September 24, 2012

:: legoland @ 22nd sept 2012 ::




FUUHHHHHHHHH
last weekend tersangat lah memenatkan
seriusly. penat tapi fun
cuma yang tak best nye
dapat bawak myn jalan jalan kat legoland saje
itu saje

tiada lain

sehari suntuk di legoland memang buat badan tersangat letih
lembik
tak bermaya
mungkin sebab cuaca yang begitu panas
ikot plan, malam tu mau ke jln dhoby
tapi masing masing dah tak larat
plus anak anak pon dah macam letih
paling kesian si intan
sebab cuaca panas buat dia asek nanges
tidur pon sekejap saje masa siang tuh
sudahnya, semua tidur keletihan
kecuali intan yang tak boleh tidur asek merengek
dia letih sangat, aku rasa
kami 3 beranak memang dah terbongkang la kan
hahahahahha
enjoy the pic la oke..
















PS UNTUK YANG MAHU KE LEGOLAND

sila pakai pakaian yang sesuai
sila pakai kasut yang sesuai
nasihat aku pakai yang sehabis ringkas
pakai selipar pon oke
jangan ikot aku
sebab aku memang tak main apa apa
jangan lupa towel/tisu/wet tissue
sila cover kepala; contoh :: topi
jangan lupa juga payung
dan sila bawa baju extra sebab;
nanti peluh kau akan mengalir macam air
ketiak kau tak selesa
hahahahahahahha
bawa beg haversack atau beg yang besar
untuk kau sumbat air berbotol-botol
ada yang cakap, guard akan cek beg
sebab makan/minum dari luar tidak dibenarkan
tapi masa aku pergi tak ada pulak
tapi, kalau pikir logik
kalau dah ramai yang serbu, tak kan lah dia sempat nak periksa
kan?
cuma berjaga-jaga je lah

untuk yang punya anak
sila bawa stroller
sebab kau tak kan mampu angkut anak kau sepanjang berjalan
kat sana ada stroller
double (rm30) / single (rm20)
yang macam aku sewa tu single
tapi, itu tidak sesuai untuk anak baring
hanya boleh duduk sahaja
jadinya
nasihat aku, bawa saje stroller sendiri
kalau nak bawa orang tua, ada juga boleh sewa wheelchair
rm 50, tapi duit akan dipulangkan lepas hantar semula

makanan / minuman memang harga nya membunuh
air botol yang kecil itu rm6
air mineral botol kecil rm2.50
makanan jangan cerita lah
hak tuihhhh mahal
ceeeehhhhhhhhh
burger jejak rm12
aiskrim single scoop rm6 (kalau tak silap aku)
yang penting nanti bukan makanan tapi air
kau akan perlukan air yang banyak
sebab cuaca yang sangat panas

tapi kalau nasib kau baik
mungkin cuaca masa tu redup
itu lain cerita
cuma bersedia saja lah
ye?

untuk yang bawa anak anak
kalau ibu ibu sudah letih berjalan
sila lah ke kawasan playground
sebab di sana memang redup dan selesa
kau lepas kan je lah anak kau main
kau boleh duduk saja sambil rehat kan kaki
ada juga tempat "baby care"
selesa. sejuk. best
boleh tidur kan anak. boleh breasfeed anak. bole bagi anak main2
tapi kau tak boleh lama lama di situ
sebab orang lain nak duduk situ juga. kan??

itu je lah kot
lain lain tak paham
sila tanye
ewaaaaaahhhhhh
hihihihih

atau
boleh baca lebih lanjut di sini
legoland

adios...
________________________________________

untuk aryan
terima kasih sangat sebab behave
cuma sikit sikit je dia ngamok
biasa lah kan
lain lain semua oke
memang tak boleh blah tengok dia naek train
muke dia memang excited giler
aduuiihhh...
aryan...aryan.....
ilebiuson!!!!

untuk incik suami
tengs sudi datang teman gua
walau kite tengah sama sama sesak
tapi takpe niat kita baik nak gembira kan orang jauh
hik hik hik
ilebiuhusband!!!!

and untuk diri sendiri
terima kasih sebab gagah sepanjang 2 hari
ahhahahahhaha
^-^

untuk Myn
maaf segala kekurangan
maaf segala ketidakselesaan
moge tidak serik
moge mahu datang lagi
harap nanti kite ketemu lagi
masa tu, aryan dah brader brader
dah boleh jage intan
hihihihihihi
goin to miss u both
^-^

12 comments:

janna said...

besttttttttttttttttttttttttttttt nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
huhuhu.

Es hash ei Ka Ei en said...

asyik sengeh je aryan naik tren tu..
hahahhaa pe la yg disuka sangat tu aryan oiiii...

wahh gempak eh.. mmg best je dgr..
tunggu la nanti aku dtg bln 6 tahun dpn.. harap² xmhl le sbb dah la musim cuti sekolah tu nanti..

nak duduk homestay sblh umah abg ko tu lg..
hihihihihi

NURUL JAMIAN said...

berapa tiket legoland? best nyaaaaaaaa

wahhh skinny jans itu sangat sesuai dengan si hero

-icha03- said...

kakde
sile la ke mari
yeee
;)

chem
oke deh
aku tunggu
mase tu aku dah x bawak perot
hahahahaah

nurul
tiket rm140 (adult)
rm110 (children 3yr - 11 yr)
tapi cha dapat rm110 for adult
dpat kat travel agent
budak free sbb aryan bwh 3thn
hik hik hik
comel kaann
naseb ade org kl tolong bli kan
hahahahahah

Es hash ei Ka Ei en said...

soalan ..

berbaloi x ko rasa dgn rm140 tu masuk situ dgn mkn mahal semua?

pendapat jujur ye.. heee

-icha03- said...

pada aku
berbaloi la kan
untuk yang larat (aku tak sbb preggy)
ko bole je pegi awal pagi
dan beratur utk main semua games
sebab tu aku cakap
masok tak pyh bwk anak
ko boleh main puas puas
melainkan anak kau 5thn ke atas
so..diorg pon bole main
setakat
mcm aryan tu, tak payah la bawak
kesian kat dia juge

pasal makan tu aku x nk sentuh
sebab memang tak berbaloi if kau mkn situ
melainkan kau mmg ade bajet lebih
so..takde hal la
lg pon, penat berjalan;
harus lah makan
kan?

lagi satu
surau semua ada
dont wori
surau ada di sblh baby care

overall
aku rasa berbaloi la kan
plus
kite tak kan mampu nak ke oversea
dah kat tempat kite ade
apa lah salahnye kita support
kalau ke USS tu tak bising pule org2 kite
betol tak?
pon lbh krg je klu kite pikir
admission to USS pon lebih kurang rm1++
kite patot bangge la sbb Lego pilih malaysia
bukan negara lain
kalau tak, tak mampu nye kite nak jejak kot
USS tu pon aku tak jejak lagi
pada hal, bukan jauh pon
tapi pikirkan currency
then, makan minum transport
rabak juge

(but still berharap juge if 1 day,
ada sedikit kurang utk mykad or rakyat Johor.. hahahahah)

*wah..panjang lebar..hik hik hik

e!ya said...

beshnyer tgk aryan enjoy jer..
bila ntah nak sampai ke jb tue..
huhuhu insyaallah 1hr nnt kot..
weiii ko mmg gagah dengan bolat gitu bjalan maseh kuat, sure mudah bsalin amin ;)

Es hash ei Ka Ei en said...

ok tks !!!

blh aku guna ayat ni nnt kalo family aku tanya .. hahahahah..

yelah nk masuk tempat mahal yg xtau apa ada dlmnya mmg pikir berpuluh kali..

alangkah sunway laggon yg rm60++ tu pon aku sendiri tak pernah jejak sbb rasa dah mahal hehehe..

tapi yg legoland ni org muda² mcm kita ni memang blh joint main la eh???

agak² dok sana kalo dari pagi jam brp baru keluar dari situ?

jauh juga ye aku tgk smlm kat maps.. dkt gelang patah sana eh??

byknyee soalan aku. ngeee
matta fair next yr blh usha pakej kalo family aku berminat nk pegi bln 6 tu nanti.

-icha03- said...

aya
amiiinnnn
moge tuhan dgr doa kau
hhuhuhu
nanti la tunggu yang no-3 tu beso skit
baru mai sini yee..
:)

chem
ini lebih kurang mcm genting la
bole je org muda mcm kite main
lg satu,
kau akn kagum tgk binaan2 dari lego tu
haaihhh
salute betol laa...
gigih betol diorg buat benda tu

sebab kan tiekt nye mahal
jadinya
lama2 skit la dlm tu
dia bukak 10am - 6pm / 8pm
so..aritu kitorg kat dlm tu
dari 11am - 4.30 pm gitu
tu pon x abes sgt
sebab nye dgn baby dgn panas
kalau mcm korang
berdua je kan
mst abes punyeeeee
;)

ermmm
dkt gelang patah
dari hiway mmg senang je
dont wori la
x sesat punyeeeee

ehh..
aku nmpk kt FB dodies ade wat
rm150 dengan penginapan
murah tuu ...

annapeje said...

best nyerrr jelezzzz nak pegi gaks !!! sambil hentak2 kaki neh !!!

.::WaNiE::. said...

muka aryan sangat excited..

tulah, aritu aku pegi exhb apa tah pasal vacation jgk mcm matta fair.. dorg jual tiket 90 je.. gatal tak beli =.="


mahal dah tiket sekarang. USS tu sgtlah nak pegi tp xmampu lagi lah haha

-icha03- said...

anna
hahaha
mari..marii

wanie
tu laa
akak aku tgk, gelak smpai kluar airmata
aduuihhhhhhh

loorrr...
murah tuuu
nape x beli ...
sayang laaaaaa
aku pon x jejak lagi
nanti la tg 2nd bby beso..
;)