October 3, 2011

:: kesah aryan ::


nak bagi entry khas kat budak ni
sebab minggu ni dia jadi budak baik
hari ahad & sabtu bawak jalan jalan
dia behave
tak meragam. tak merengek
gelak je. nanges pon nak tidur je
alhamdulillah
hihihihih

tak macam 2 minggu lepas
aku baru sampai kat city square tuh
jalan jalan kejap. ingat nak makan
tapi masa makan tu dia dah start macam macam
nak main escalator
adoih
lepas tu, dia mengamok sekuat-kuat hati
hangin sungguh. masuk kereta aku marah dia
dia nanges sampai sedu sedu
adoiihh.. kurang kesabaran betol aku ni
kesian aryan
budak, kalau belom paham apa yang kita cakap, memang macam ni ke ek ?
mengamok jeee.. adoiihh.. nak bawak jalan2 pon tak confident

lagi satu, sekarang aryan dah nak masuk 19 bulan
tapi dia masih belom pandai cakap
normal kah?
sebab cousin dia yang umur lebih kurang dia pon dah pandai cakap
tapi, aryan dah paham apa yang kita suruh
1) amek remote
2) amek pillow
3) massage orang
4) amek kan handphone
5) take bath
6) brush your teeth
7) wash your hand, wash your leg, wash your face (masa nak tidur malam)
dan banyak lah lain lain yang dia dah paham
cuma aku lama tunggu dia nak sebut "mummy" tuuu
entah la bile
huhuhuh

tapi takpe, mummy akan selalu berbual dengan aryan,
biar aryan cepat ikot
oke?

7 comments:

Anonymous said...

insyaallah normal.. cume dia mmg jenis berat mulut sket.. kdng2 bdk2 nih dia saje nk uji jek.. hikhik..

Ella debab said...

kalo hikhik tu aku tahu dah sape yg komen :))

kate org tua, kene sllu comolot die beb..:D

(o_0) said...

org tua lain pulak ckp .. kalo dpt kaki dlu so dia lmbt ckp.. hehe .. aryan dah dpt kaki.. (mmg ah dpt kaki dr kecik kn)

papepon sume Allah punya aturan.. kang cpt ckp kang ko xterlyn.. kang dia mintak daddy selalu je cane??

e!ya said...
This comment has been removed by the author.
e!ya said...

aryann..cepat say mummy maww adik keh3..ko sure tkejut giler aryan trs bkata2 gituw kan hahahahaha...alah cha relaks arrr..xseme anak sama pkembangan dorg so ko xyah la bandingkan aryan dgn budak lain yg penting aryan sehat mbesar..kecekapan bcakap n telatah kanak2 mmg b'beza ada cepat ada lambat so dun worii k..

aNaS said...

Dada,

Same ngn Adam lah..dia pun xbecakap lg..diorg kan sebaya..tua aryan 10 hari je kan..aku pun hari2 ajar Adam cakap Ummi & Walid..tp dia xmau ikut jugak...

Kene sabar..kang dia dh bole cakap ko plak tak terlayan kot..penat nak menjawab soklan dia je nnt..hehehe

-icha03- said...

Tq all :)
insyallah...
aku tak kan mengalah..
cewaaah...
hahahha