March 8, 2011

:: jujur tak? ::




aku selalu cuba untuk menulis di sini dengan jujur
cuba untuk meluahkan segala di sini
rasa marah, rasa sedih, rasa gembira, rasa excited dan segala rasa
tapi sebab aku tahu selain kawan kawan
selain orang yang tak mengenali aku; membaca blog ini
masih ada rakan rakan rapat
masih ada keluarga terdekat
dan ada suami yang membaca

dan sejujurnya, tidak semua rasa yang aku ada; aku boleh kongsi di sini
sebab itu kadang kadang ape yang aku ingin coret kan agak terbatas
sampai kadang kadang aku takde idea nak tulis apa
sebab kalau ikut kan apa yang aku mahu tulis memang banyak
cuma kadang kadang, banyak hati yang kita kene jage. kan?
tak semua. tak semua kita boleh kongsi di sini
dan kadang kadang atas sebab ini, aku macam rasa aku tak jujur di ruangan ini

kau rasa, kau jujur tak bila coret apa2 di ruangan ni?

6 comments:

Anonymous said...

kadang-kadang akan ada yg memanipulasi tentang seseorang..

PenyeT said...

yelaa mane bole jujur sangat sume nye mau tulis.. sume nye nak lepas cni..xbole.. betulla kate icha byk hati kene jaga.. so beragak2 la..
tpkan.. ade sorang yg bani menulis ttg kehidupannye.. membe kite jugak.. mungkin dah xtahan kot..

(o_0) said...

saper tu agus :|

aku kan dulu ada ah buats atu blog.. blog tu aku buat utk luahkan ketidakpuashatian aku..

tp aku private..
aku xniat nk expose kat org..
aku just nk luah..

luah dgn menaip..
lepas tu aku delete blog tu bila dah lama2..

kdg2 bila kita expose sgt kat org.. mcm2 akan jadi.. byknye tak baik dr baik..

hasilnya gadoooooooooo mcm pnh terjd pd aku dulu.. huhuhuhuhu.

sebab apa.. sebabnya sepatutnya kalo xpuas hati kita patut ckp direct dgn org tu kalo dah xthn sgt.jgn sesekali cite kat blog ..
org lain bc.. lg pula kalo org lain tau sapa org tersebut.. malu org tu xbgs..keadaan akan jd buruk.. walaupon kita sbnrnye nk mntk pendapat je,

biar la ckp direct tu akan melukakan hati org tu.. yg penting niat utk kebaikan.

PenyeT said...

ler shem xkan ko dh lupe.. membe goblok kite2 jugakla.. Alhamdulillah sekrg rumahtangganye dh kembali baik.

-icha03- said...

agus
ye la kan
tp, mcm yg cha ckp
bukan cerita psl rumah tangge
klu camtu,
ade can cha kne close blog ni
haahahahah

chem
ye
aku ingat
tp tu la pengalaman
kan?

agus lagi
owh.
tutup cerita
:p

IbuAmirAmirah ;P said...

betoi...etoi...

kadang2 banyak sgt nak tulis..tapi nak kena jaga ati ramai org...



bila pk2...takpelah...

"What u give u get back"...so hopefully, Allah mudahkan segala urusan kita...