October 30, 2008

:: tag dari chem :

aku rase mcm mls nk apdet ape ape
entah la knape
agaknye, ketagih aku pade blog dah maken menurun kot
kot lah
heh.


aku rase macam nk buat tag yg dari chem tuh
dh byk kali chem tu tag aku
tapi, tak sempat jek nk buat
jadinye, ari ni aku rase nk buat lah


7 fakta tentang aku

1) tak pandai bercampur gaul
aku rase, aku memang cantu kot
macam masalah jek klu nk jumpa ramai org
entah la kenape
susah betol nk join kawan kawan


2) cinta family
aku rase lebih selesa kalau ber join dengan family
contoh; tgk wayang beramai-ramai
dengan anak sedara, kazen, adek, kakak
seronok betol
smpai aku segan dengan kekaseh
nanti aku tanye, "tak kesah ke, jalan2 dgn diorg ni? "
sebab aku takot dia x selesa
kadang kadang tuh, aku ajak mak aku pegi jalan jalan
paling selalu aku heret, alia tu la. ank sedara aku

3. tak pandai nk tunjuk marah
ni lagi masalah aku
susah nak luah kan bila aku marah
selagi aku boleh cool down
aku lebih suka simpan dlm hati
ni memang perangai aku. kot
aku; lebih kepada terasa hati dari rasa marah
aku rasa, klu aku rasa marah, kejap je ilang
tapi, kalau aku terasa hati, entah bile agaknye nk pulih
kalau aku dh diam tuh, makna nye aku marah la tuh
malas nk cakap apa apa
tapi, klu aku masih mahu bercakap, maknanye aku terasa hati la
hati hati la bile aku kate; "takde ape ape. oke jek"
kadang kadang; maknanye, hati aku sakeeeeett sangat
hipokrit ek ? entah la

4. pencinta kuey tiaw
ni aku memang tak bole elak
aku memang pencinta kuey tiaw
contoh; aku memang lapar nasik. memang nak makan nasik
tapi, kalau aku nampak kuey tiaw, mesti aku tuka oder
semua mesti kuey tiaw
kuew tiaw hongkong - kuew tiaw hailam - kuew tiaw tomyam

5. tak suke ala ala ladies
aku sungguh tak pandai ber anggun anggun macam pompan
entah la kenapa
kalau aku pakai cenggitu, rasa macam makhluk asing pulak
aku pon x pandai mekap mekap
sian kekaseh. dapat awek macam aku. haihh
nanti, kalau aku dah umur 3+ agaknye baru bubah kot
agaknye laa
tengok kan je la. lagi pon tak lame nk tunggu aku 3+
lbh kurang lg 2 tahun jek nih
aku rase, aku memang dah kene sumpah
pakai jeans + thshirt + selipar + sneakers = sampai bila2 kot
kekaseh; jangan bosan ye ?

6. punya sahabat yang hebat + kekaseh yang indah
okeh. ni dah banyak kali ulang
aku ade kak yana + sahabat yang paling aku sayang
sahabat yang hebat. yang sanggup bantu aku bile perlu
yang tak pernah berkire dengan aku
walau dia tak cakap, tapi aku tahu, dia sayang aku
aku rase. eh tak... aku pasti
lepas tuh, aku punya aswad putera + kekaseh yang sangat indah
aku xnk cakap banyak2 pasal dia
nanti aku lupe diri. sebab dia tuh selalu buat aku lupe diri
heh.
yang dia nih, aku sangat pasti. dia sayang aku.

7. tengah carik keje baru
ermm .. yang ni dalam plan tahun depan
aku nak carik keje kat kl
heh
ada sape sape nk tolong ?
dan kalau boleh, gaji yang sedap sedap laa
sebab kang, x cukup pulak aku nak tampung idup. kan ?


7 ciri wanita/lelaki idaman

ni tak payah cerita la
sebab aku dah jumpa semua kat kekaseh
kalau ada pon keburukan kekaseh, satu dua tu oke la
tiada siapa yang perfect kan? dan aku kene terima segala baek & buruk dia
dia tahu itu ape. dan dia pon tengah usahe untuk kurang kn
oke la tu kan. skurang-kurang nye dia cuba

_________________________________


aku malas nk tag sape sape
kalau sape mahu buat, buat la
kalau tak nak, sudah
heh

6 comments:

^^CoMeL^^ said...

mo tggu cha sanding..
mesti ade mekap2 8->
ngeeeeeee

Anonymous said...

owwhhh..maknenye dot sll la trase ati ngan b ekk..

maaf sgt2 oke..

mochitsuki said...

mesti slalu trasa ngan aku gak :(
banyak lak tu..
asal tanya jek..
tade pape.. :(

kuey tiaw...
aku pon skeee...

(o_0) said...

aku pikir aku xcukup ladies.. tp ade lg teruk dr aku eh =))kenapa la xdek rules kasik g opis dgn selipar or sandal je kan kan.. lotih ah pakai heels. huwaaaaaaaa.. psst tp arini aku pakai sandal :| syhhh jgn kasitau org.. nnt ade akak kecoh nmpk dia perli aku 'nak g jejln ke g opis' (bz body btol )

aku pikir aku je suke pendam marah.. tp ade lg teruk dr aku eh =)) sbb kekdg aku da bgang aku lepas gak la.. xlarat seh nk pendam. kalo pendam jd la cam ape dah jd kat aku skg. sume kemarahan yg dah dipendam dah nk meletup. muahahahaha.. bahayes:|

eh eh sme cam kak yana gak aku ni.. aku kekdg xsuke tunjuk aku syg n cares. tp sbrnye aku amek tahu.. ngee.. xreti giler nk tunjuk yg aku ni sbnrnye kdg kala aku 'kesah' huhuhu..

-icha03- said...

mels
hahah
merepek :p

b
kite, lupekan
oke ?

chi
tgk situasi la
aku tade la sensitif sgt
oke?
ko kn dh lame knl aku
rilex arr.. :p

chem,
ape rase?
aku dh buat tag dari ko
suke? suke?

(o_0) said...

saat ini aku rase nk terkeluar isi perut .. kenyangnye mkn jamuan :-&

leh ke rase itu??? =))

*aniwei aku rase best :x *