September 7, 2012

:: pokai lepas raya ::


mungkin cuma aku
atau ada yang lain hadap benda yang sama macam aku?
POKAI lepas raya
sengkek. kering. rabak
dan macam macam lagi istilah lah..
hahahahahahha

hari raya lepas jatuh masa tengah bulan
di sebabkan itu
company bagi gaji advance separuh
gaji separuh ini adalah nett
belum tolak apa apa
jadinya, kau akan nampak macam banyak
sebab belum tolak apa apa, kan?
gaji yang separuh lagi nanti
baru lah tolak macam macam
asb + epf + kwsp
jadi dah boleh bayang, gaji yang kedua nanti mesti ciput
dah tahu pon,
tapi masih juga berbelanja tak ingat untuk gaji advance
hahahahahahahhaha

di tambah pula,
hampir seminggu aku di KL
tekak macam macam nak makan
sebab, sebelum aku pergi KL,
 memang dah ngidam nak makan western
tapi masa tu lagi 2 hari nak raya da
pusing pusing area rumah,
restoren yang jual western banyak dah tutup
time hari raya jangan harap la kan
malas nak pergi mall ke ape, sebab malas la...

jadinya, sampai KL
carik makan western bukan main lagi
sebelum tu, singgah di Fat Spoon Cafe
sebab dah lama sangat nak ke sana
tapi tak dapat dapat
terlanjur ada masa pergi la singgah sebentar
dekat situ saje sudah rabak berapa hinggit
makan nye biasa biasa saja
tapi sebab, aku ni jenis yang suka dengan deko 
sooo, itu adalah pilihan utama aku di situ
bukan sebab menu nya
(tapi masih belum dapat jamah western food)






"banana fritters mantap"

kemudian,
malam nya tu, konon nak pergi Publika
tapi sebab dah lewat
dah dekat pukul 10 malam gitu
dah dapat agak mesti banyak restoren tutup punya
soo..incik suami bawak ke Kg Baru
oh...begitu rindu suasana Kg Baru
(rumah pertama kami duduk, di situ lah)
makan di "Stable Steak House"
lepas la tekak nak makan western
situ pulak, oke oke la harga nya
^-^



kemudian pulang JB
sampai Jb pula, kereta yang selalu aku drive tu
tayar nye bermasalah pula
jadinya, incik somi terus tuka 4-4 tayar
(tapi tayar 2nd je lah)
situ je sudah rabak hampir rm200
huwaaaaaaarrrghhhhhhhhhhhhhhhh

oke, sepatutnya
tiap bulan aku punya lebih kurang beberapa RM baki untuk belanja
ini termasuk lah belanja makan aku hari hari
beli barang aryan sikit
(sebab aku akan tiap2 bulan beli baju untuk aryan)
beli baju aku ke (kalau ada lebih)
beli apa apa untuk incik somi ke
belanja kecemasan ke
TAPI
masalah, problem nyaaaa
aku dah guna RM600 tu dengan berlalalalallalalalallala tanpa rasa bersalah
dan lebih sadisnya,
aku guna duit tu sebelum masuk bulan sept pon
hwuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
paham tak? paham tak?

dan sekarang.......
ah.. korang boleh bayangkan la kan
sekarang ni apa jadi pada aku
hahahahahhahhahaha
(dah macam orang gila ni)
tapi tak apa...
hidup akan tetap diteruskan
ewaaahhhhh ...

korang pulak
ape cerita?
keeeeeeeeee..cuma aku yang hadap mende ni?
ah..tiada siapa yang patot di salahkan
sendiri lah kaaannnnn 
padan dengan muka laa...
hik hik hik ... 


___________________________________

ape pon
epi befday INTAN CAMILLE
auntie x saboooooooooooooo nak jumpa
weeeeeeeeeeeeeeeeeeee
auntie chem... jom lah joiiinnnnnnnnnn
hik hik hik 

*pic cilok kat FB cik mynz

8 comments:

Es hash ei Ka Ei en said...

buat masa skrg ni terasa duit gaji aku masih xberusik~!!
gaji yg bulan lps la.
dpt b4 raya. aku usaha xusik.
so alhamdulillah terusik seratus je kot.

so masih maintain.

cuma tu blm tolak byr bil segala jadahnya.. hahahahahah

dan sbnrnya sbb duit aku xusik ialah kerana duit zam yg terlbih² usik sampai blm masuk pon Sept aku kira duitnya dah tinggal 2 3 ratus.

pity him!.(muahahahahha)

td pg dah hint² dgn zam psl jb. tp dia blm decide lg tp mcm dah excited la. tp tak tahu la camne nanti.

byk betol tapinyaa

-icha03- said...

hhahahahahha
siot ah kau
yang kami pula,
dua dua dah terusik
haaaaaaaaaaaa
acaneeeeeeeeeee???

xpe..x dpt dtg pon x pe..
jgn ckp byk2 kali
kang kene marah pulak
hahahaa....

Es hash ei Ka Ei en said...

hahaha
xmarah kot kalo aku ckp semua aku sponsor.
confirm dia suka je..
tgl bawak keta je.
tapi tak xleh confirm lg la sbb dah settle semua bil br leh tau ada baki ke dok nk jejln ni

lgpon bln 11 ni terbang lagi.
bulan 12 ni opis aku pon nk FD pastu kena pakai duit sendiri.
hadehhh

aNaS said...

dada...
same la..aku pon cam ko..
lagi sian nak raye xdpt gj langsong..
pinjam duit adam lg ade la (dia byk duit-kelabu mate aku tgk duit dia hahaha)lps raye dapat gj bayo duit adam..pastu adik aku mintak sponsor ABC utk wedding dia..kopakkk..kopakkk

Emynz said...


aku baca tajuk maacam "pakai lepas raya" ...rupenye pokaiii....mate keroooo

intan pun tak saba nak jumpe aunty *maknye yg excited nak berjalan benonyer hahahah!!

ghinnn jommmm =)) saje kasi excited ni

-icha03- said...

chem
dah dah
lupekan..
simpan duet lg bagus..
huhuhuhu
jumpa nanti aku dalam pantang je la
*sob..sob..sob

ana
tu la..
tapi duet raye aryan
awal2 aku da simpan
seram terpakai
huhuhuh

myn
hahahaha
tau la da dok freeennncchhh
mak nye tu mmg..
dah lame keras dok french la tu
hahahahah

.::WaNiE::. said...

raya tahun ni mcm berjimat2 sikit, sbb tukar keje, company ni cina.. dorg mmg xde bagi bonus kat staff

dan pula mmg tak kan bagi gaji awal.. apa yg ada dalam poket ko, itu lah yg ko beraya

ada la amik advance sikit, tp aku suruh dorg tlg gaji bulan 9 nanti

lepas tu skrg, aku rajin bwk bekal.. sbb nak jimat tang duit makan..

so aku dapat gaji, dah lepas raya, xdelah rasa sakit sgt lagi. huhuhu

-icha03- said...

wanie
same laaa
skrg ni
aku mmg rajin bwk bekal
nk ngam2 kn duet smpai ujung bln ni
adoiihhhh