September 26, 2012

:: barang baby ::

Lilypie Pregnancy tickers


_______________________________________________






masuk hari ini baby dalam perut dah berusia
26 minggu 4 hari
dah nak masuk 7 bulan
kalau masa aryan dulu,
masa masa gini, kami dah sibuk carik barang dia
pertama nya; takot lama lama nanti aku dah tak larat
jadik mummy mestilah excited nak carik barang anak
kan?
kedua nya; prepare awal itu kan lagi bagus
nanti takde lah kelam kabut

tapi untuk yang ini
satu apa pon aku dan suami tak sediakan
hari tu balik KL
ada juga tengok tengok barang/baju aryan yang lama
tak banyak pon yang masih elok
lagi pon dulu, tak banyak beli barang aryan
ada yang orang bagi, mak ngah dia bagi
jadinya dah simpan lama sangat so agak lusuh sudah
tapi masih ada juga yang boleh di pilih-pilih

ikut perancangan
aku nak carik sikit sikit barang baby start bulan ni
tapi memandangkan, mungkin mungkin laaaa..
bajet bulan ni pon akan ke laut
sooooooooooooooooo
postpone lagi lah nampak nya
tengok keadaan aku sekarang ni,
aku rasa, masih larat (insyallah)
 untuk shopping bila masuk 8 bulan nanti

tak banyak sangat rasanya untuk tambah
beli sikit sikit saja
lagi pon budak ni membesar
nanti beli banyak banyak rugi je pakai sekejap

yang penting
aku mesti cari baby car seat
nanti dah ada dua baby
senang sikit nak gerak
hik hik hik
entah macam mana la gaya nya nanti
kalau ada incik suami tak ape
time dia takde nanti tu...
kalau ada emergency case ke ape
kene get ready je la kan

untuk baby cot
alhamdulillah
ada orang yang dah sudi nak beli kan
insyallah, minggu depan dapat lah katil baby tu
aku perlu kan baby cot ni
maklum je lah
kalau 1st baby tak apa
ni 2nd baby
kot mana tahu abang dia tu nanti ngacau ke ape
so, kalau letak baby dalam baby cot selamat la sikit
but still aku harap aryan jadi abang yang baik lah
^-^



aku pilih yang warna putih


lain lain barang
macam botol susu/mandian/pampers/barut/
dan lain lain
nanti aku beli pelan pelan lah
senarai lama tu masih ada
boleh refer je nanti
harap yang penting tidak tertinggal la kan

lagi satu yang penting
barang untuk aku
aku tak pikir lagi nak beli set rawatan bersalin brand apa
kalau dulu, aku tak rajin pakai pon segala ramuan tu
tapi kali ni, aku ingat nak jaga betul betul
(ewaaaaaaaaaaaaahhhhh)
aku masih berkira-kira nak pakai yang mana
set rawatan bersalin ni pon bukan murah
teringin nak pakai mak dara
tapi tapi tapi...
uurgghhh ... rm350 pulak
ciiiitttttt
entah lah nak pakai yang mana
tengok pada bajet lah nanti
^-^

apa apa pon
tak sabar nak beli barang baby
seronok ...!!!!!!
pheeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwww
^-^


9 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

Akak dh scan ke?boboi ke gegirl?
Naem beli sikit2 gak biarpn yg sulung kkk.
Redha jela si adik ada pakai pinky2 sikit..

All the best akak.
Semoga dipermudahkan semuanya...
Perut dah makin comel tuuu

-icha03- said...

naem
ari tu
masa 5 bulan ade gak scan
tapi tak nampak pon
tapi akak plan memang tak nak tau sex baby
biar surprise gituuuu
tapi tapi tapi
i've a feeling
macam bby boy juge
hik hik hik
bagus lah
biar dia kawan dengan aryan

tenkiu naem
ehhh
aritu naem pakai set bersalin ape ye?
share skit
;)

e!ya said...

wahh jap jer dah 7bln..
apa2 pon hrp dipermudahkan semenye
ermm xpe slow2 beli..nnt dah dekat due org kata klu byk jln lg senang bersalin kan..
aku guna set shaklee, coz xnak amik set lain coz aku kan psg niat mau fully bf..ko cmner kali nieh planning
fully bf tak? jom laa join

.::WaNiE::. said...

Cha,

Ko nak tak baju2 baby / brg2 baby.. i have a few tp aku xtaula ko boleh pakaikan kat anak ko tak ..size new born jugak. Tp dah pakai la. dah xleh pakai.

-icha03- said...

aya
teringin juga
nak fully bf
tapi breast pump semua pon x beli lagi
entah la macam mane

wanie
ehh ...
mahu..mahu...
tapi..macam mane mau bagi.. ??
*excited*

♥naematulsaadahismail♥ said...

Hehe..xpela gegirl ke boboi ke kan.yg pntg sihat.
Set bersalin naem pakai leesa sebab ubat dia xramai.
Tak bape rajin nak pilismilis bagai tu.
Barut dia pakai gak kadang2.hehe.
Shaklee naem amek dari pregnant n boleh continue utk bf.

Semoga dipermudahkan..

Es hash ei Ka Ei en said...

beli yg size bsr sng boleh pakai lama.. heeheheh

banyaknye nak beli 8->

.::WaNiE::. said...

Cha,

either aku pos je kat ko ataupun nanti bila ofismate aku pegi JB (dlm next week) aku boleh pas je kat dia tapi, dia pegi pasir gudang..aku tak tau ko kat mana.

Malam ni aku tengok apa yg ada, nanti aku whatsapp ko .. boleh ?

-icha03- said...

naem
akak pulak kali ni,
nak pantang btol2
dulu akk pkai pilis tu brp ari je
lps tu dah lah ceasar kan
urut pon x bole lebih2
jadinya badan lesu semacam
shaklee mhl tak?
dia xde jamu2 kan?

chem
kot kecik badan nye
pakai baju beso
tak senonoh pule jadik
:p
byk la..bby baruuu
hihihih

wanie
aku mmg kat area pasir gudang pon
x pyh la pos,
duet tu semua
klu pas kt kawan x pyh byr
hihihih
oke deh..
i tunggu wassap u
;)