December 19, 2011



tak tahu apa motif private blog dengan tiba tiba
hahahah
sori kamu kamu
____________________

erm macam biasa, hari cuti jadi kena la cuba buat resepi baru
nama nya; kek hujan panas
bahan bahan pon semua senang senang
cuma kena tambah sikit
tu pon mak aku belanja
hahahah
layan kan anak nya yang sedang gila buat kek

aku tak nak tunjuk hasil nya
sebab hasil nya tak seindah yang aku harap kan
mungkin sebab aku letak banyak sangat warna
atau aku guna pewarna yang murahan
hahahah
sebab aku dah tengok pewarna yang blogger tu guna
mak aiihh...satu color = rm9.50
gile?? aku hamek yang satu harga nya rm1.70
hahahahaha
jadik, aku tak nak letak la kek aku jadi macam mana
buruk. tapi sedap beb
fuuhh.. sedap gile
cewaahh
mak aku cakap la. hahahah

itu kelapa parut ye
di warna kan dengan begitu cantik

patot; hasil nya begini. hik hik hik
tapi kek aku tidak begini kejadiannya
tapi sedap laa

itu pewarna yang aku cerita
satu harga nya rm9.50
kecil pulaaaaa


_________________________

entah kenapa semalam demam dengan tiba tiba
saket tekak + pening + selsema
sepanjang hari berselimut
mandi cuma sekali
aku tahu tidur + makan
alhamdulillah aryan budak baik
main sendirik sendirik
kalau lapar, datang baring sebelah aku nak susu
lepas tu tidur sebelah aku
senang betol
lagik best sebab hujan sepanjang hari
^-^

korang? ape bikin?



20 comments:

Fafau De Craft ( Zana ) said...

tq icha... :)
kalah dah aku ng ko..aku pon xpenah buat kek yg mcm2 ko daa buat tue..tahniah!

-icha03- said...

zana
jgn nk mengade yeee
huh...!!!!

mochitsuki said...

fuh..
macam maen2 jek kan..
kalo wat topeng muke..
syok gakkk

-icha03- said...

chi
hahahah
dol ah kau...!!

Es hash ei Ka Ei en said...

nmpk cantekkk
tp mmg la weh bab beli pewarna ni kena hati² bila nk bubuh dlm mskn.

aku dah terkena dah ms buat puding pelangi raya hari tu.

adehhhh silap btl pi beli biru.
pdhal resepi ckp buh hijau pink n yellow je..

sudahnya buruk jd puding akuuuuuu
tp sedap la hehehehe

-icha03- said...

chem
abes..dari dulu dulu pon guna pewarna itu
aku kan ikot turun temurun
hahahahaha
klu nk beli yg mahal tu,
adoiihhhhhh
x tercapai akalku...!!!!
:p

takpe
yang penting rasa nyee..!!!
kan kan kan

e!ya said...

weiii kek lagii..skali tegok mcm buat anak2 main jeww..coloringg time!!

-icha03- said...

aya
napee??
boring ke tgk aku buat kek?
huk huk huk
seronok tgk sbb kalerful
:)

mochitsuki said...

kalo anak aku suke ni..
anak aku yg begit tu..
asek suh aku beli oven jekkk..
sbb dia nak wat cupcake..
*so.. anak aku tukang masak la*

Es hash ei Ka Ei en said...

zana mesti ada colour yg mhl tu kan sebab apam dot dot dia colour cantek je aku tgk.

kita pakai yg murah je .. tp dah beli kena buat lg sbb xkn la pakai sikit je.

rugi rugi..

-icha03- said...

chi
layan kan la wehh
mst jadik hebat nnt

chem
tu laa
aku pon rase cantu
tp dia x komen pon psl pewarna tuh
ciitttt

mochitsuki said...

anak aku..
yg ada possibilty tukang masak..
begit jek..
wakakaka..
aku.. errr..
kita citer len kaliii

Fafau De Craft ( Zana ) said...

wehh..aku pakai yg biasa jerk lahh...mhl tuehhh..sure brand wilton kott!aku pakai mcm ko gak laa icha.. :p (kantoiiii)

-icha03- said...

Zana
tp .. knape bile di satukan
kaler nye bercampo?
buruk...
benciiii...
naseb baek sedap..
terubat skit ati aku
hahahah

Fafau De Craft ( Zana ) said...

ehh,br ingt...adeee gak yg cam tueh..dia gel..tp xdek la smp RM9..dlm RM3-4 jerk..tu pon aku pakai tok color fondant.. :)

Fafau De Craft ( Zana ) said...

ermm..mksd ko cmpr ape..kelapa yg daa color tu campur?pastu jd buruk ehh?

Fafau De Craft ( Zana ) said...

nie dia yg akak tu pakai...
http://www.wilton.com/store/site/department.cfm?id=3E305008-475A-BAC0-50998F2253BBBC1F&fid=9BE639DA-1E0B-C910-EA146B31E5731743

Emynz said...

letak ah nak tgkkkkk hhahaha!! *larikz* takpe buruk janji sedap, jgn rupa jek cantek pastu rase cam hampagas kan kan kan

e!ya said...

uiks xde laa besh ape semangat mcm ko...baking..membaking leh gemukkan cik somi kan..aku pon suka baking2 nieh..

-icha03- said...

zana
maksud aku,
asal nye doh tu ialah kaler krim
bu then
bile kite campor kan semua kelapa tuh
warna nye jadi satu
dan doh yg patot kaler krim tu,
tuka kaler macam birat
gelap..
huhuhuhuhuhu
tp kalau kau tengok akak tu buat
mana ada effect apa2 kat doh dia
still kaler krim mcm tuh
kan???

myn
bole pakai ke teori kau ni?
hahahahaah

aya
masalah nye suami aku jauh
camane nk gemokkan?
huhuhuhuh