September 21, 2012

:: plan for myn & moolat ::




mungkin ada yang tahu
mungkin ada yang tidak
petang ni, kawan aku dari jauuuhhhhhh akan tiba di JB
 myn dan anak nya si intan akan jejak kaki di bumi Johor
myn sebenarnya sedang bercuti-cuti sebulan di malaysia
dan akan pulang semula ke pangkuan suami di France sana
lebih kurang lagi 2-3 minggu
betul ke myn ?
hihihihi
bertabah la ye myn sebab waktu anda sangat terhad
tapi best macam mana pon
tetap rasa kurang best sebab incik suami tiada di sebelah
kan kan kan

seperti yang aku cerita
dan myn sendiri pon tahu
aku agak berkira-kira pasal bajet la kan
kelakar je plan dengan myn smlm through fon
dan rasanya plan untuk myn & intan this weekend
lebih kurang begini lah


21/1810 hrs :: fetch myn @ Senai Airport
* singgah cold storage carik makanan si intan
* dinner
* pulang

22/1000 hrs :: Legoland time..!!
* rehat sebentar (entah di mana... hihiih )
* ronda ronda Jln dhoby
* dinner
* pulang

23/1000 hrs :: JPO time..!!
* rehat sebentar (pon tak tahu lagi di mana)
* lunch
* 23/1530 hrs :: gerak ke senai airport
23/1630 hrs :: myn pulang sudaaaaaaa

sebenarnya
aku pon tak berapa nak pasti nak bawak myn pegi mana
sebab banyak tempat under construction lagi
contoh "hello kitty town"
"Lat's Place"
aku ingat dah siap
rupanye, ini opening Nov nanti

Jadinya
bawak dia ke tempat mana yang ada dulu la
Legoland
ini pon aku dapat tiket murah sedikit lah
sedikit saje
myn kate on, so proceed je lah
aku booking 3 tiket
tapi if incik suami x jadi datang
aku cancel la
tapi aku berharap dia datang sebenarnya
sebab dengan keadaan aku yang macam ni
tak larat nak drive, nak tengok2 si aryan
plus, tiada baby car seat
so, tengah pikir siapa yang nak pegang aryan dalam kereta nanti
memang tidak lah aku nak tinggal aryan
kesian dia, aku seronok berjalan dia tinggal
tak patot..tak patot...

JPO tu tak pergi pon tak apa
tapi, takpe lah..
pegi saje lah
rasa nya myn nak pegi kot
plus cuci cuci mata

Jln Dhoby tu pula
macam wajib la if orang luar datang untuk singgah situ
sebab dengan mengekalkan rekabentuk yang lama
situ punya restoran pon best best
nak bawak myn pegi restoran baru
hari tu the latest aku tengok si elfira loy update kat instagram dia
memang rare gile la restoran tu
aku pon tak penah pegi
hari tu singgah je, tapi tak masuk
tapi katanya memang cantik deco nye

plan asal
aku nak bawak myn tidur rumah aku je
so, boleh saving @ penginapan
tapi, atas sebab sebab yang tak dapat di elakkan
terpaksa juga kami menyewa
mula nya nak tidur hotel
tapi sebab takut incik suami balik nanti
sooo, kami setuju untuk check in di homestay
lagipun, kalau berdua saje dengan anak anak takot juga nak check in
homestay yang aku pilih ni sebelah rumah abang aku saje
besar + 2 tingkat 
dulu chem pon pernah check in situ
yang paling penting keselamatan la kan
betol tak?
ada apa apa, boleh mintak tolong abang aku saje
^-^

nak bawak myn pegi singapore memang tak bole lah
dengan parking nya yang mahal - if naek kereta
dengan tak larat aku nak jalan - if naek bas
dengan perot aku yang makin memboyot ni risau tak lepas
dan juga tiada tour guide..hihihihih 
(maklum lah, anak sedara ramai dah kawen)

jadinya
harap harap
myn seronok lah trip @ JB minggu ni
sebelum apa apa mintak maaf if ada kekurangan
hahahahahahhhhhh


                                                                            

2 comments:

Emynz said...

Yep lagi 3 mInggu. Ala legoland tu pun dah okee haaaa hehe

.::WaNiE::. said...

alaaa

planning mmg terbaik..

tapi last2 mesti penat xlarat dsbnya

hahaha