September 12, 2012

:: drama kegemaran ::




setiap minggu, drama apa yang kalian layan?
ni kita cerita pasal "drama" oke
x kisah lah, cerita melayu ke..inggeris kee
dan jangan cerita kat aku pasal drama "Adam & Hawa"
sebab aku tak ada mustika
hahahahah
ok. cerita yang aku selalu layan ialah

1. Bukan Bidadari


mula mula, tak ikut sangat cerita ni
sebab tak berapa kenan si shaarnaz ni sebenarnya
sebab dia kadang berlakon macam lembik sangat
lama lama, terpikat dengan si nad zainal ni
dah la comel
berlakon memang sangat la natural
suka betol tengok dia
cara dia cakap semua
best ah dia berlakon

tapi aku rasa macam dah nak final cerita ni
berdebar gak tengok cerita macam ni
pastu, geram tengok si arif ni bila bedal si inas
aahhhhhh..saket hati aku


2. Keluarga Iskandar



ni haruslah tengok kaann 
sebab lokasi ape semua kat Johor 
hahahahahha
lagi pon plot dia lain sikit
dan sebab dia kesah kan kekeluargaan
tu yang macam best tuh
kadang geram tengok mak diorang tu
lelagi part suruh add dia dalam facebook 
hahahahahahaha
stress aku tengok...!!!!
tapi kadang ada juga lawaknya mak dia tuh
hihihihi 


3. Mana Hilang Juwita


cerita ni...best
tapiiiii .. kadang macam over sikit
sebab macam terlalu sosial
macam tak sesuai untuk siaran tv
tapi aku suka sebab ada lisa surihani, zahiril
hik hik hik 
mana lah pegi si juwita tu??
tensen aku pikir


4. Nazihah


ini, aku kurang layan laa
sebab menyampah
tak berapa suka kalau dalam satu cerita tu
heroin nya jadi rebutan ramai hero
serabut
macam tak ada perempuan lain nak rebut
tapi aku layan juga sebab sukeeeeeeeeee
sangat tengok izara aisha ni
^-^
cerita ni pon macam dah nak abes
minggu depan kot
tapi aku tengok iklan dia ari tu
macam mati je si hero 
entah lah..
tunggu je laa...


aku dah kurang layan layan drama inggeris
macam CSI ke
cuma dulu masa ada Merlin
aku memang rajin la
sekarang ni memang layan drama melayu je la

tapi pon kadang kadang
tak dapat tengok sampai abis
kalau aryan dah tertidur
aku pon tidur sama
sebab nak tidur kan dia, tak bole tengok lain
aryan suka tarik muke aku, ngadap muke dia
nanti dia main2 kening aku
hidung aku, bulu mata
layan kan je la, sampai dia lelap
hihihihih 
by the time, aku pon lelap sama
^-^

oktober nanti
banyak kot cerita cerita baru
sebab aku ada follow si nabila huda kat instagram
(nabila huda salah satu pelakon faveret aku)
dia cakap cerita terbaru dia kluar kat tv3 oct ni
macam best je sebab lokasi banyak kat korea
ohhh... niceeeeeeeeeeeee
tunggu je laa...

__________________________________

hihihi
tak ada apa nak update sebenarnya
korang layan je laa...
hahahahhaha
^-^
adiosss



8 comments:

Es hash ei Ka Ei en said...

aku xsempat nk layan beria pon..
ada la sekali dua tengok semua cerita ko dah list tu kecuali adam hawa tu la kan sebab kita serupaaaa

hahahaha..

ada cite lain gak aku layan seepisode dua.. kau yang terindah, citra juwita dan smlm aku tertengok saiful nita yg byk ziela jalil exposekan pelakon baru.. tapi cam xberapa minat lak tengok kilafairy tu..

hah camtu je la pon aku layan.. hahahahah

xde masaaaaa... busy beraya ni kehkehkeh..

oh malam ni terasa nk tgk tv9.. yg cite pasal DJ² hot fm. tp mcm xboleh je tgk sampai abis sbb nk pi tlg jiran siap² utk majlis kawen anak dia sabtu ni. huhuhu..

erkk actually lately ni lagi la xlayan drama tv sgt sbb zam pi bukak hard disk kitorg jumpa drama bersiri korea!! hahah kelaka pulak tu. of koz la tengah melayan episode by episode.. now dah yg ke 4 ada 11 lagi nieh nak marathon.tajuknya my girlfriend is gumiho kalau tak silap.

-icha03- said...

hahahaha
klu dah tgk cite korea
mmg sangkut la weehhh
mmg x bole tinggal
mcm aku dulu
mase x keje
smpai tak sedar da petang
laki da nk blk,
aku lupe nak masak
abes..
siap dengan tisu bagai
hahahahahaha
lawak betol

tu laa..
aku pon x minat sgt kilafairy tu
pelakon sume mcm x best je cite tu
tajuk pon da fail
hahahahahahha

klu "kau yang terindah" tu
aku sll missed
sbb smpai pon dah kol 7.30 kan
lg pon
x minat sgt neelofa
hik hik hik

Es hash ei Ka Ei en said...

hahahahah
memang penangan korea btol
ahad aritu aku marathon 3 episode.
zam yg igtkan suruh sambung tgk sekali dia tido aku yg hadap sengsorg sampai pkl 1..

guilty juga la bila rasa ngantuk tu, b4 tidur dok marah diri sbb layan korea boleh tidur lmbt pdhal bolehje qiam sekali.

isk isk iskk..

tu la psl abah aku bukak smlm,saiful nita..
tu yg TERtengok. nyampah ah.
malas tengok dah.
memula aku igt tajuk tu nanti cerita dia dari lelaki jd pompuan.. SAIFUL NITA kan??? hahahah


kau yg terindah tu aku dah baca sinopsis ..so skrg aku nk tunggu part yg diorg pegi buat umrah.

tu yg bukak juga tu hahahah..

-icha03- said...

hahahahah
lawak la kau ni
layan siang la time weekend
(mst tak bole tahan kan..)
klu bole nk setel kan cpt2..
hahahah

tak pasal la kau
takkan la buat cerita camtu lak
hahahahaha

aku suke cite tu
bile part si firman tu berdoa
sbb dia tau mcm da xde jodoh
so..dia mntk tuhan tarik semua rase rindu dia kt pompuan tu
kan? kan? kan?
gile kebal..

NURUL JAMIAN said...

paling suka tgk cerita keluarga iskandar. suka gilos.

bukan bidadari tu mcm cerita filem mat salleh lakonan JLO tajuk enough kan

-icha03- said...

nurul
tengok eehh ??
x sangke ade juge org layan
hihihi
best kaaannnnn

kaaaaaannnnnn????
same kaann ...
seram ni sbb arif hidup
huhuhuh

Es hash ei Ka Ei en said...

memang tak tahan la weh ..
sebenarnya aku dah tgk episode akhir dulu masa zam tido tu sbb dah xtahan nk tau ending boleh???

esoknya zam tanya tgk sampai mana aku ckp br tgk 4 episode je.. padahalllll

syhhhh =))

aah aku tgk part tu..
yg firman doa tu.
sepatutnya mcm tu la bila kita dah jatuh cinta tp rasa macam dah xboleh nk smbg dah tp ada lagi rasa tu.
pada Allah je la kita mengadu.


eh bukan bidadari tu apa ending dia eh? aku nk tau laki dia mmg hidup ker?
apa jadiiiii??

-icha03- said...

chem
melampau
tak sabar betol
hahahahahahahahah

belum abes chem
mg dpn last
banyak drama tv3 mg dpn last
sbb start oct semua cite baru
mmg idup lg pon si arif tu
mg dpn dia ugut inas
plus dia dapat pegang anak dia
fuuhh
muke saiko abessss
tgk tau...
hihihi