December 10, 2011

:: lagi lagi kek ::



aduh. berhari dah tak update. heh
maaf ye pengunjung pengunjung setia ku
cewaaahh

_______________________________________

khamis aku cuti. emergency leave
sebab aryan kene chicken pox
plan pulang ke kuala lumpur juge dibatalkan
sepanjang jaga aryan, actually dia oke
macam tak saket pon aku tengok
kinje kinje macam biase. hyper macam biase
dan paling penting, alhamdulillah dia tidak rengek rengek
itu yang penting ye
hihihih

mungkin. mungkin sebab benda tu tak keluar abis
atau mungkin sebab belum time dia nak rengek rengek
oh aku harap dia tetap macam tu sampai sembuh nanti

paling dia suka masa sapu ubat
lepas tu orang kipas kipas badan dia nak kasi kering
nanti aku kipas bebird dia
(sebab kat situ paling banyak tumbuh)
sambil aku jerit
"sate burung... sate burung...!!!
gelak besar dia. macam paham. hahahah

"tengok tv"

"seronok kene kipas"

___________________________________

sebab tak jadi pergi KL, pada hal sudah plan mahu buat projek kek dengan kakde
jadi aku buat di rumah saje
lagi sekali, cheese cake untuk incik suami
tapi kali ini baru agak sempurna la
itu yang berani letak gambar
untuk cik puan ella, aku dedikasi kan gambar ini untuk kau
terima kasih atas resepi nya. terima kasih kerana tidak lokek untuk kongsi
terima kasih sayangku..!!!
kali ini aku buat "blueberry cheese cake"
manis di bawah, masam di atas
sedaaappp
incik suami juga suke
alhamdulillah

"incik suami teruja sebab cik isteri dah hebat. hahahahah"
_________________________________________


hari ini, masih tidak ke mana mana
bangun awal pagi, menguli tepung lagi
kek hari ini ialah kek coklat moist
alhamdulillah. jadi.
walau aku tidak puas hati sangat sebab tidak begitu basah
tapi untuk permulaan, boleh laaa
nanti try carik resepi yang lain pula

"kek coklat moist yang begitu menggiurkan. hahaha "
___________________________________

niat di hati mahu buat muffin
sebab jumpa resepi muffin yang mudah dan nampak selera
tapi sebab bekas muffin tu aku takde
ada dijual tapi agak mahal

"loyang untuk muffin"

jadi, di tangguh kan dulu la
insyallah nanti gaji, beli barang sikit sikit
hihihi
kate adek ipar aku, lepas ni aku dah bole bukak kedai kek
tak pasal
pada hal belum rasa
huh
saja nak sedap kan hati aku la tuuuuuu

______________________________

di hati memang agak terkilan sebab tak dapat pulang KL
kesian mak mertua aku
sedih sangat dengar suara nya
insyallah nanti kita jumpa ye mak
dot tahu mak rindu aryan
sabar ye?

oke lah. mahu mengemas
sedang maghrib ini aku update
baru ada masa
dari tadi di dapur saje
assalamualaikum semua
selamat berhujung minggu
^-^

10 comments:

Emynz said...

mmg mengoda cekelat kek ituh...

aku taleh blah betul gamba aryan no 2 tu hahahah! hadeh, sian dia kan.

-icha03- said...

Myn
Bile nk share resepi France??
Mst beeesstttt...

Ko x abes2 nk gelak muke aryan
Hahahaha
Tp mmg lawak ahh...
Hahahaha

janna said...

welcome to icha bakery.wahhhh gituu kannn.hebat da ko kan..bagos2.nnti bole ajar aku wat kek!! :)

-icha03- said...

dol ah kau...
hahahhahaha

e!ya said...

wahhh ko mmg dah terer ler..nnt leh laa share kek cheese tuee..terliur nengok..nyum2...kompom lepas nie somi makin mbesar..hehehehe

Es hash ei Ka Ei en said...

wah wah wah..
mengiler buat kek!!!

TP btl la loyang tu sagak mahal.
tiap kali nk beli tiap kali xjd.
xpe la beli tiap bln sikit² pasni buat bisnes utk cover balik.. hahahahah

get well soon aryan!

Ella debab said...

yeahh!!!sudah hebat
syabas mere bettei ^___^

muahhhhhh...

-icha03- said...

aya
weeehhh .. resepi tu bersepah kat internet
pegi google
jangan malas yee
huh..!!!
*lempang 5x*

chem
itu la
naseb je xde duet banyak
kalau tak, ari2 aku try wat kek
hahahahah

ella
takde makne nye hebat
ceeeehhhhhh ...
muuaahhhh ..

mochitsuki said...

aku jadi marah..
sbb..
lapiknye komik bebbbb..
arghhhhhhhhhhh...
gilerr.. arge komik kan mahal..
dibuat lapik gitu jeeekkk??

-icha03- said...

chi
semua komik tinggal kenangan daa
huk huk huk