November 14, 2011

:: incik lappy ::



dah tiga hari tidak berupdate
hik hik hik
incik suami asek tanye kenape?
aku jawab sebab malas dan tiada apa nak bercerita
tapi sebenarnya ada je cerita
cuma nya macam malas pula
hahahahah

________________________________

oh ye, beberapa hari ni agak gembira di hati
sebab incik suami baru beli lappy untuk cik isteri
(saya la tu... hihihi )
sepatutnya, aku yang mahu beli sendiri
tapi sebab kan kewangan asek2 tidak mencukupi jadi nya terbantut la
tapi tak sangka pula dia yang beli kan

tujuan nya pon bukan la nak beronline ke berceting ke ber ape ape ke
tujuan nya ialah untuk aku belajar editing
aku dah dapat guru
dan alhamdulillah dia sudi untuk ajar secara percuma
tapi aku pon tidak lah belajar percuma gitu
insyallah, ada rezeki lebih aku akan hulur juga la nanti
biar makin berkat
lagi pon, kadang kadang benda free ni, kita kurang hargai
kan?

ini semua pon untuk menambah sumber pendapatan
sebab pada aku, side income itu perlu
tak boleh nak harap sangat dengan gaji bulanan ni
aku tak punya kemahiran
aku bukan orang kreatif
yang aku ada cuma minat dalam editing ni
jadi, tak salah rasa nya untuk aku belajar lagi
dan ambil semua skill skill yang ada
dapat lebih, boleh saving lebih
dapat lebih, boleh kongsi dengan suami dan anak
dan juga orang lain
insyallah. moge dipermudah kan
dan percaya lah, suami aku beri lappy ni, bukan saje2
dan aku bukan ngade2 meminta-minta

(cuma kalau aku dapat kurus balik,
memang aku nak minta dari dia)
hahahaahahah

kasihan suami aku
selalu cuba untuk penuhi semua impian aku
(walau bukan aku minta dari dia)
harapan aku, moga aku dapat absorb ilmu editing ni dgn cpt
dan kemudian, aku dapat bantu dia
itu sahaje
tidak yang lain

semoga tuhan memberkati niat murni aku
semoga tuhan membuka pintu hati aku dengan luas
minda aku dengan luas
untuk aku kembali belajar
(maklum lah, dah tua ni)
mesti lambat pickup
hahahahhaha

kamu kamu
doakan aku ye?
^-^

____________________________

aku dah berangan nak pilih skin apa utk incik lappy nanti
sebab selalu tgk skin lappy orang
bukan maen cun cun lagi
hahahahahah





cool kan? kan? kan?

9 comments:

(o_0) said...

skin??????
ltk ah gmbr aku =))

aku sejak beli lappy teringin benau nk cr skin cantek.. tp sudahnya sampai dah buruk dah lappy aku xdek gak skin nye.. isk isk isk..

oh ye skrg aku dah boleh online dr umah.. aku dah psg internet \:D/

hiikhikhik tp kat rumah juga dah psg beyond.. makanya aku xdek la berinternet sgt sbb pkl 10.20 mlm ngadap cerita korea je @ ONE HD .. huhuhu

zam je yg gigih online.. sbb dia yg beria nk internet tu.

good luck ye!! kena gigih.. kita kena cr apa kelebihan kita utk kita jdkan satu benda yg manfaat yg boleh kita buat.

igt dulu aku pernah buat crossticth n berangan nk jual..??

file putih yg aku ltk crossticth tu zam dah TERbuang!!! frust sungguh aku.

-icha03- said...

wawawaa...
seronok ahh ..
buat bisnes online laa..
ape lagi...!!!!

tu laa..
aku tau...
dan aku salute if org bole siap kan crosstitch tu...
ngantok beb tgk mende alah tuh..
wat la blk ..
leh aku tempah nama aryan..
nnt aryan dh ade bilik,
leh gantung...

buat la.. buat laa..

(o_0) said...

memang aku tgh cr balik mana nak beli material tu semua..
sebab dgrnya kedai paling fames kat KL @ ampang park dah tutup.. huwaaa..

so aku tgh surf blog² yg ada info psl ni.. or kena beli online.

*masih terkenang file yg zam dah buang tu :-< sedih . sob sob*

-icha03- said...

waaaaaahh ...
caiyok caiyok...

*usah di kenang peristiwa lalu.. huhuhu

Emynz said...

old skool sgt kan skin tu hahaha!

Anonymous said...

skin = GRANTED!!!

-icha03- said...

mynz
tapi cool kan?
suke...!!!

incik somi
apekah???

janna said...

pas neh bole wat bisnes photographer sendiri.lalalalalala.

-icha03- said...

mesti ko nak jd model
xnak la..
hahahhaha