September 14, 2012

:: DIGI oh DIGI ::




sesiapa yang ada follow aku di instagram
atau pon yang ada perasan status aku di FB
mesti dah tahu
dah bape kali aku ada cerita pasal line DIGI
saket sangat hati aku ni dengan DIGI sekarang ni




masa mula mula aku dapat befday present dari incik suami
iaitu smart phone
automatiknya, haruslah kita mempunyai line internet sekali
kan?
masa dapat tu tahun lepas
aku dalam planning pindah ke JB
jadinya
masa kat JB tu aku berkira kira nak pakai line apa
survey survey
smart plan DIGI paling oke
terus register
mula mula, aku ambil plan yang 3g
pakej sebulan rm68
internet unlimited lah
then kalau kau pakai untuk call mana mana
kau bayar lah
tapi aku tahu, aku memang jarang call guna digi punya
sebabnya, aku kan ada no lagi satu - maxis
so, yang ini memang untuk main internet je la
takpon emergency if kredit maxis tarak

memang tak ada apa apa masalah di awal nya
siap bole bukak 2 laptop lagi
(guna wifi henpon aku)
seronok guna sampai kadang tu,
fully utilized
sampai lah DIGI offer aku untuk pakai 5g pulak
sebab penggunaan internet aku agak melampau
hahahahah
then aku tukar lah. pakej 5g - rm88 sebulan
bukan apa, kesian kat budak budak kat rumah
diorg pon kadang nak akses internet
tu yang guna wifi aku
tapi aku selalu sound
jangan bukak youtube sangat
sebab if youtube memang laju la kan
memang tak ada masalah
aku boleh berintenet masa makan
masa tengok tv
masa kat bilik
masa kat anjung rumah
di mana mana saje lah
(ini aku cerita di kawasan rumah ye)

sampai lah aku rasa dalam awal tahun ni kot
DIGI kat area rumah aku dah start buat perangai
macam macam perangai lah
sampai kadang aku hempas telefon
walau sebenarnya bukan salah telefon
salah line
(hempas kat katil je. tak kan hempas dinding pulak)
sampai kadang mulut keluar maki macam macam
geram sangat
sebab nak berintenet di rumah sangat lah terhad
line kadang siap pangkah
tak hangen ke kaauuuu ???
tak ada da nak berintenet depan tv
contoh : nak update cerita ni best..!!
nak berintenet sambil makan
contoh : saye makan sedap hari ini
nak berintenet dekat anjung rumah
contoh : cuaca sangat cantik hari ni
hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhh
stress mak .. nookkkkkksss
paling stress bila
dapat notification pasal "psychedelic store" nak update stok
dah lah orang memang berebut tunggu
kadang aku dah standby kol 9 malam ni
tapi...line taraaaaaaaaaaaakkk
tiba masa line oke, semua dah sold out
hampes...mmg hampes

aku tak nafikan lah
kalau kat area lain
memang ok je DIGI ni
contoh masa aku pegi sabah
kat atas puncak kundasang tu
oke je line
kat kaki gunung kinabalu tu pon oke
slumber je update kat instagram
slumber je update kt FB
masa dikelilingi hutan tebal kat Jresidence chalet tu
bole je update
siap boleh wassap dengan chem kat bilik sebelah

cuma kat area rumah aku
aku tak tahu kenapa kah ?????
anak sedara aku cakap
mungkin sebab pokok keliling dah makin tinggi
(pada yang tak tahu, rumah aku memang dalam hutan ok?)
hihihih
so..aku anggap ada benar nye la kot

tapi
tapi
tapi

apa guna keluarkan iklan yang ni



:: nak ikot angkasawan kunun ::



:: i will follow u - kunuuuuunnn :: 



:: badan besar besar pon tak guna.. huh!!! ::



:: ni aku..!! DIGI user yang stress..!!!! ::







apeeeeeeeeeeeeeeeeee????
ingat comel??? tumbok perot kang... 
aarrrhghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



__________________________________________

sekarang 
aku dalam plan nak tukar line
tapi masih berkira kira
Maxis or Celcom
yang lain tu memang jangan harap la
P1 Wimax tarak line
Umobile pon aku rasa tarak
hujung bulan ni
confirm aku tukar
sebab keutamaan aku mestilah kat rumah kan
masa banyak kat rumah kot
lagi pon, kesian anak2 sedara aku
lama da tak online
hurrrmmmmm
kalau dah tukar line pon problem juga
aku tak nak pakai internet da..
huh!!!!!

adiooossss
^-^

6 comments:

Es hash ei Ka Ei en said...

hahahhadoiii

stress aku baca..

aku pon kekdg temper gak dgn celcom..
lagi pula aku skrg pakai 1 no. je
bila line celcom buat hal mmg maki² ah..

kat kg aku kuala kangsar mmg xdek line.

sbb tu blk kg aku pon xbrp layan hp sgt..

bila dah raya tu baru beria nk upload gmbr..

tp mmg sejak dulu ah celcom n maxis ssh masuk kg aku..

digi ok pulak pdhal ada bukit yg menghalang..

serius xpaham aku dgn diorg ni..
saje je kot nk untung atas customer yg dhaif mcm kita ni.

.::WaNiE::. said...

wey

dak ofis aku yg pakai digi sbb nk plan data yg murah lah

tapi lastnye hari2 maki hamun

padahal kat subang ni, sampai ada yg cari line kat tangga la apalah

ada sekali tu, kat dlm klcc, takde line

ape lagi mengamuk2 dak opis aku wey hahahaha

2 org lak tu.. 2-2 org mengalami masalah yg sama.

tu digi.

****
celcom - dulu aku pakai prepaid celcom utk data, mahal la jugk 18ringgit seminggu tak termasuk call sms lagi kan.

tp masa tu intenet boleh tahan la laju.. takat fb2 instagram2 ni xde hal

pastu sbb nk jimat sikit kononnye tukar ke line.

lepas tu intenet terus mcm haremmmm.. nak tunggu dia loading newsfeed fb pun rasa nak menangis. manjang je try again.. bencikkkk

pastu instagram lagilaa kan sbb gambar2 so berat la nak loading.

sakai betul !!! tunggu tmpt ada wifi baru ok sikit lajunye

-icha03- said...

chem
tu la..
kadang syg nk tuka
sbb bkn semua tmpt dia hampeh
tp..yg geram sbb
bile kt rumah yg takde line
stress okeee
kadang wawad nk ckp dgn aryan pon x dpt
line takde
ceeesssss

wanie
wah..
celcom pon hampeh keee
aduhhh
bahaye ni
mane yg oke ekk??
huhuhuhu

janna said...

perot nyer si kuning tuh da serupa perot ko da.hahahahahahaha.

Anem Arnamee said...

lama dah tinggalkan digi.
celcom, dulu benci kini kembali dicari.

entah.apa ada guna-pakai -dulu.

eh. salam perkenalan :)

Anonymous said...

samalah .. mula laju pastu jadi siput babi. bulan2 kejar suh bayar. bayar tak penah misss... tapi bila line cam siput digi nk bayar kat aku ke? bila aku call custumer servis diorang, cik tgu sambung bagagian complain apa entah.. aku buat report diorang ckp nk hanta budak teknikal servis antena dia lah apa lah .. sampai skunk mcm ni gak.. tk lama dah ni .. aku dah mula fedup dgn digi ni...