March 9, 2011

:: impian ::


sebagai manusia, apa yang kau nak sebenarnya?
kalau aku; secara material nya
(1) rumah yang selesa (kecil pon tak apa)
(2) gaji yang besar + kerja yang bagus bagus
(3) wang simpanan yang selalu di tambah
(4) wang yang selalu ada untuk kecemasan
(5) bole beli baju untuk sendiri, suami & anak
(6) bole pegi bercuti di mana mana
wah..kalau aku nak tulis semua, memang tak muat ruang ni

dan kalau secara rohani nye
(1) aku nak jadi isteri yang diredhai suami (seumur hidup aku)
(2) mummy yang baik (yang boleh didik aryan sebaik boleh)
(3) jadi hamba Allah yang menurut segala perintah nya
dan oh....banyak sangat aku nak senaraikan

tapi, dah memang hukum alam;
tak semua benda yang kita nak, kita dapat. kan?
kene bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang
dengan apa yang kita genggam sekarang
kalau tak, sepanjang hidup kau, kau memang tak kan pernah puas

satu benda yang aku sedih dalam hidup aku ialah
aku selalu gagal dalam kerjaya aku
aku ade degree (walau result tak berapa cun)
tapi aku masih kerja sebagai kerani
entah la, mungkin rezeki aku memang takat itu je la. kot
tapi aku tetap bersyukur sebab masih ada kerja. kan
hidup ni, kita tak boleh la nak memilih sangat
kalau dah memang tu yang kau layak
hadap je la. kan?

cuma, kalau kita di beri peluang untuk berubah
itu aku kira satu peluang yang sangat susah untuk di lepaskan
dan juga kadang kadang, status sebagai isteri dan mummy
membatas kan banyak benda dalam hidup aku

dan oh ye
jangan pula kau anggap,
aku menyesal dengan hidup aku sekarang ni.
ye?
jangan putar belit ayat aku
sedikit pon, tak pernah aku menyesal
setiap apa yang jadi itu ade hikmah
dan juga, setiap apa yang kita mahu perlu pengorbanan

____________________________

kau mesti blur dengan apa yang aku coret hari ni
kan?
anggap saja yang jiwe aku sedang kacau
*hantuk kpale kat dinding*


7 comments:

(o_0) said...

ko jiwa kaco apesal??? sebab aku xon ym eh .. hahahaha

aku jiwa kco gak ni.. sdg syok dating dgn en suami waktu lunch ada org opis call ckp ada org dtg nk install pc br aku.. kaco tol!!

dan skrg aku tgh bertungkus lumus operate pc aku ni.. huwaaaaaaaaaaaaa xsukeeeeeee...

byk bende kena install blk :((

-icha03- said...

hahahaha
patot ah xde ko satu hari ni
benci
i lonely oke
hahahahah

caiyok!!!

IbuAmirAmirah ;P said...

hehhehe..nak nyebok gak...

kadang2 rasa serabut dgn kehidupan tuh...tapiiii..ia tetap membahagiakan...kan...kan....

heheh

PenyeT said...

sabar.. sabar.. pasti tibe jalannye..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

huhuhu kalo ikotkan kita yg tamak neh smua nk kan tp ana paham sbb kita senasib huhuhu

-icha03- said...

diba
yup yup
btol tuh

agus
insyallah

anna
tu la kan
manusia kan
mane la pnh puas
hahha

.::WaNiE::. said...

kene lebih gigih cari kerja yang lebih baik

jgn putus asa :)