December 13, 2011

:: cuti cuti ::



hari ini, hari pertama kerja lepas lima hari duduk rumah
khamis amek emergency leave sebab,
1st day aryan kene chiken pox
hari jumaat & isnin memang aku dah apply cuti
sebab plan asal nya mau ke kuala lumpur
tapi sebab si kecik tu dah sakit jadi nye semua plan cancel
incik daddy yang datang sini jengah dia

sebenarnya takde lah susah sangat jaga aryan masa saket ni
dia oke. seriusly memang oke
cuma nya; sejak semalam ni,
ada tumbuh bintik bintik halus kat satu badan dia
dan bintik bintik tu buat dia tergaru-garu
aku tak pasti itu apa
mak mertua aku cakap itu termasuk dalam ciken pox juga
tapi kesian tengok dia tergaru-garu
dan aku pon terlibat tak cukup tidur sebab tolong usap2 badan dia
aku tak kasi dia garu sebab takot berdarah nanti
alahai
badan kat ofis, hati di rumah
nak mintak emergency leave lagi risau bos bising
aduhaaiiii
tengok la balik nanti
if dia teruk, aku EL kan saje laa

______________________________

sepanjang cuti dok umah jaga aryan
sempat juga rajin kan diri memasak

1st : hotpot potatoes
ini sama ye, resepinya aku dapat di blog yang sebelum ini
sedap. sebab ada mozarella cheese di atas,
kentang di lapisan ke dua
dan daging cincang di lapisan terakhir
licin
hahahaha


2nd : kek coklat moist
ini aku buat lagi atas permintaan ibu ku
tapi dia suruh aku letak coklat rice yang colorful
dia tak nak kaler coklat macam yang mula2 aku buat tuh
dan dia juga mintak kurang kan manis
alhamdulillah. jadik
suke la tuu dia


dan semalam, sebab takde ape nak buat
ajak incik suami ke JPO
wah. serius. nak pengsan
ada lah certain butik aku tak masuk
sebab memang tak kan mampu la kan
tapi best la. sebab memang banyak potongan nye
kalau lah..kalau lah aku kaya
fuh fuh fuh...
aku cuma belikan aryan saje
jeans & baju GAP
murah siot
lagi murah dari jualan kat online kt FB tu
tak puas rasa nya
seronok dapat belikan aryan baju
tenkiu daddy

"berposing depan rumah sebelum keluar"

"daddy n baju anak daddy"

21 comments:

Es hash ei Ka Ei en said...

giler kentangggggggggg !!!
ada daging ada ketang mmg mantop ah!
aku sukeee kentang tp skrg dah jarang mkn sbbnya aku kan ada sakit 'angin' yg teruk. so aku pantang ah mkn kentang skrg. kalo dlu pantang jumpa. terus ngap.

tp sekali sekala mkn ok gak kan..
nak try la buat.. bak sini resepi.
tapiiiii
nak kena bakar kan???? huwaaaaaa

-icha03- said...

chem
hahahahha
of coz la kene bakar
abes cane??
takpe..
tunggu zam dpt bonus
pastu pegi beli dulu
pasti mintak resepi sama aku
oke?
hahahahah ...

Es hash ei Ka Ei en said...

haihh..
kalau dpt bonus pon xsure boleh beli ke tak.

bulan satu banyak planning.
adik aku nk bertunang nanti kat pasir gudang tu.

nak pegi damai laut lagi.

adoiii byknya la pakai duit.

nanti aku dtg sana ko msk eh..
kek coklat aku suka. xmo yg bnyk krim or yg ada cheese. (demandddd)

-icha03- said...

ohh ...
ye eek
ehh..bulan berape dia tunang?
kau jadik eh dok kt rumah tuh?

insyallah
nanti aku buat kan
hihihihih

Es hash ei Ka Ei en said...

bln 1 cadangnya.
gf dia dah xsabar. xnk postponed lama lg.
mak aku kalo blh nk la time raya cina tu. or bln 2 yg ada 4hari cuti tu. tp dia dah xsabar. hahahaha

tu la xsure lg ni.
kalau ikutkan adik aku just postponed kan je homestay tu bkn cancel. dia dah byr dah. so tunda je la.

majlis mebi sabtu n mebi blk terus.

tak sure lg aku tunggu je ni hehe duit SGD ada lg. ngeh ngeh ngeh

-icha03- said...

loorrrr
bole eh tak sabar2 nk tunang
hahahahah
benda baik ehh
biar la di cepat kan

naseb baek bukan bln 2 tuh
sebab anak sedare aku kawen 4/2

ade pakej pegi USS rm199 sorang
plus transport
jom...
(tu pon klu bonus aku banyak)
huhuhuhuhuh

Es hash ei Ka Ei en said...

wahhh transport dari mana?

aNaS said...

wahhh..aku tak masuk outlet gap.
berapa RM murahnye tu?

mochitsuki said...

PERGHHhhh.. da slim siotttt

-icha03- said...

chem
mesti la dari JB
tak kan dari KL pulek
ceeesssssss

ana
murah
jeans dapat 60 dari 15+
baju dapat 30 dari 11+
jeans tu yg aku suke
hik hik hik

chi
takde la
belom lagi
jangan la terpedaya dgn pic
ye? ye?

Emynz said...

hot potatoes tu beh kuaang potatoes gratin cume bezanyer potato gratin tu tadek daging. nak try ah nantiiii

Es hash ei Ka Ei en said...

cha : igtkan dr kl hahahahahha...

myn : nanti bg rasa eh L-)

-icha03- said...

myn
ape lagi??
share la resepi
nak masakan france pliissssss

chem
canteeeeeekkkk muke?????/

e!ya said...

weii jeles arrr tgk pic tue..mmg kau kurus nak petua jugakk...huk2

-icha03- said...

aya
bukan xnk bagi
tapi diet ni
tak sesuai utk ibu menyusu yg aktif
mcm aku tak aktif, bole
huhuhu

e!ya said...

alaaaaaa<--dgn nada kecewaa

-icha03- said...

huuhuhu
bole cuba cara lain oke?
jgn givap!!

mochitsuki said...

seyes.. ko slim..
seluar lama tu kannnn

-icha03- said...

belom .. seyes blom ..
sbb tu aku xnk cite ape2 psl diet aku
dah dpt berat ideal nnt
baru la aku cite
hihihi

a'ah...
sluar lame
dpt ms kawen dulu
wawad bagi...
lepas bersalin mmg pyh ah nk sarung
bole tu bole
cuma agak sendat..

janna said...

beli brg hntrn kat jpo pon oke kan.

-icha03- said...

oke oke
taapiiii
untuk siapa????