up ni*

-icha03- said...

mynz
thanks
nnt aku bg kt incik laki
sbb sd card tu dia da bwk blk kl
hope bole laaa..

chem
sileeee berubah yeee
huh!!!

mochitsuki said...

beb download app dropbox..
kata smartfon..
adoiii...
*ni orgnye yg xsmart ni*
insyaallah.. otomatik disimpan rapi dropbox tu..
sbb once konye sd card prob ke kena curi ke..
pic masih ada dalam dropbox..
login jek dropbox.com :)

terima kasih tuk hari ni..
sya... suzi surihani melaporkan..

-icha03- said...

mochi
tu la pasal..
x brp nk smart da
hik hik hik...

oke..
tenkiu ye...
blom dpt ape2 info dr incik somi
da oke ke..
belom ke...
nnt i update yee
tenkiuuuuuu