November 25, 2011

:: kelas editing - satu ::



erm. hari ini aku dah mula kan sessi pembelajaran
belajar editing itu la
semalam cikgu aku tuh baru masuk ofis
terus bagitahu dia yang aku sudah punya laptop
segan sebenarnya
tapi, dia pula yang excited. terus suruh bawa lappy hari ini
so, aku bawak dan dia call pagi pagi suruh naik atas
dia nak tengok laptop
hihihihi
dan naseb juga incik suami pandai memilih spec lappy
yang bagus untuk buat editing

hari ini @ 25/11 @ 1345 hrs bermula la sessi pembelajaran yang pertama
memang singkat. dalam 45 minit sahaja
tapi banyak juga benda baru aku belajar
lagi pula lama betul aku tinggal kan editing ni
banyak benda dah lupa
tadi masa untuk recall semula apa yang aku pernah sentuh dulu

balik nanti. study lagi
kena practice. kalau tak, macam mana nak pandai. kan?
doa kan aku. satu hari nanti, aku bole edit macam gambar di bawah
itu hasil editing cikgu aku la
tapi macam jauh sangat
tapi juga tak mustahil kalau aku rajin usaha
insyallah








_________________________________________________



update :: entry di bawah

aku dah jumpa budak kreatif yang buat lappy casing ni
sila lawat :: budak kreatif
owner nye sungguh baik. sudi layan aku yang cerewet ini
oh..tak sabar nak tunggu lagi 2 minggu
wuwuwuwuwuuwuwu
^-^

(chem: sile order sendiri ye???)

8 comments:

(o_0) said...

aku baru je nak tanya aku punya..
tetiba nmpk note yg last tu..
huhhhh!!!

lappy aku dah buruk..
biar je la.. hahahah
neway aku dgn SUKACITAnya..
mengoffer gmbr aku untuk ko edit sebagai cubaan.
dengan ikhlas dan rela hati.
jgn segan ok..






hahahahhahahahahahaha

-icha03- said...

chem
alahai...
lagi buruk, lagi la kene hargai
kesian dia tau...
huh

weh weh
baru sehari blajar
tak kan nak edit trus
melampau ni

meh bagi gambar
tapi jangan banyak2..
satu dua keping sudah laaaaa...
:-w

budakpemalas said...

Bestnye ada guru ajar edit...

Dah lama tinggalkn editing..
;(

Photoshop pun dah tak reti guna dah skang.. sedihnya..

-icha03- said...

dyana
memang best
lagi lagi dia sudi ajar cara percuma
mana nak dapat
kan?
moge tuhan balas segala ikhlas dia
insyallah

mari la belajar lagi
sayang tau klu ilmu di tinggal..
^-^

budakpemalas said...

tunggu cha dah expert la..
nnt berguru dgn cha ek?
;)

hehe~

all the best!

-icha03- said...

hik hik hik
mcm dekat je kiteee...

tenkiu...!!!

e!ya said...

weiii aku dgn xmalunyer nak kasi kat pic utk ko editkan buleh keh3

^ cake mania ^ said...

wahh akk da pandai edit ke skrg??

mcm kenal je cikgu akk tu..
hehe..

edit gmbr kt bole??