November 16, 2011

:: mari berangan ::




sebab hari ini mood malas malas
jadi aku nak buat entry berangan
pasal dekorasi idaman

pertama : ruang tamu
aku suka warna hitam, merah dan putih
jadi nya aku mahu ruang tamu lebih kurang gambar di bawah
langsir warna hitam..uuu yeaahh
perabot putih pon cantik
sofa merah macam dalam gambar tuh..
cantek!
*jangan tanya aku ape bende yang macam mangkuk kat tengah2 tu
aku pon tak tahu
sila abaikan je mangkuk tu
hahaha
tapi aku lebih suka kalau
perabot : merah atau hitam
dinding : putih
tapi kalau buat dinding merah macam ni pon brutal juga
but of coz la tak bole guna sofa merah
kan?






kedua : ruang dapur
sebab ruang tamu dah warna begitu
jadi secara automatik nya
dapur juga aku suka warna sama
campur campur warna nanti macam sekolah tadika pula
(pendapat aku la)
contoh lebih kurang macam gambar di bawah la
tapi aku lebih suka kalau kabinet nya warna hitam
dinding nya merah
tapi lantai nya harus putih
sebab nanti kalau ada kotor, aku tak perasan pula
(betol ke teori aku ni?)





ketiga : bilik mandi
sebab aku ni kan memang diketahui pencinta warna hijau
jadi, apalah salah nya kalau bilik mandi di deko dalam warna hijau
mesti rasa segar
hahahahahahah
kan sayang kan????



keempat :: balkoni dapur
ade sedikit ruang di bahagian dapur rumah kami
tempat menjemur baju dan membasuh sebenarnya
tapi mesti best kalau dapat hias macam dalam gambar tu
kan kan kan
(tapi; ini macam over la aku rasa.
sebab nanti nak sidai baju kat mane?)
hahahahahhahaha






kelima :: bilik aryan
bilik untuk si bujang ni
aku suka warna biru
entah kenapa, dari dulu aku suka deko dari idea IKEA ni
macam nak borong satu set je
buat sebijik untuk aryan
mesti gempak
cewaaahhhh



terakhir : bilik kamiiiiiiii
pada mulanya, aku macam suka gelap gelap
sebab entah lah, aku suka bilik gelap gelap
kalau siang pon macam malam
nampak bilik je nak tidur
eceh!
tapi bila aku jumpa gambar macam kat bawah ni
terus rasa jatuh cinta pula
tapi, confirm susah nak jaga
kan?
tapi tenang je hati masuk bilik macam ni
dengan carpet tebal.
amboi...~~





sampai sini sahaja lah angan angan aku
malas nak angan angan pasal halaman luar
sebab, belum tentu punya rumah yang ada halaman
yang ini, aku bayangkan untuk rumah di flet sana
mesti comel kalau hias begini
sebab teratak kami memang comel
dan paling senang nak jaga sebab comel la...

*pstt..ini semua idea aku seorang
terang terang kene rejek punya
sebab mesti incik suami bising
sebab idea dia tiada langsung
hahahahhahahaha

alaaa.. rilex la sayang
lu ikot idea gua je la
oke? oke? oke?

terima kasih sebab sudi layan angan angan aku
moge angan angan aku ni tercapai nanti
insyallah
cepat doa sama sama
amin
okebai.
^-^

*gambar semua hasil google
gigih kan aku?
siapa cakap aku malas update blog
huh!

9 comments:

(o_0) said...

waaaaaahhhhh ...
tetiba xsaba kan nk g umah kau 8->

bab umah kecil lg comei n sng nk kemas tu aku sgt stuju.

bkn aku tak teringin rumah bsr.
kalo dpt umah bsr aku kena upah maid la pulak utk kemas hahhahaha

dulu bila tgk majalah gmbr rumah org.. aku suka sekali combination red+white+black.

tp br ni aku tgk gmbr rumah tu semuanya blue n white n it's soooooo sweet.. tenang je.

i likeeeeee.. so skrg aku berangan nk blue n white. umah aku dah mcm laut n langit la nanti.

heh! berangan pulak

-icha03- said...

hahahaha
best kan berangan ..
best weh rumah comel
tp untuk mcm aku yang cuma anak 1
boleh la
kalau anak ramai?
lain2 jantina pule
mcm mane?
susah juge tu...

biru putih
waaaaahhhh
cun cun
mesti rasa tak nak balik nanti

mari kite berangan bersama :)

Anonymous said...

bilik reject = xde cermin besar
toilet reject = color x match lngsung
bilik aryan reject = kalo dah besar nk kene beli brg len plak.. duet lg..


p/s - ni nk kuar duet sape? asek gune idea lu jek..??

e!ya said...

wahh nak join..nak join beshkan klu angan nie jadik angan2..sambil tido tgn di dahi esok pg bangun tinggg..seme b'ubahh..owhhh magic doremon..

-icha03- said...

incik somi
bilik = nanti kite tambah je laa
toilet = abes nk match kaler ape?
blik aryan = biar la dia rasa waktu kanak2 dia. pe jek...

ni kan BERANGAN...!!! adoiiiiiiiiih nye poonnn ...

aya
jangan over yeee..
hahahhaha....

(o_0) said...

kena pi jepun cr doraemon.

IbuAmirAmirah ;P said...

wahhh..part ni memang best..feveret..hobi di masa lapang, sambil syok @ senyum sorang2..hehehe

Aminnn..mudah2an kita dapai mencapai impian kite kan...

dapat rumah cantek mesti bes kannn...

-icha03- said...

chem
wah
kalau aku jumpa doraemon tu
aku simpan dalam peti
hahahah

diba
tu la kan
seronok
ehh.. diba pon tgh deko2 rumah kan
dah jadi hakmilik kan
seronok laa
bole bercucuk tanam
wiiiiiiiiieeee... ;)

(o_0) said...

rumah mereka di temerloh sgt cantik.. jelesss i..