December 2, 2011

:: kek oh kek ::



hari ini begitu gembira rasa hati
sebab kesemua incik incik bos tiada
diorang pergi bercuti
yippiee...!!!!

_________________________________


kenapa semenjak dua menjak ni
aku begitu rajin review blog blog masakan ?
kenapa semenjak dua menjak ni
aku begitu rajin nak buat kek
keinginan buat kek membuak-buak
kenapa kah?
kenapa ?

siap yang sudi nak beri aku mixer?
sebab cukup lah sekali hari tu buat cheese cake,
pukul pakai tangan
ya ampun...!!
sengal deh lengan gue
siapa nak hadiah kan aku?
sempena tahun baru ni?
haaaaaaa

nanti
boleh lah aku buat adunan sambil nyanyi nyanyi
macam gambar bawah ni
hihihihihihi




tak payah stand mixer bagai
bukan nak berniaga pon
dapat yang biasa biasa pon takpe
hik hik hik
macam gambar bawah ni





aku ada jumpa resipi baru
ingat kan nak cuba buat esok
nanti samada jadi atau tidak
aku update!
oke

eh.
selamat berhujung minggu
^-^

13 comments:

Es hash ei Ka Ei en said...

bencikkk !!!
aku mixer xdek oven xdek..
simpan je la hajat..

e!ya said...

aku kasih mixer kat ko..dengan syarat tiap2 mggu ko buat kek tuk aku erk..kek nak yg sesedap SR okehh!!

-icha03- said...

chem
ni kau keee???
nnt dpt bonus,
pegi beli yeeee
hahahaha

-icha03- said...

aya
melampau...!!!!

Es hash ei Ka Ei en said...

tu la ari tu dah plan dgn zam..
dia kata beli oven..
tapi nk simpan gak ke kk..

urmmm.. tgk la mcm mana..
aku br dpt voucher JJ RM60..
mebi boleh mixer dlu..
dpt bonus beli oven!!

-icha03- said...

takpe
beli satu satu
belanja biar berhemah
ewaaaaaaaaaahhhhhh

bole weh beli mixer dulu
pastu,
kau carik ape2 resipi yg tak perlu di bakar
macam aku ari tu buat cheese cake pakai kukus
tak pakai oven pon
jadi juge..
kate cik puan ella
if pakai bakar nnt keras skit

cuba ye...!!!

Es hash ei Ka Ei en said...

cheese cake xminatttttttt
zam pon xmkn..
aku suka nk buat cookies..
hehehe sbb tu nk oven sgt..

ahh lapa lak..

-icha03- said...

oohhh....
klu aku pulak tak suke cookies
hik hik hik
oke oke
aku tunggu hasilnye
ye?

lapa lapa lapa
takde bende laen ke?
huh..!!!

Emynz said...

Puan Ashekaen ni mmg kuat makan dari dulu huh b-(

rajin betul pukul gune tangan, dulu mase memula belaja buat cheese cake, me gune blender, kreatif kan jadi gak tapi sudahnye me mum nyer blender melingkup ti-heeee.

Es hash ei Ka Ei en said...

owhh ko xsuka cookies ker..
hahahahah.. terbalik!!!

min mmg kreatif btl.. kalau xjahanamkan harta mak bpk mmg bkn min ah kan ... kahkahkahkahkah.. mentang2 daddy back up b-(

*yg lapa tu cacingbelaan.*

13may said...

hello marka ;)

hehhe hehhe

Emynz said...

ewah ghin ghin, bile mase lak me selalu mengjahanamkan harta mak bapak, jgn nak macam macam sangat okeh, ngeeh

-icha03- said...

myn
alahaaiiii
aku pon guna weh ari tu
ms wat cheese cake tuh
hahahaha
tapi malu nk ckp
since ko dh bg tau,
aku ngaku je laa
tp, naseb baek blender mak aku tak melingkup
bwahahahahahha

chem
nanti kite bole tuka tuka ye

13may
olaaaaaaaaaaaaaaaa
lama betol tak nampak
kaannn ??
hahahah