December 1, 2011

:: cerita di awal disember ::



semalam tiada update. sebab macam biasa. hujung bulan. sibuk
sampai kan tak sempat nak keluar rehat
tak sempat juga nak pegi belajar editing
duduk depan pc sambil buat kerja sambil lunch
seronok. sebab sesekali begini
bukan selalu pon

so untuk hari ini
happy december blogger...!!!!!


oh. sekarang di ofis mood bonus
semua orang nampak macam senyum lebar
walau ada dengar ura ura yang bonus tahun ini agak kecil
tapi pon insyallah tetap ada
itu yang penting
untuk bahagian aku, tidak terlalu berharap
sebab masuk pon dah bulan may
dah agak terlambat untuk dapat bonus mantap
kalau dapat pon pro rate. itu pon kalau ada
ada ke tak ada ke, terima saja la
mana tahu ada rezeki aryan terselit di mana mana
insyallah




oh kejadian tidak di ingini terjadi di pagi hari
tayar kereta pancit
aku paling lemah kalau tayar pancit
alhamdulillah, tuhan bantu
perjalanan masih belum jauh,
jadi sempat untuk pusing balik tukar kereta
(ade seorang budak ofis yang selalu tumpang aku; nama zu)
suami zu ini AM aku. tapi suami dia di cawangan pasir gudang
kami; cawangan tanjung pelepas. agak jauh dari pasir gudang
jadi; guna kereta suami dia untuk ke ofis hari ini
viva tinggal. naik civic
selesai satu masalah

masalah lain pula, time time aku rancang mahu pulang KL
time ini pula tayar pancit
makna nya perlu keluar duit
alahai
sebab aku tengok tayar tu macam injured terok
macam kene tukar tayar baru saja
alahai. lagi.
tapi tak apa lah. nak buat macam mana.
bukan rezeki aku bulan ini
aduh

beginilah kalau suami tiada di sebelah
rasa juga jerih nya
yang paling tak seronok sebab rasa menyusah kan orang lain
tak best betol feel ni
bila tiba situasi macam ni,
aku teringat kesayangan kesayangan aku itu
kalau lah mereka itu ada
kalau lah budak dua itu di sini
tak risau aku
haiih
oh tak perlu la nak ngeluh sangat
benda sudah jadi
mereka memang tiada. buat masa ini
*sebak*

kau orang?
mesti pernah hadap situasi macam ni kan ?
tayar pancit??
hahaha
atau cerita bonus mungkin?
meh share..!!

18 comments:

Anonymous said...

pompan...bese la.. time camni bru igt org laki.. huh!!

pe cer kete..?? taya x leh tampal ke..??

(o_0) said...

helo.. saya igt laki time berak, time makan, time cucuk duit kat ATM mesin n bla bla bla..

-saya pompuan-

cha: aku igt bonus!!! tp bonus zam la.. kan gomen nk dpt gaji ni. kan wawad kannn.. bonus tm bln 4 kekdg bln 3.. kalo bln 3 blh ah sakan di KK.

-icha03- said...

incik suami
kalau hari hari igt laki pon tak elok
nanti leceh pula hari2 nak call
tak kental ahh...!!!!!
bersyukur skit gua ni mcm ni tau
kot hari2 call kate rindu rindu rindu
ape citeeee????

chem
hik hik hik...

tu laa.. ni kot dpt bonus
kot dpt laaaaa...
nk simpan skit utk bln 4 kang..
weeeeeeeewwwww....
sabah dah memanggil-manggil ni
kan kan kan

e!ya said...

citer bonus aku..ermm ko tahu kot spt yg diwar-warkan..syukur laaa w'pon xsebanyak private..ada rezeki jugakkan..haaa aku penah gak alami tayar pancit..tapi tayar motor ler hehehe...dengan selamba kami naik gak sampai ke wshop..

-icha03- said...

aya
adee ekk ??
aku tak tahu laaa
mesti laki aku rahsia kan dari aku ni
huh...!!!
hahaahahahha
ala..xpe pon..yg penting ade juge
kan kan kan

ko lenjan je??
gileee
tak berat kee??
naseb tayar tak pecah
hahahahaah

(o_0) said...

cha ko tak tahu ker??
ayat aku mebi xjeles di atas tu..

diorg dpt bonus masa hari gaji bln 12..

huhuhuhu

-icha03- said...

chem
ye ke diorg ade bonus?
bulan 12
amboiii
kenape aku tak tahu
huh...!!!!

(o_0) said...

ko ni kan ada PM announce masa budget 2012. gomen dpt another 1/2 bln bonus.

masa raya kan dpt 1/2 bln.. bln 12 ni 1/2 bln lg. so tiz yr depa dpt sebulan sbnrnye bonus

(o_0) said...

aku akan amek 500 dr bonus tu.. huahuahuahua..

utk KK nanti.. heee

-icha03- said...

oohhhh ...
yang masa bajet tu eekkk
aku igt cuma dpt skali je 500 ari tu
ade lagi yeee??
haahaaha
*gelak setan*

kau nak amek 500 tu?
amboiihhhhh
bukan maen garang lg neehh
hahahah

Ella Debab said...

aku dgr bau kesabahan .. alang2 dh masing2 ade bonus siap nk pegi KK TINGGALKAN AKU kan..beli ole2 dr sane...aku tak kire!!!wajibul!!!oke bye!!!

-icha03- said...

BAIIIIKKKKKLAAHHHH ella
aku beli kan untuk anak kau jeee!!!
huh

Emynz said...

2 taun lepas, penah tayar keta pancit simpang nak masuk TM, ade sorang mamat macho berenti tuka kan tayar, yang best tu dia tanyer "kenape dik?" , terasa begitu muda skali time tu :))

janna said...

bonus aku paling mantappp!!!! 5 bulan.kah.kah.kah.

(o_0) said...

cha : bkn 500 tau.. setengah bln gaji diorg.. beza tau.. 500 tu minimun utk gaji basic yang 800 ke bwh. so mcm laki kita² diorg dpt stgh bln dr gaji basic.. means lbh dr 500 ok.. so aku yg baek hati ini amek 500 je balance dia buat la apa dia nak.. hahahahhah suka hati kan!!!! *gelak lg jahat*

ella : ok nanti kalo gunung kinabalu tu diorg kasi jual.. kitorg belikan ye. :))

min : perasan b-(

Anonymous said...

basic saye RM 800 jek..

-icha03- said...

myn
motif cerita ini?
psl tyr pancit
atau
psl kau dpt pujian?
ha? ha? ha?
ceesssss

kakde
gile mantop..!!!!

chem
terima kaseh atas info itu
hahahahahahhah

incik suami
oh.
saye baru tahu

Es hash ei Ka Ei en said...

sama² demi kebahgian bersama..
hahahahahaha.

wawad jgn marah ye.