February 24, 2011

:: tabah lah hati... ::




aku sebenarnya, memang tak layak nak buat birthday party anak aku
aku sebenarnya, bukan banyak duit pon nak buat ini semua
lagi pula, dengan jemputan yang aku rasa agak ramai
dengan lokasi yang aku pilih, dan perlu di bayar sewa
patut, aku memang tak mampu pon
kan? kau pikir bende yang sama kan?

sebab tu, dari awal entry aku pasal party ni, aku dah bagi tahu
jangan di harap majlis yang super grand
jangan di harap makan yang enak enak
sebab tujuan aku, cuma nak nyatakan betapa aku excited dengan ini semua
seronok. sangat
dan sesungguhnya, semua itu adalah di bawah bajet aku
dan aku sangat bersyukur sebab aku ada yang sudi bantu aku

chem, macam macam dia bantu aku
bukan saje sebagai planner aku, tapi juga akan berurusan dengan authority
selain akan pinjam kan barang2 dia
dan yang terpenting, sudi dengar segala cerita aku
sebab kalau dia tak ade, memang aku sorang sorang la buat ni semua
nasib la dia x pandai drive, dan nasib juga dia dah kawin
kalau tak, memang aku suruh dia jadi driver aku pula
sebab kalau sama sama perempuan ni. senang. kan?
tapi takpe, sampai ke tahap ini; dia memang dah banyak sangat bantu

akak aku di JB n Spore pon sudi men'sponsor'
so sedikit sebanyak kurang la sikit perbelanjaan aku. kan?
alhamdulillah
kalau tak sebab si mael tu eksiden,
aku pasti diorg akan datang juge huk huk huk
sebab diorang kat sane semua dah terkinja-kinja nak datang
hahahah

dan lagi, 13mac tu nanti, memang aku sorang saje di rumah
jadi aku arap sangat chem dan sorang lagi ofismate;
jadi datang untuk bantu masak
sebab adek ipar aku dah balik batang kali da
dia pon mau wat preparation untuk majlis dia minggu depan nya

so dengan kudrat yang ada, aku arap semua berjaya
dan aku minta kamu kamu doa semoga hari itu tidak hujan
kalau hujan, punah segala plan aku
dan aku arap, kalau kau tak suka dan x setuju dengan party ini
jangan sesekali doa kan hari itu hujan
atau doa apa saja yang tak baik
sebab Tuhan itu maha adil. Dia akan balas nanti
dan tolong la, jangan sindir sindir aku atau tanya aku macam macam
sebab cara kau tu kadang kadang nampak sangat kau harap benda ni tak berjaya
aku cuma perlu satu, doa dari kalian. itu saje
lain tak perlu
noktah

18 comments:

Anonymous said...

insyaallah..
sumer akan berjalan lancar.. :))

julie said...

insyaallah..
sumer akan berjalan lancar.. :))

(o_0) said...

for the sake of ARYAN.

aku xdek anak. org lain nk celebr8 anak dia punya besday. aku tak jeles. aku suka. tanda kasih syg mak kpd anak. walaupun tak kaya tak semestinya kita tak boleh buat sesuatu utk anak kita tu. kita buat apa yg termampu. duit mmg tetap kena keluar. itu pasti. tapi kita boleh jimat dgn cara lain. yang penting kreatif.

kdg2 org tak sedar. org lain buat majlis grand tak semestinya dia byk duit. grand dia tu kdg2 bkn sebab duit tp sbb dia kreatif. tak perlu pakai duit byk pon kita leh buat grand.

papepun nawaitu kita. kita buat demi anak kita. sambil nk kumpul family n friends. biar lah apa org nak kata icha. yg penting kita happyyyyyyy !!

diorang ADO????

-icha03- said...

julie
tenkiu
sile datang ye

chem
sedih bace.
*airmata genang2*
sayang ko!!
:)

julie said...

ak x kenal pon chem ni saper..
tp tenkiu cz support adik ak..
hu3...*airmata ak pon sama genang2*

Emynz said...

Abaikan mentaliti yg tah hape hape tu.cam yg ghin ghin ckp (cemp) yg penting kite happy, tak gitu.

n lasty me nak belon 2. nak jugaaak!! *tetibe*

annamollydean said...

jgn pkir negatif, cha.
insyaAllah semua berjalan lancar. ;)

kalo perlukn pape pertolongn bgtau ek? lgpun dekat je. tp kalo nk tolong masak, tak pandai. hehe~

-icha03- said...

julie
nnt aku kenal kn
ye?
tapi ntah la bile

mynz
nnt ank ko nye party
mst buat kt bawah eiffel tower
kan?

dyana
siyes?
tolong goreng2 jek
ade kereta?
klu ade, bole tlg angkut brg nanti
hiiikkssss..

annamollydean said...

tolong goreng2? hehe~ kang hangus lak. :P
ade kereta. boleh2 tolong angkut. ;)

Emynz said...

Waaah bawah eiffel? xleh sbb nanti ramai yg jadi birthday crasher + Erika La Tour Eiffel marah sebab buat party bawah 'suami' dia hahhaha :D

afdni said...

setuju ngan chem..yg penting kretip..yg lenlaen tk penting sgt, semangat seorang IBU yg bleh wat majlis ni sukses!!!

chaiyokkk!!

Sweetalk2u said...

ader ke yg doakn yg bukan² cha...?
huhuhuuu.. besdey party baby pun ader gak yg nk iri ati erk..
x paham aku #-o

anyway cha.. dgn niat yg baik +
sahabat & ahli keluarga yg supportive.
Insyaallah, semuanye akn b'jln ngan lancar...

aNaS said...

doakan semua lancar..aminn

*dh setahun kan anak kita :)

Asza said...

Hola,

mybe awk x kenal sy tp sy nk awk tau sy amat cedey baca kisah awk. Hope majlis itu bjalan lancar n pcayalah awk sorg yg kuat n itu sebab Allah mduga begitu.Moga awk terus epi hingga ke akhir hayat. Thx sedarkan sy 1 mende penting dlm idup... :)

-icha03- said...

dyana
oke
nnt cha update

mynz
ye ah tuh
:p

ayuni
yg penting
kau datang
:p

meza
amiiinnnn
:)

ana
tu la kan
kejap je mase berlalu

asza
tengs sudi jengah
:)
rily appreciate it

IbuAmirAmirah ;P said...

sedih baca entri ni...takpe..kdg2 kite tak perlu dgr kata2 org tu..abaikan aje..sanagt setuju dgn shem...


tapi....


memang bestlah wat kat situ..mesti syok kan..kalaulah dapat join..huhuh..Kami x dpt dtg kot (eh...dijemput kah..? heheh)..sebb balik kg..nak celebrate besday kembar (sambut awal jugak..kan time tu cuti sekolah..sume balik..heheh)

apapun, saya doakn sume berjalan lancar..aminn

-icha03- said...

diba
mesti ah jempot
sbb date ank2 kite kan dkt2
hahha
xpe la kot x dpt
arap majlis kamu juge
berjalan lancar
amiinnn
<3

.::WaNiE::. said...

cha pasal ni

13 mac aku ada training

kalau training abis cepat

aku cuba singgah ok